Тийнейджърите с банкомата репетирали с хладилник

Как да взривят устройството научили от клипчета в интернет
7 яну 2018 22:45, Анисия Иванова
30
Тийнейджърите с банкомата репетирали с хладилник
Архив: БУлфото

Двамата тийнейджъри, които опитаха да взривят банкомат в столичния кв. “Люлин” с помощта на играчка, репетирали обира край радомирското с. Долни Раковец. Използвали хладилник, който да замества устройството с банкноти и надуваем банан, пълен с газ. Как да взривят банкомата научили от клипчета в интернет.

Дванайсетокласниците Даниел Лулев и Валентин Валентинов се маскирали и пристъпили към действие в нощта срещу 29 декември. В набелязания от тях банкомат имало 96 000 лв., но двамата си тръгнали с празни ръце, тъй като при опита им да отворят касетата с парите, се включила аларма и те побягнали.

Още по темата

Момчетата са разкрити от екип на СДВР за по-малко от 2 дни, но са арестувани на 5 януари, след като под наблюдението на Софийската градска прокуратура срещу тях са събрани неопровержими доказателства.

Младежите са уличени от куп веществени доказателства, записи на камери, ДНК експертизи и 2 следствени експеримента, стана ясно в Софийския градски съд. Открити са магазините и дори касовите бележки на стоките, които са купували при подготовката на обира, съобщава "24 часа". След задържането Даниел и Валентин признали за взривения банкомат.

В 3,20 ч. във фаталната вечер те били заснети от камери да се приближават с маски, якета и ръкавици. Вместо банан, както при тренировката, този път те носели надуваем делфин, пълен с ацетилен, с прикрепена към него тръбичка. От нея учениците вкарали газ в банкомата, обясни в съда прокурорът по делото Виктор Тарчев. Сложили напоено с ацетон въже, което да им служи за фитил и в 3,25 ч взривили устройството. После вече без ръкавици опитали да отворят с кози крак касетата с парите.

ДНК-експертиза на следи по бутилката с ацетон и маркуч потвърдили, че те са от 1-ия ученик. В домовете на момчетата са открити делфина, маските и дрехите, с които са били във фаталната вечер. При следствените експерименти учениците показали как са извършили всичко.

27 000 лв. е стойността на взривения от тях банкомат на бул. "Панчо Владигеров",  поясни в съда прокурор Тарчев.

“Безкрайно съжалявам. Това е нещо, което никога пак няма да ми мине през главата”, каза Валентин. Разкая се и Даниел. Двамата помолиха съдът да ги пусне, за да завършат училище и да си вземат изпитите. Адвокатите им подчертаха, че младежите са съдействали на разследването. Съдът отказа да ги пусне  с мотива, че има опасност на свобода младежите да извършат ново престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
10
 
! Отговори
Бърз милиционер преди 6 години
Я вижте колко бързо можело да работи милицията. За нищо и никакви два дни са стигнали пишлегарите. Иначе едни други подобни, но от шведски произход като влезат в къщата на някоя баба, набият я и й вземат пенсията (защото същите много добре знаят кога се раздават пенсиите) милицията казва "работи, търсим ги", а резултати никакви. Бабата я обират отново след два месеца.
25
1
 
11
 
! Отговори
хм преди 6 години
Защо не се вдъхновят от предаването 'Бразди' и да вземат мотичката...безработни к....енца!
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...жалко,че не са успели....това с разбиването на банкомати си е напълно легален бизнес, за разлика от разбиването на КТБ...В България по честен път не се забогатява...Банките обирници да не са много честни...даже котилото от парламента ги закриля...това да им е за урок и следващия път да се подготвят по-добре ...и дано вече да успеят...
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление тези двамата са бъдещи дилъри, крадци или убийци.Сега като ги осъдят нормална работа повече няма да могат да си намерят.
22
2
 
8
 
! Отговори
Котка преди 6 години
Тях не ги пускате, ама Росен - Горския с обвинение за блудство с малолетно лице го пуснахте. Осъдихте го задочно и 9 години не можахте да го хванете. Накрая уби още 6 души и се "самоуби". Родителите да платят щетите и толкова. Всеки греши. 30000 лева са добро наказание.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишете им пълните имена, понеже са българчета, а ако беше извършено от някой от боята дали щеше да бъде разкрито, а?
20
3
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
E... taka taka od mali ucete gi da kradat i odma vo EU NA PECALBA .......
19
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тия са ашлаци и не са "от нашите". За другите някой да е чул нещо.
18
5
 
1
 
! Отговори
7 преди 6 години
До Анонимен 1255 години . Провери преди да пишеш глупости.
17
2
 
26
 
! Отговори
Айдьн от Мокриш преди 6 години
до 16! Те са опитали да дрьпнат нечестно напред за една нощ с 96 000лв! А ти кьдето бьхтиш по 8,10часа за 500лв месечна заплата кой да те защити? Те са крадци и то бомбаджии за туй треба да излежат стореното та да им дойде акьла у глаьта!
16
7
 
12
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Вичко ок...само не разбрах как са намерили делфина в тях, след като се е взривил в банкомата...
15
1
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Няма цивилизационен напредък без хладилник...
14
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама им написахте пълните имена, а? Мискини! Защита на личните данни. Никой не е виновен до доказване на противното. По КОНСТИТУЦИЯ. А сега Д.Л и В.В да ви избумкат едно дело за клевета, а?
13
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво са ви направили момчетата на вас бе крадливи комунистически социалясти? Да откраднеш от крадеца не е грях,не е като да вас,дето на сирачето вадите залъка от устата.
12
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво са ви направили на вас момчетата бе крадливи комунистически герберасти?Да откраднеш от крадеца не е грях, не като вас, дето на сирачето вадите залъка от устата.
11
6
 
10
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 6 години
Затуй ли нашия 80 годишен партсекретар цял ден тряскаше с бастуна и крякаше из кафенетата бря- аз пък помислих,че са го глобили за неправилно паркиране пред гръцката туалетна,щот не мож да задържи и все мокър ся разхожда
10
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Готови са за ушеви. Гламави, крадливи, изобретателни и се разкайват. До достигане на пенсионна възраст, около 45 години, ще са изпечени бандити с карта.
9
2
 
23
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
И аз навремето бях разбойник. В нашата "Геоложка" имаше сграда с водомери. Разбихме вратата и чупим електромерите и им вземаме броячите. Ама до ден днешен да ме пита няко, идея си нямам за какво са ни били тези броячи. Лапешка работа, ама ни водиха в детска педагогическа стая за тази работа.
8
8
 
23
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
Гербажийските банкери често репетират с народа и го взривявят с високи лихви, непосилни ипотечни кредити и такси.
7
16
 
12
 
! Отговори
Корнишония Нинова преди 6 години
Това са най-новите попълнения в младежката организация на Бе-ееее сп: добри момчета,нищо лошо не са направили,никой не са обидили: прогресивни младежи с червени сърца и алкохолени мозъци,какво толкова?82425