Кухи фирми за ДДС – причина за бруталния разстрел в Нови Искър?

Полицията проверява търговските дейности на Неделчо и Кети
4 яну 2018 07:00, Анисия Иванова
126
Кухи фирми за ДДС – причина за бруталния разстрел в Нови Искър?
Снимка: Булфото

Дедесарска схема най-вероятно е довела до шесторното убийство в Нови Искър. Това е и основната версия, по която работят в момента разследващите, съобщиха шефът на следствието Борислав Сарафов и главсекът на МВР Младен Маринов.

Ден след бяха открити жертвите на масовия разстрел, на Икономическа полиция е възложена пълна проверка на търговската дейност на една от жертвите – 41-годишния Неделчо Юнаков.

Според съседи на фамилията мъжът се занимавал ремонт на автомобили и тирове. Проверка на "Монитор" в Търговския регистър обаче показа, че Юнаков е бил собственик на дружество, регистрирано като строителна фирма.

Още по темата

През късната есен на 2012 г. мъжът придобива 100% от дяловете на "Бау Консултинг", които обаче 8 месеца по-късно продава на друг човек. Тя е типичното кухо дружество - без дейност, офиси и работници. Фирмата е сменяла собствеността си три пъти за последните 4 години.

"Основно проверяваме дейността на убития Неделчо Юнаков, тъй като имаме информация, че той се е занимавал с кухи фирми за ДДС. Установяваме и начина, по който е придобит имотът - кои са бившите му собственици и какви са били взаимоотношенията с тях. Всички факти и обстоятелства са важни за нас, но основно работим по дейността на убития", обясни Маринов.

Фирмата, в която е бил собственик Неделчо, е издала фактури за строително-монтажни дейности на голяма птицеферма в Северна България - скеле, стъргане, грундиране, шпакловка теракота, вътрешна мазилка, гипсова шпакловка, зидария и външна изолация на обекта. След ревизията на получателя на фактурите се изяснило, че са фиктивни, ДДС-то по тях не е признато от НАП, но историята е от 2012 г., а окончателното решение на съда е отпреди 1 г.

Избитото семейство в Нови Искър се е нанесло в къщата, където се е разиграла трагедията, преди само 8 месеца. Имотът е купен заедно с още една сграда, хангар и парцел през април за сумата от 127 000 лева. Покупката е направена от убитите Неделчо и Кети.

Търговските дейности на втората съпруга на Неделчо също са обвити в мистерия.

Преди години тя създала фирма - "Деви Ке" заедно с още две жени. Дружеството е регистрирано на адрес в столичния квартал "Люлин". Апартаментът преди години е бил собственост на друга от съдружничките във фирмата - Десислава. Именно заради нейн дълг в момента върху дяловете на "Деви Ке" има наложен запор. Десислава и Кети били съседки и живеели врата срещу врата в "Люлин". Според съседи Кети, дъщеря й Нанси и майка й Елена били обикновени хора и не личало да са с възможности.

Съседите от входа никога не са чували двете жени - Кети и Десислава, да имат обща фирма и са категорични, че никой от апартаментите им не е бил действащ офис. Хората не знаели с какво са се занимавали двете, нито пък какви са били професиите им. Те обаче си спомнили, че продали жилищата си горе-долу по едно и също време и дори че последвали препродажби.

Никой не знае къде са отишли да живеят. Сега в апартамента на Кети живее самотна жена, а в този на Деси – семейство. По документи обаче жилището се води собственост на мъж, чийто съдружник пък е свързан с дружества, собственост на панамски офшорки. Засега обаче търговската дейност на Кети публично не се свързва с разстрела на фамилията.

"Правят се балистични експертизи, за да се установи с какво оръжие е стреляно и дали е само едно. Част от убитите са застреляни в гръб", обяви директорът на Националното следствие Борислав Сарафов. Той допълни, че тепърва ще се изяснява кой от убитите е застрелян пръв. Проверява се и дали Кети е била качена насилствено в джипа и откарана в гористата местност, където бе открито тялото й.

Според разследващите е стреляно с оръжие 22-и калибър - т.нар. флоберов калибър, Диаметърът на куршумите бил 6,3 мм. Такъв калибър се ползва често при убийства на мафиоти - пистолетът е безшумен, а малкият куршум се смачква и е труден за балистична експертиза.

Самият калибър обяснява и множеството изстрели - подобен куршум е много лек, лети с ниска скорост и с един изстрел може да убие човек само в сърцето. Смята се, че раните в главите на жертвите пък са контролни, които убиецът направил за всеки случай. Гилзите по пода пък говорят за поне 3 пълнителя - пистолет с 22 калибър има между 10 и 12 куршума. Според една от версиите убиецът е бил повече от един.

