Сирия използва химически оръжия, виновна е Русия

Според Рекс Тилърсън последните атаки са свидетелство за това
Обновена: 24 яну 2018 06:06 | 23 яну 2018 21:50,
70
Сирия използва химически оръжия, виновна е Русия
Снимка: Reuters

Правителството на Сирия може би все още използва химически оръжия и отговорността за това носи Русия, заяви днес държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от Ройтерс.

"Само вчера над 20 цивилни, предимно деца, станаха жертва на предполагаема атака с хлор", каза той след международна конференция в Париж за разследване на престъпления с употреба на химически оръжия.

Още по темата

По думите му "последните атаки в Източна Гута създават сериозни опасения, че (президентът на Сирия) Башар ал Асад може би продължава да използва химически оръжия срещу своя народ". Тилърсън добави, че който и да е извършител на нападенията, "Русия носи крайната отговорност за жертвите в Източна Гута и за другите сирийци, атакувани с химически оръжия, откакто Русия се намеси в Сирия".

На конференцията, събрала представители на 24 държави, френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан обяви създаването на ново партньорство в борбата с нарушителите на забраната за химически оръжия, предаде ТАСС. Принципното споразумение за създаване на механизъм за обмен на информация ще цели да бъдат изправяни пред правосъдието нарушителите на международната конвенция.

Според френски дипломатически източници събраната информация ще бъде публикувана на уебсайт, който трябва да бъде създаден в близките дни. Льо Дриан не уточни кои страни са се съгласили да участват в механизма, отбеляза руската агенция.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разтревожените за кюрдите макар, че те не са под натиск както се описва !Нищо не сте каза ли за независимоста на Палестина ?
42
2
 
23
 
! Отговори
Стават смешни преди 6 години
Хамериканците вкарват и те фраза:Който където ползва хлор и белина - все руснаците са виновни!Като добре познатото : А вие що си биете ***?!
41
4
 
8
 
! Отговори
PD преди 6 години
Остави пропагандата, ми звънни на някой авер от Reyhanli. Аз повече няма какво да добавя. Другото, ще чуеш в след конференцията в Сочи.
40
2
 
21
 
! Отговори
petko76 преди 6 години
Дали има някой който да повярва на сащ??
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В любовта и на война всеки удър под кръста е честен.....
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като изключим пропагандата, Турция е на път да разбие мита за наличие на армия,.Ти може да си пропагандираш колкото си искаш ама аскерът вече влиза в Африн. Хиляди смели кюрди се облякоха в поли и фереджета .
37
2
 
29
 
! Отговори
ХИЧнеКОК преди 6 години
Сирия използва химически оръжия, виновна е Русия............. ХОЛИВУД ПАК СНИМА ПОРЕДНА ХОРЪР БОЗА !!!!
36
2
 
19
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
имах си хас сега на краварските тъпири някой друг да им е виновен :)!Да мучат там и тва е видяло се е че няма оправия с тия диванета освен Булавата!
35
2
 
11
 
! Отговори
PD преди 6 години
Като изключим пропагандата, Турция е на път да разбие мита за наличие на армия, способна да води ефективни действия. От три направления на турската граница, до г. Африн е около 25 км. Танкове, авиация, артилерия, и по никоя от 5 те пътя, не е постигнала сериозен успех. Освен това, кюрдите, дори обстрелват територията на Турция.След Алепо, свързаните с Турция сили, се евакуираха в лагери, и сега се връщат, като Турски съюзници. Само дето, нещо не воюват самоотвержено, за разлика от кюрдите.
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Турция е още по опасно да дразни тия 30 000 кюрди. Това са хора, които от поколения се занимават с война. Европа уреди земя за евреите през 49-та година. Кюрдите никога няма да се откажат. И Ердоган можеше да се разбере с тях. Но вместо да подходи с добро, той предпичете конфронтацията и терора и към кюрдите вътре в Турция. Това те никога няма да му простят. Така както и ние никога няма да забравим Баташкото клане. Само че кюрдите са 40 милиона, обучени и въоръжени. Там даже жените са войници
33
2
 
12
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Кюрдите наистина от столетия се борят за независимост и заслужават симпатии. За съжаление те се намират в регион, в който от десетилетия тече най-сериозното противопоставяне на силите борещи се за контрол в света. И най-лошото за кюрдите е, че дори една от тези сили да победи, държава пак няма да им разрешат. СССР играеше с кюрдите до 1985г. срещу Турция и САЩ, сега САЩ играят с кюрдите срещу Турция и Русия. Ердоган си гледа интереса, за Турция е много опасно 30 000 кюрди въоръжени на границата
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че това което са намислили янките е, че хич не им се тръгва от Сирия и сега си търсят поводи да останат. А кюрдите пък са готови и с дявола да се съюзят, но да си създадат държава. За което не ги упреквам. Поколения наред се опитват да я създадат тая държава, но международната общност не ги чуваше. А Ердоган се набута между шамарите точно в негов стил.
31
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите явно са намислили нещо, втори ден ни заливат с измислени новини, че Сирия е използвала хим. вещества.А САЩ намериха ли такива в Ирак или още търсят?
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган никъде нищо няма да разбие. Научи го това изречение наизуст. Ако искаш си го напиши на стената да си го припомняш от време на време,Ердоган може да прави само фалшиви атентати, да си пълни затворите и да се репчи по повод и без повод. Няма до сега ни една дипломатическа или военна мисия извън Турция, която да е успешна.
29
2
 
7
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До Анонимен 28Хубаво е преди да пишеш да си изясниш поне малко темата. САЩ, поне за сега не са вдигнали ръце от кюрдите, напротив използват ги активно в замяна на обещанието, че ще им правят държава. И понеже обявиха, че ще въоръжат и обучат 30 000 кюрди и бунтовници и ще ги организират в Сирийска гранична армия (на турската граница), то Ердоган направо подскочи. Сега се е заел да разбие американските планове. А Иран няма да помогне на кюрдите, на Турция по може.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахте ли, че срещу кюрди не е лесно?Отсега нататък д.*** да ви е яко. И Сащ и Ид дигнаха ръце от кюрдите.Сега ще гледаме Ердо какви ще ги дроби.
27
4
 
15
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
До Анонимен 24Ако в 24 часа са написали глупостта, че Иран ще подкрепи кюрдите в Сирия срещу Турция, то значи, че е крайно време да си намерят нов специалист по Близкия изток.
26
2
 
25
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Когато змията умира отровата й е най-силна. Има голяма вероятност и опасност, САЩ изправени пред ужасния за тях риск да загубят Близкия изток, да започната да снабдяват терористите си и кюрдите със свръх модерно оръжие. А то както винаги в един момент освен срещу противниците им ще се насочи и срещу тях. Но може освен това да даде големи възможности за терор в Европа.Вече стана известно, че технологията за управление чрез сателит на дроновете нападнали руската база е американска
25
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свидетелство като онова в Ирак, което беше оправдание за войната? Сиреч, оръжията за масово поразяване на Саддам? Дето още ги търсите?
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция хич не е за завиждане. Ама който каквото си напраи никой не може.Препоръчвам на турското тролство да прочете "24часа":Иран смята с въздушни удари да подкрепи ПКК.Айде сега п.кайте газ.