Доц. Йордан Попов: Жената е добре да роди до 35 г.!

Раждането със секцио увеличавала смъртността
19 яну 2018 15:30, Надежда Йосифова
59
Доц. Йордан Попов: Жената е добре да роди до 35 г.!
Снимка: Pixabay

22-23 години до 35 е най-благоприятната възраст за една жена да стане майка. Това заявява в интервю за БТА доц. д-р Йордан Попов, д.м., национален консултант - ръководител на Акушеро-гинекологична клиника при Университетска болница "Д-р Георги Странски" в Плевен.

Той не спестява тревожния факт, че и в световен мащаб, и у нас се налага тенденцията жените да раждат първото си дете след 35 години.

Медикът определя като "ненормални" и ражданията преди 19 или 18 години, които дори се увеличават в някои етнически групи в страната ни. Завишаването на оперативните раждания също слага в графа "негативни", както и увеличаването на броя на недоносените бебета.

"Оперативното раждане - секцио, повишава майчината смъртност над 10 пъти, защото като всяка оперативна интервенция, има своите рискове... В България във водещите клиники секциото е около 50%. Според мен това не е нормално - максимално делът на секциото трябва да бъде около 25-30 % в такива клиники като нашата. Ръководството на клиниката ни има мотив да се подобри този показател - т.е да намалим оперативните раждания", казва той.

Последният проблем лекарят отдава на ниската култура, а намаляването на раждаемостта - на застаряване на населението, миграцията, както и на желанието на жената първо да има професионална реализация, а после да роди дете.

"Има дефицит на специалисти, но ние подготвяме кадри, които ще ни заменят в бъдеще" - коментира доц. Попов, като предупреждава, че за да придобие човек квалификация в тази сфера, трябва да работи в голяма АГ-база минимум 10 години, за да може да поема всички случаи.


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
11
 
3
 
! Отговори
до стара мома преди 1 година
Моме, не си слагай сама клеймо "стара мома" ами си бий шута зад граница и си хващай за мъж някой чужденец. И аз бях на твоя хал. Опропастих си живота с бг мъже дето не знаят какво искат. В момента съм омъжена за австриец и съм много щастлива. Ако бях чакала някой българин да реши да се омъжи за мен (никога няма да стане, след развода съм щяла да му взема всичко, за това никой и брак не ми предложи) още щях да стоя сама. Хубавите и светстни български жени отдавна не са с българи.
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не можела да си намери мъж... Ходи като феминистка, говори като феминистка, работи като феминистка, държи се като феминистка, облича се като феминистка, говори като феминистка. Дори ходи на феминистки партита. Дали е феминистка? Едва има мъж, на който му пука, стига да е далече от нея...
Когато ФЕМИНИСТКИТЕ започнат да обвиняват във всичките земни грехове нормалните хора, научават че им е по - изгодно да си маструбират и плачат тихчко в ъгъла. Самотно. Или с някой друг мазен маструбат.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за какво ми сложи минус? За това че казвам истината, че ЧУЖДЕНЦИТЕ НЕ ИСКАТ МАСТРУБАТИ? Можеш да дойдеш и да провериш - университетите са ПЪЛНИ с млади момичета - стройни интелигентни, красиви и желаещи СЪПРУГ. Конкуренцията между тези млади момичета е убийствена. Но никой не ги взема, защото ПРИЛИЧАТ на феминистки. МЪЖЕТЕ НЕ ОБИЧАТ ФЕМИНИСТКИ. Така че, ако искате семейство, НЕ МАТРУБИРАЙТЕ И ОТСЛАБНЕТЕ за да не приличате на ФЕМИНИСТКИ.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се е насочила към чужденец, защото И ЧУЖДЕНЦИТЕ НЕ ИСКАТ МАЗНИ ФРИГИДНИ МАСТРУБАТИ. Всичките чужденци си имат жени в техните държави. Но си вземат МЛАДИ СТРОЙНИ НЕФЕМИНИСТИЧНО НАСТРОЕНИ млади момичета от източна европа за да ги плющят отзад. Именно НЕФЕМИНИСТИЧНО настроени, защото им е писнало от скодоумие. Дори стар невиждащ арабин няма да я вземе, защото ВЕЧЕ е СТАРА и ФРИГИДНА.
48
7
 