Крадец, който се е крил в имот в близост на къщата на ужасите, е бил заловен в нощта на шесторното убийство в Нови Искър. Обирджията бил спипан от бизнесмен, който го забелязал в имота си и веднага се обадил на полицията. Униформените дошли и го прибрали. Все още обаче няма официални данни крадецът да е свързан с масовото покушение. Не се съобщава също така дали има дори и малки подозрения, че той може да е жестокия килър. В същата вечер още една къща в Нови Искър е била разбита.

Загадка пред разследването е убийството на Кети. Тя единствена не е открита в къщата. Първоначално се смятало, че може да е убила роднините си и да е избягала. Оказало се обаче, че Неделчо се обадил на сина си Георги дни преди разтрелите на Нова година и му казал, че мащехата му е изчезнала. До кладенеца, където жената била хвърлена, полицаите били заведени от комшия на семейството. Следово куче пък посочило, че тялото ѝ е в кладенеца. Жената била с куршум в главата, аутопсия проверяваше за следи от други изстрели. До джипа на семейството, паркиран наблизо, е намерено намериха тефтерче, собственост на убитата.

След назначените експертизи трябва да се установи дали Кети е убита в семейната къща, където бяха открити във вторник следобед петте трупа, или е гръмната в колата, а след това убиецът се е отървал от тялото в кладенеца.

След двата огледа, продължили над 18 часа, се установи, че труповете на жертвите са били местени в различни стаи в къщата, с което извършителят вероятно е искал да заблуди разследващите. Убиецът е бърсал кръвта от пода, защото на мястото е намерена кофа с вода, в която имало кръв и парцал, разказа пенсионираният полицай от Второ РПУ в София Йордан Кръстанов.

В двуетажната къща са намерени телата на бащата Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му дъщеря Нанси на 16 г., на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

От МВР и прокуратурата обявиха още, че няма да крият информация по случая, защото жестокото убийство е обществено значим проблем.

Разпитвани са всички съседи на Неделчо и Кети, проверени са и всички телефонни разговори, които са водили през последните седмици. Проверено е алибито и на бившия мъж на Кети, който според информация в интернет е бивш затворник..


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно мафиотско убийство. Пусна се връзка че убийството е свързано със стрелбата срещу НАП служителя.
108
1
 
1
 
! Отговори
Грешно заключение преди 2 години
До Заключение 103

Отхвърляш предположението ми чрез друго предположение "цялата полиция принадлежи към тази престъпна групировка"!
А ако и престъпната групировка и полицията се контролират от едно и също място?
=>Отхвърляш предположението ми грешно и следователно не можеш да го отхвърлиш :)
"Със сигурност пса направили много други грешки, които не са ни известни за сега." От това че не са ти известни многото други грешки, не следва да са ти е известни причините поради които са направени!
107
2
 
2
 
! Отговори
До 107 преди 2 години
Вярно ли така става? Това в квартална кръчма ли го измислехте пияндурниците? Ако аз съм лихвар, ще ти отрежа пръста, но няма да те убивам, защото трупа няма да ми върне нищо. Ако аз съм лихвар, ще те закарам при нотариуса да ми прехвърлиш всичко, иначе пръстите намаляват прогресивно. Лихварите не убиват никога, освен ако не са амотьори или ултра простаци-психопати.
106
5
 
7
 
! Отговори
до 104 преди 2 години
"трупове пари не връщат, това би следвало да го знае всеки човек с мозъчна дейност."
Сега аз да те светна г-н Философ, ако аз съм лихвар и ми дължиш пари прекалено дълго време и всички разберат, че не мога да си ги взема, всички ще започнат да ме мотат и да не ми ги връщат, затова се прави брутално показно за всички, за да са наясно че всеки си плаща за тарикатлъка рано или късно. Много сериали гледаш, ама на улицата май не си излизал, да опиташ от реалността...
105
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарочно пускат дезинформация, за да могат да работят спокойно, разбирайте да си клатята краката. Накрая ще намерят някой психично болен клошар, ще му препишат фирмите и ще кажат, че това е мотива да ги изчисти всичките.... мила родна картинка...
104
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такова професионално убийство, това е дело на аматьор, подготвен но аматьор.
103
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук не става дума за никакво ДДС, никакъв бизнес или пари, трупове пари не връщат, това би следвало да го знае всеки човек с мозъчна дейност. Ако искаш да отстраниш конкурент, убиваш него, а не цялото му семейство. Ако си професионален убиец, ти си вършиш работата, елеминираш мишената, бързо и чисто, не си усложняваш живота с убийството на ое хора. Така че тук става въпрос единствено за близък, много афектиран гневен човек, най-вероятно отхвърлен от един или няколко члена на семейството.
102
2
 
