Смъртна присъда за германка, членувала в "Ислямска държава"

Подпомагала джихадистите, участвала в терористични актове
21 яну 2018 16:48, Петя Славова
36
Смъртна присъда за германка, членувала в "Ислямска държава"
Снимка: БТА

Иракски съд осъди на смърт германска гражданка за членство в терористичната групировка "Ислямска държава", съобщи телевизионният канал "Ас Сумария", цитиран от ТАСС.

"Централният наказателен съд разгледа делото на обвиняемата в тероризъм гражданка на Германия и я осъди на смърт по Закона за борба с тероризма", заяви говорител на иракския Висш съдебен съвет.

Той каза, че "в хода на разследването обвиняемата е признала, че е заминала от Германия за Сирия, а оттам за Ирак, повлияна от идеите на "Ислямска държава". Следствието е доказало, че германската гражданка е подпомагала джихадистите, участвала е в терористични актове, включително в нападения срещу служители на иракските сили за сигурност. Присъдата може да се обжалва, съобщава БТА.

Жената, чието име не се съобщава, е първата чужденка, осъдена на смърт в Ирак за членство в групировката, отбелязва Ройтерс.

Франс прес добавя, че осъдената германска гражданка е от марокански произход и припомня, че през септември миналата година в Ирак бе осъден на смърт руски джихадист, задържан в Мосул.

Пред юли германското правосъдие съобщи, че в Мосул е било задържано и 16-годишно момиче с германско гражданство.

По германски данни за последните пет години от страната са заминали около хиляда ислямисти, решили да воюват на страната на джихадистите в Сирия и Ирак. От тях около 300 да се върнали в Германия, а 150 са загинали в конфликта, отбелязва ТАСС.


36
Още от
Напиши коментар Коментари
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иракското правосъдие задмина немското, където такива ги пускат...
24
2
 
31
 
! Отговори
Карина преди 1 месец
Хайде си оправи заглавието, не е германка, а арабка!!
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Меркел?
22
2
 
37
 
! Отговори
КуКлус преди 1 месец
Хвана ли са Меркел ?
21
3
 
24
 
! Отговори
Меркел преди 1 месец
Ведбага да бъде помилвана ! Сигурна съм че ще се поправи и занапред ще продава фъстъци на пазара ! Горкото бедно клето момиче !
20
2
 
33
 
! Отговори
evala преди 1 месец
"германска гражданка е от марокански произход"... Нищо чудно, мароканците са най-гадното племе от Африка.
19
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз мисля че осъждането на смърт на тази "германка" е грешка.
Защото сега Германия, Британия и Швеция не могат да изритат джихадистите които са с хиляди в техните страни. Законите не им позволяват да екстрадират имигранти които са осъдени на смърт някъде или ги грози осъждане на смърт.
Ирак трябва да промени законодателната си система и да замени смъртното наказание със затвор, иначе изглежда като саботаж срещу Европа.
18
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази е толкова германка колкото настрадин ходжа е швед
17
3
 
19
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 месец
Хаха. Все повече ми се струва че войната в Сирия беше нарочно инспирирана за да завлече де що боклуци има и да ги избият. Плана горе солу успя. Вярват си че пак могат да завладеят половината свят. Малоум ници
16
24
 
3
 
! Отговори
Kill the poor преди 1 месец
Християнството е свършило не по малко злини през модерното летоброене означава ли това че всички християни по това време са били някакви ***. Много олигоБанани много!
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Гepманистaн Убepалec

Пишат, че е с марокански произход. Предположението ти е правилно.
14
0
 
27
 
! Отговори
факт преди 1 месец
В Русия не си играят с съдилища,заловените терористи в Сирия от бившите съветски републики ги пращан в Чечня,там си знаят работата....
13
7
 
19
 
! Отговори
Борис преди 1 месец
Нещо несе връзват тук нещата,нали ИД е ислямска организация а ислямска държава съди исляма.Още едно доказателство че ИД е създадена от Израел и САЩ и няма нищо общо с исляма.
12
3
 
32
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 1 месец
Тая сигурно е дъщеря на "натурализирани" германци.
Изводът е че преди натурализация трябва да има отричане от исляма (и следващ контрол) защото Ислямът е Античовешко и Ретроградно Политическо Учение!
Ако родителите на тази кифла се бяха отрекли от исляма при получаване на германско гражданство сега тя нямаше да чака да я обесят за "заслуги" към човечеството.
Не е ли все още задължително да се откажеш от чуждото гражданство преди да получиш германско? Защо не се прилага и за исляма?
11
1
 
40
 
! Отговори
Вуте преди 1 месец
Добре че са иракчаните да покажат на света как трябва да се процедира с джихадите, иначе меркелица щеше да отпусне на това марканско *** хиляда евро помощи.
10
1
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 1 месец
ако тъмничаря вика след работно време брачеди и роднини на купон, може и да прескочи трапа, бременни не се бесят.
9
0
 
22
 
! Отговори
ВКС преди 1 месец
Присъдата е правилна.
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гебердясали "фашисти" писали глупости по форума !
7
2
 
28
 
! Отговори
Кико преди 1 месец
Ахааа, сега вече светна ламБичката защо Меркел Ханъм идва при Бойко! Може би за да му нареди да ходи в Багдад да измоли арабите да освободят “германката”, за да ходи да си изтърпи наказанието в Германия, като крайната цел да бъде да я обявят за “човек на годината”, или поне “човек на месеца”! Бойко ще ходи да ги измоли да освободят джихадистката, като за награда ще им обещае всички български агнета да натовари на тирове и да им ги изпрати! “Арабите най-обичат български агнета” - така вика Бойко!
6
1
 
36
 
! Отговори
шоп преди 1 месец
То и оная Ружа с коинтите е германка. Що ни занимават, а не си я търсят в Германия.
Фатмето много дейна се оказа. Добре, че в Ирак още има смъртно наказание.