6
 
! Отговори
RE: Застаряваща жена преди 1 година
Ми хубаво де, като не сте случила на БГ мъж, защо не се насочихте към чужденец?
Всичките ми приятелки се омъжиха Норвегия, Швейцария, Германия, Финландия - сега си живеят щастливо и доволно. Гледат си децата и семейството.
Едни руси, високи, синеоки - добри момчета и професии.
Свят голям, мъже много...
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маструбацията при феминистките увеличава производството на някои невротрансмитери и хормони, което води го няколкочасова уравновесеност. Моля те, маструбирай СЕГА! Или се прибирай във феминисткия ти манастир да се любиш с другите феминистки ;)))
46
1
 
1
 
! Отговори
Ликеидация на МОН преди 1 година
НАгли престъпници на власт в София ползват МОН за ликвидация на нацията ни./една от най ценните в света/
Държат принудително милиони деца нагло вредни условия на живот в училища до 19 годишна възраст.
Бъдещите майки и бащи се осакатяват физически с ненужно дългия престой.Момите прецъфтяват.НЯмат никакви надежди да се омъжат достойно.
Всички деца заради педофилски и терористични камери инсталирани въпреки ЗАБРАНАТА НА ОСНОВНИЯ ЗАКОН са Повредени ТРАЙНО НЕЛЕЧИМО../е констатаицят а на въздушния ок
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами и аз не искам техните чавета ;)))
Казах ти вече, който каквото и както иска. Моето мнение е, че нещо е по - добре от нищо. Ако твоето се различава, раждай си и на 55 годишна възраст и си гледай монголчето. Много ще му е добре на детето. Естествено, че може да има някой ден и свое. По естествен начин. Или инвитро. А може и да няма. Така че, както си решат, че е добре. А колкото до хората, оставил съм ги на мира. Мазните маструбиращи феминистки не ги оставят. Такива като тебе ;)))
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кои са слаботелесни в САЩ? Те там и любимите ти нефеминистки са буци от лoй!
43
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена ми си е българка. От областен град. И САМА си купи 3 стаен в областен град и вила ;))) Купи. И има дете. От мен ;)))
За мой късмет прилича на мен и на бащами. Руси, високи, синеоки, стройни. А жена ми е елегантна, защото ходи на фитнес. няколко пъти седмично. И не и остава време да си маструбира. По - скор не изпитва нужда ;))) И не е феминистка. Въпреки, че баба и е основала първото женско движение в България ;))) Ти коя си? Мазен маструбат или 40 годишна девственица?
42
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казах вече за минусите - и 500 да ги сложиш, пак няма да си най - богатата и да вземеш беличкото, чиято бедна майка е 19 годишна студентка по ядрена физка, а баща и е 35 годишен нобелов лауреат. Злото на човечеството е феминизма. От него произтичат повечето злини за съвременната жена и обществото като цяло. Характерно за мене е, че СЪМ РЕАЛИСТ. Живота ме научи. Принуди ме. И вас ви принуждава ВСЕКИ ДЕН, но сте неумни и не можете да го разберете. И затова децата ви проговарят на по 5 - 6 години.
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виж ся, ако намериш беличко и здравичко детенце, вземи си. Но ако нямаш дете, то по - добре си вземи здраво ромче, отколкото да нямаш дете. Разбира се, ако искаш. Въпрос на личен избор. Рабоата е там, че всяка, която се жени за мерцедес, вместо за мъж и не може да има деца, иска бяло детенце. По възможниост от бедна студентка и нобелов лауреат. А едва ли си най - богатата, че да да деш най - големия рушвет и да вземеш бялото бебе... Въпреки, че ти самата не си много бяла...
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пич, жена ми е 48 килограма, а е на почти 50 ;))
Това по въпроса за мазната ми жена ;))
От къде знам, че са дебели феминистките? Ами ПОЧТИ всички маструбати са дебели. А маструбатите са фригидни. А НЯМА НЕФРИГИДНА ЖЕНА, КОЯТО ДА Е ФЕМИНИСТКА ;)))
Тоест, от самосебе си се разбира, че феминистките са МАЗНИ ФРИГИДНИ МАСТРУБАТИ. Защото ставаш феминистка ако маструбираш и особено ако си мазна ;))) Погледни видеотата с протеси на феминистки в САЩ - всичките са доста закръглени и злобни ;))
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Ти,ако си толкова загрижен за доброто на ци.га.нни.те,вземи си ги осинови,със сигурност ще бъдеш много щастлив/а. Ако искаш,вземи и отгледай няколко ци.га.нн.ски ге.та. Но аз в моето мнение съм ясно написала,че не желаем осиновяване на ци.гггга.ннн.че. Ако имаше българчета,съгласна съм бездетни българи да осиновяват българчета,а не ча..авета. Но Българчета в сиропиталища няма,така че осиновяването не е вече добър избор. Аз и моят мъж НЕ искаме осиновяване,ин витро и сурогатнство
38
0
 
3
 
! Отговори
До 34 /от предния/ преди 1 година
Откъде знаеш, че са дебели феминистки? Вижте си хипопотамите за които сте женени! И никоя не мисли да ражда на 40 години — щом не е родила дотогава тя няма намерение да ражда. И както в оня виц:
- Трябва ли жената да ражда след 35?
- Не, 35 деца са достатъчни!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление, нещастието дебне отвсякъде. Феминизма само му помага. Ако имате репродуктивни проблеми, вземете си детенце докато сте млади. Може и ромче да е, но детенцето ще ви промени живота. Няма да сте първитя. Мой приятел направи така. После съпругата му почина от рак и му остана само детето. Все пак е щастлив. В 3 етажна къща живее и се радва, че си е взел детенце. Малко е тъмничко, но си го обича.
ПС
А никога не се знае, после може да му родиш другарче ;)
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е доц. Попов ,че инвитрото,сурогатното "майчинство" и секциото са ВРЕДНИ за жената! Най-добре е жената да роди по естествен път. Но и лекарите не бива да пришпорват родилката.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох,като видя и прочета такива статии, става ми лошо. Млада омъжена жена съм,искам да да имам поне 3-4 деца,но за жалост до сега нямам и едно детенце. Обичаме се двамата-аз и мъжа ми,но детнце нямаме. Заради поликистозните ми яйчници и нередовният ми цикъл не мога да стана майка на мое собствено дете-от моята и от мъжа ми кръв и плът. С мъжа искаме да имаме наше собствено детенце или деца. Не искаме "услугите" ин витро,осиновяване на ман.га.ли или сурогатна "майка".
34
3
 
4
 
! Отговори
от предния преди 1 година
и 500 минуса да ми сложиш, това няма да даде здрави деца на 40 годишните феминистки. Описвам ви как с малко късмет, много желание и обич всичко се постига. А феминистките маструиращи могат да слагат колкото си искат минуси. Пак ще си останат фригидни страри моми. Мъжете бягат от фригидни жени. А фригидна става жената с маструбиране. И после се обявява за феминистка. А тя е само една нещастна фригидна маструбираща дебеланка...
33
2
 
4
 
! Отговори
от 31 преди 1 година
На сватбата нямахме пари за каквито и да е костюми. Бяхме толкова малко хора, че се събрахме в 3 таксита. Но БЯХМЕ ЗАЕДНО. Тя знаеше, че съм болен. Аз знаех, че тя е вече сирак и не можем да очакваме подкрепа. Но си вярвахме. И вярвахме, че можем. И нещата се случиха. А баба и е основала първото женско движение в България. И после е издържала мъжа си да учи във Франция за агроном, докато е гледала САМА 3 ДЕЦА! Това е феминистка, не като днешните! Днешната феминистка се жени за мерцедес не за мъж