5
 
! Отговори
Заключение преди 2 години
До грешно заключение

Отвърлям напълно предположението ти, че не трябва да ги хванат:"а ако са профита, но не трябва да ги хванат?". Това би означавало, че цялата полиция принадлежи към тази престъпна групировка.Това няма как да е вярно, защото е невъзможно.
Не свеждам всичко до неинтелигентното поведение на убийците, но то е натрапчиво. Посочвам една грешка, изоставения джип. Със сигурност пса направили много други грешки, които не са ни известни за сега.
101
1
 
5
 
! Отговори
razboinikov преди 2 години
Някои хора си останаха завинаги в 2017 та
100
1
 
9
 
! Отговори
100 преди 2 години
лелейй тук сме 100 + инспектора ве :) , ако бях следовател по случая щявх да хвърлям по едно ко тук все някой форумен бонак мой да изтърве ценна идея ::)))
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се проверят всички камери в близост за последната седмица и също така напуснали страната на 1 и 2.01.2018!? Входно-изходни камери по пътя към Нови Искър?
98
4
 
16
 
! Отговори
дедо поп преди 2 години
не е моя рабато ма куките що не проверят връзка между наскоро гръмантия данъчен в Сф и това убийство. маже да изкочи нещо интересно
97
1
 
8
 
! Отговори
грешно заключение преди 2 години
До Заключение 95

Не знаеш нищо за причините генерирали грешките, за да ги свеждаш до само една - не интелигентно поведение. Не винаги всичко е възможно да бъде контролирано изцяло, та да е причина интелекта за неконтролирането му!

"Ако разследващите органи бяха профита, то до сега трябваше да са ги хванали 10 пъти" - а ако са профита, но не трябва да ги хванат?
96
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
28 г. след като ни сполетя Демокрацията,живеем по законите на джунглата,без переспектива, с доходи по-ниски от африканските.
28 г.след 09.09.1944г. тоест 1972 г. в България имаше изградени огромни икономически и производствени мощности,развито селско стопанство,образование и здравеопазване!
Голям праз че сме в ЕС или че сме председатели!
95
2
 
22
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Жалко за децата. На 16 години. Какво са разбирали от живота? Нищо. За съжаление мафията е брутална. Приличат на обикновено семейство, което е сгафило и е било жестоко наказано. Дано хванат убийците!
94
6
 
10
 
! Отговори
Заключение преди 2 години
Прави впечатление следния факт. Убийците са действали като у дома си. Не само в къщата, но и в областта. Допуснали са много грешки, като изоставянето на джипа, а същевременно крият трупа на Кети. Следователно не само са действали като у дома си, нагло, но и не са особено умни. Ако разследващите органи бяха профита, то до сега трябваше да са ги хванали 10 пъти след това очевидно нагло и изцяло не интелигентно поведение. Възможно е при това нагло-свойско поведение цялата област да знае кои са.
93
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 91 преди 2 години
До Анонимен 91
Времето на всяко от убийствата е неизвестно за сега. Хипотезата ти не издържа.
92
4
 
8
 
! Отговори
маца преди 2 години
Контролиращите държавата и демокрацията не са имали друг начин да спрат непозволеното обогатяване на случаен неконтролиран гой. Отвлечената жена е ползвана за информатор на "чистачите", -после подготовка и пълно изчистване! Извършено е на местно ниво, но задачата е спусната далеч извън границата... нищо чудно да се скалъпи и пълно обвинение към други с цел отвличане на вниманието.
91
3
 
20
 
! Отговори
До 90 преди 2 години
До Анонимен
Чрез това ужасно убийство става ясно,че на територията на страната съществува добре организирана престъпна групировка, която най-вероятно се занимава с едра търговия на забранени или стоки със специално предназначение.Тази групировка има мощни финансови ресурси,може да си позволи да наема професионални убийци.Семейството,напълно незначително за целите и мащаба на групировката е попаднало в обслужващия я сектор, сгафило е и е унищожено. Групировката трябва да бъде разкрита изцяло!
90
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега разследването като стигне до някоя "важна клечка" всичко ще се потули. Тоя филм сме го гледали.