Бензинът – 2,15 за литър. Експерти прогнозират: Ще поскъпва още!

Най-ниската цена за това гориво е 1,86 лева за литър
25 яну 2018 07:10, Петя Славова
85
Бензинът – 2,15 за литър. Експерти прогнозират: Ще поскъпва още!
Снимка: архив, Булфото

Цената на масовия бензин А-95 стигна 2,15 лева за литър в някои от големите търговски вериги. Увеличението спрямо края на декември миналата година е с около 6 стотинки за литър, като средната цена за страната на най-масовия бензин е 2,09 лева. Най-ниската цена за това гориво е 1,86 лева за литър, пише "Монитор.

Прави впечатление обаче, че в ниския диапазон са отделни малки бензиностанции, намиращи се извън големия трафик. Докато в обратната посока най-скъп е бензинът в големите вериги бензиностанции, които правят и най-голям оборот.

Само два от по-малките търговци на този пазар си позволяват в момента цени под 2 лева на литър, показват още данните. Докато в шестте вериги бензиностанции с най-голям оборот са над 2,13 лева за литър.

Експерти прогнозират, че поскъпването на горивата ще продължи и през следващите десетина дни. Темпът няма да е голям, но със стотинка-две цените ще се вдигат. Известно понижение с една-две стотинки може да се очаква само при най-скъпите продукти, които сега струват над 2,40 лева за литър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ Щатите в момента е най-скъпо в калифорния, 90ст за литър.На повечето места е 70ст. В наши стотинки е. Но, там нямат държавен акциз да дере кожи. Даже в Русия, преди година путин вдигна акциза, не си спомням на колко *** май го удвои.
51
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник. До 2025-та по-голямата част от малкия и средния бизнес ще фалира, особено в провинцията, вече се работи само за да си покриваш разходите, до 5 години повечето са аут. След това Бойко ще ни храни от калифорния, хаха.
50
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията на притеснява българина, но вдигнат ли му бензина или ракията, нещата ескалират до гражданска война
49
1
 
21
 
! Отговори
До Анонимен 42 преди 6 години
те синдикатите може и да вдигат минималната работна заплата, но се вдига само тя и цените, моята заплата не е повишавана от три години, за сметка на това пък се вдигнаха цените на всички храни, бензин, услуги обвързани с МРЗ, такса при лекар и тн. в този ред на мисли, не съм запазил съотношение приходи-разходи, а само увеличаване на разходите!
48
3
 
35
 
! Отговори
Данчо преди 6 години
Вдигнал се е в картелните бензиностанции. При Марешки и при малките не е мръднал от месеци. А95 е 1.89 и няма да мръдне! Докато не изметат Златев и Лукойл от БГ ще бъде така .., как в Румъния са ги ужилили с милиони , а тук не можем!!?!! Няма да им дам и стотинка на техните бензионстанции ... Само ще спирам да им пикая на бензиностанциите!
47
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за протокола искам да кажа, че повечето си накупиха имоти в чужбина, особено апартаментчета по ервопа, с присвоени незаконно пари, от 3 млн поне 1 се краде, нормално е никога да не се оправим.
46
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахахахаха, ако мутрата е купил имот в сащ и то калифорния в недалечното бъдеще предстои мн да съжалява, дано да е там да съжалява от първо лице :D
45
13
 
6
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До До 40Напиши в гугъл ; Путин - сатана, и ще видиш, че всъщност Путин е сатаната.
44
9
 
12
 
! Отговори
пена преди 6 години
"А,в Русия е 1,16 ,в арабския свят от 0,36 ст.до 0,60"Ти *** ли си или да? Айде открий находище на петрол в БГ и бензина ще стане 0.60 лв. А до тогава ще плащаш на същите руснаци и араби по 2.15 на литър!
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато платени *** започнаха "борбата" за чист въздух, чух какви ли не приказки.Един далавераджия от блока все казваше, да се забранят колите, да се вдигат горивата, данъците и въвеждат ограничения.Един ден му казах, ОК, ние сме оцеляващи българи, ограбени от ненормални цени, далавери и кво ли не.Не можем да си позволим нови коли, стандарта у нас не го позволява.Ще ни забраниш колите, ще си само ти пред блока. И колата ти ще гори всяка седмица, купувай си нова.От тогава не говори и изчезна
42
5
 
19
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Ско Радев ни беше проблема, с масло и мед да го намажеш. Проблема ни е *** Паша от село Банкя. Над 30 милиярда е изнесъл вече пи сметките си в офшорките. И за десерт си купил имение в Лос Анжелис за над 350 милиона долара. Не вярваш, провери в Google, като напишеш, Имение на Борисов в Калифорния. Това да наши пари, на ограбения и мамен българин. А Радев е една година, достъп до пари няма. Кой ти плаща да пишеш тези глупости не знам? И кой ли чете тези глупости?
41
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картела се събра ...., решението: вдигаме цените на горивата!!! Нещо обаче нищо не се чува какво става на световната борса... За да ни приемат, да приемем еврото, като валута, в Европата искат заплатите ни да са като техните... Чудно ми е как ще стане това обаче! Синдикатите вдигат мин.работна заплата, но веднага скачат ток, вода и горива! Е как в...а м.., да усетя че ми вдигат заплатата? Европа не иска второ буре с барут като Гърция
40
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тока, водата, горивата следователно и всичко което се произвежда ще поскъпне. Само не виждам как моята заплата от 600 лв ще се увеличи. Май трябва останалите 6 милиона да си стягаме куфарите и накъдето ни видят очите.
39
39
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при Радев, свиквайте.
38
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е при гробарите свиквайте
37
8
 
38
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Част от мерките за намаляване на замърсяването може да бъде отмянатана задължението да светим с фарове през деня. Това ще намали разхода на ВСЕКИ автомобил с около 0,4 литра/100км. Това ще намали с тонове дневното потребление на горива в държавата и ще направи нещастен приятеля на Баце и шеф на Лукойл за България.
36
3
 
27
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Нищо на този свят не е станало по евтино, само по скъпо а най много наивници има у нашенско!
35
2
 
21
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Така е от няколко месеца,вдига се цената лека полека.Къде е Марешки,а в парламата,къде са протестиращите срещу цената?Усещате ли как ни клатят?Надеждата е да е като за полседно.........
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А,в Русия е 1,16 ,в арабския свят от 0,36 ст.до 0,60
33
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това са новите мерки за справяне с мръсни въздух - дигаме горивата тройно и като никой не може да си плаща въздухът ще се избистри кристално! #мутроландия