Тръмп се защити: Много стабилен гений съм!

Думите му идват след публикуването на критична книга за него
Обновена: 6 яну 2018 17:32 | 6 яну 2018 17:25,
47
Тръмп се защити: Много стабилен гений съм!
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се самоопредели като "много стабилен гений" след публикуването на критична книга, в която се поставя под съмнение способността му да изпълнява задълженията си като държавен глава, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Всъщност през целия ми живот двете ми най-големи преимущества са били умствената стабилност и това че съм, тъй да се каже, наистина умен", заяви Тръмп в Туитър.

"От МНОГО успешен бизнесмен станах водеща телевизионна звезда, а после...Президент на САЩ (при първия си опит). Мисля, че това не се класифицира като умен, а гений...и при това умствено много стабилен гений!"

Новата книга на Майкъл Улф "Огън и ярост: в Белия дом на Тръмп" стана бестселър още в деня на публикуването си. Тръмп я отхвърли като пълна с лъжи.

В нея се описват един обхванат от хаос Бял Дом, президент, който е бил неподготвен да спечели поста през 2016 г., и помощници на Тръмп, които се подиграват със способностите му, припомня Ройтерс.

Според автора разкритията му вероятно ще доведат до край на управлението на сегашния американски президент, предаде Ройтерс.

Майкъл Улф каза в интервю за радио Би Би Си, че изводът, който прави в своята книга, че Доналд Тръмп не е годен да заема президентския пост, се превръща в широкоразпространено мнение.

"Мисля, че една от интересните последици от книгата досега е много ясен ефект "царят е гол", каза Улф.

"Историята, която разказвам, изглежда, представя това президентство по такъв начин, че казва, че той не може да върши своята работа", заяви авторът на книгата.

"Изведнъж навсякъде хората възкликват - "божичко, наистина е така, той е гол". Това стои в основата на усещането и разбирането, което най-сетне ще сложи край . . . на това президентство", каза Улф.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари