Винят Русия за всичко в света, а Сърбия - за всичко на Балканите

Балканските страни са близки приятели на Русия, заяви Лавров
24 яну 2018 22:30, Елка Василева
126
Винят Русия за всичко в света, а Сърбия - за всичко на Балканите
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Русия винаги е била обвинявана за намеса в събития, както и Сърбия е обвинявана за всичко, което се случва на Балканите, заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде Танюг.

Лавров каза, че не вижда никаква друга роля на Москва в балканските страни, освен че става дума за "традиционни и близки приятели", посочва агенцията.

Балканските страни са традиционни и близки приятели на Русия, някои от тях споделят една религия, заяви Лавров, цитиран от Дойче веле.

Като пример за нападките срещу Москва той посочил сръбско-руския център в Ниш, изтъквайки, че колкото повече Москва настоява, че този център служи само за гасене на пожари, толкова повече на Запад се разпространяват подозрения, че Кремъл по този начин се опитва да влияе на ситуацията на Балканите.

Лавров припомни, че този център е осигурил помощ не само на Сърбия, но и на Черна гора.

Мисля, че там работят осем руснаци и десет сърби. Те извършват мониторинг на положението, когато става дума за изненадващи ситуации и когато става дума за катастрофи и природни бедствия. Помагат положението да се подобри, гасят пожари и изпращат там специална авиация, заяви Лавров за Дойче веле.

Той каза, че въпреки това американският посланик в Белград е поискал от ръководството на Сърбия да не подписва никакъв договор за имунитета на персонала на този център.

Той поиска това публично, тъй като този център уж бил "шпионско гнездо", заяви Лавров на пресконференция в Ню Йорк в събота, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
13
 
! Отговори
Е И КАКВО преди 6 години
До Анонимен от това, нека влязат ако искат в дискотеката.Нещо ще се промени ли щото Туриця и те са НАТО ама срещу ФАЩ .Русия само им гледа сеира и си решава задачите без грам напрежение.Нека влизат всичко в НАТО-но това да си в един спукан балон и напълно безпомощен нищо не помага.Досега НАТО само гледат наказателните акции на Русия и нищо не могат да направят освен да си сменят памперсите.Така че няма да се плашиш.
63
13
 
18
 
! Отговори
Случайни неща няма преди 6 години
Винят ги защото са винивни.Русия и Сърбия са врагове на човечеството!И двете държави са обезбългарявали българи.Макеодния, Волжка България, Камска България, Крим, Косово, Нишко, Западните покрайнини, Добруджа - все българкси територии с българско население!
62
5
 
11
 
! Отговори
ХИХИХХИХИ преди 6 години
и не само това: Путин е враг на клошарите в Манхатън ,Чикаго и Столипиново, първи враг е на купонната система на ФАЩ /70 млн.благоденстващи гетаци и бездомници между кофите за ***/ и най големият враг на ежедневните убийства по улици и паланки в банановото гето.Американският слон си остава най големит слон на дървени трупчета здрави колкото шпертплата на дърените им бараки и каравани отнесени от поредният ураган.
61
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
останаха ви едни сърби ама и те взеха да обръщат палачинката и ще влязат в НАТО и ЕС
60
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво господин Лавров. Обичаме ви.
59
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия в изолацияСъщото си го е мислел и чичко ти Адолф и доста други глу*паци - Русия е колос на глинени крака - само че после този "глинен колос" им го набива колосално. Леж си ти на тази кълка. И един въпрос към умника: Защо бе джанам, като е джудже, от сутрин до вечер по всички "неджуджейски" медии се коментира, омаскарява, това джудже? Като сте толкова смели "великаните" за каква по дяволите заплаха от джуджето се говори постоянно. Кой се страхува от джуджета... великаните?
58
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Балканите има 2 нации, които за нищо не стават и създават само проблеми - сърбите и турците. Без тези нации на Балканите щяхме да си живеем в мир и спокойствие. Това са големите проблеми на Балканите.
57
10
 
15
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 56. Русия няма да връща Крим на никого, защото Крим си е бил винаги руски. Присъединен е към Русия от Екатерина Велика, като е отвоюван от османската империя, НЕ ОТ УКРАЙНА!Така че няма какво да връща Русия на измислената държава Украйна. А колкото до математиците - уверявам те че играят хазарТ-ТТТТ- разбираш ли, че първо трябва да се научиш да пишеш, чак след това да даваш акъл! А?!
56
17
 
20
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже.
55
15
 
15
 
! Отговори
Adam преди 6 години
Слава на Русия защитник на свободата и демокрацията от краварската демократура
54
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕЗБОЖНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ В РУСИЯ ИЗБИВАЩ НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ КОГАТО МУ СКИМНЕ ДА СЕ БЛАГОДАРИ , ЧЕ ИМАТ ЯДРЕНО С КОЕТО ЗАПЛАШВАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ!
53
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКА АНТИХРИСТКА РУСИЯ!!!! НЕВИННИ СМЕ НЕВИННИ СМЕ!!! НИЕ НЕ ПОДКРЕПЯМЕ ФАНАТИЧНИ ИСЛЯМСКИ РЕЖИМИ!!! НЕВИННИ СМЕ!!!
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Русия ще върне Крим на Украйна като видиш астроном да вярва в Господ и математик да играе на хазард"Познавам вярващи астрономи. Плюс това, едното няма общо с другото. Пише се "хазарТ" и в зависимост от хазарта, може много математици да видиш да играят.
51
15
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Русия ще върне Крим на Украйна като видиш астроном да вярва в Господ и математик да играе на хазард
50
9
 
8
 
! Отговори
КОПИ-ПЕЙСТ преди 6 години
"В новия съюз." .......................: в Сърбия се работи с руска помощ за създаването на алтернативен на ЕС пост-юго съюз, но се надяват в него някога да влезе и България, ако властта бъде взета от крайните русофили. Идеята е общ пазар с отделни армии. Надяват се да привлекат още Черна Гора, Македония и Босна. Ова е утопия и най-реалистичният вариант е максимум Република Сръбска, но сърбите си вярват. Затова е и битката за Македония. А този план е част от руски план за хегемония на Балканите. Основата му идеологически е: Православие и славянофилство. В този съюз обаче забравете за българс
49
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То всъщност е самата истина, че Сърбия е виновна за всичко на Балканите. Който познава историята, ще го потвърди! Заради Сърбия и Русия губим Македония. Сръбски терорист в Сараево убива престолонаследника на Австро-Унгария и така започва 1ва Световна война. Сърбия с шовинистката си национална политика направи война с почти всяка една страна в бивша Югославия, претопяваше народи, правише етнически прочиствания и т.н. и т.н. и никога не казаха "да, ние също имаме вина". А вината е само тяхна.
48
11
 
16
 
! Отговори
да преди 6 години
Тези руски заигравки са за сметка на сърбите, които все си мислят, че най- добре се седи на два стола... Руснаците ще ги употребят, но губят ценно време на целия регион да се интегрира и върви напред и то в рамките на ЕС.
47
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"щото единствените ни успехи като нация от последните 700 години дължим на Русия и руснаците"Кое по-точно им дължим? Платихме им за окупационни войски със злато. Бомбардираха Варна и Балчик. Убиваха ни в Македония. Нападаха ни в Добруджа. Дадохме им език, дадохме им азбука, дадохме им религия, дадохме им книжнина. Те какво са ни дали? Спортисти ли са създали за нас, учениците ни с високи постижения ли ни направиха, великите ни учени те ли ги дадоха? Дадоха ни робски комунизъм, дааа...
46
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров току-що призна, че Русия винаги е подкрепяла и насъсквала Сърбия на Балканите.
45
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За сърбите целия свят ги знае като нагли шовинисти и с просташко самочувствие--------------а нас целия свят ни знае като простаци и крадци без самочувствие, щото единствените ни успехи като нация от последните 700 години дължим на Русия и руснаците