Бензинът – 2,15 за литър. Експерти прогнозират: Ще поскъпва още!

Най-ниската цена за това гориво е 1,86 лева за литър
25 яну 2018 07:10, Петя Славова
85
Бензинът – 2,15 за литър. Експерти прогнозират: Ще поскъпва още!
Снимка: архив, Булфото

Цената на масовия бензин А-95 стигна 2,15 лева за литър в някои от големите търговски вериги. Увеличението спрямо края на декември миналата година е с около 6 стотинки за литър, като средната цена за страната на най-масовия бензин е 2,09 лева. Най-ниската цена за това гориво е 1,86 лева за литър, пише "Монитор.

Прави впечатление обаче, че в ниския диапазон са отделни малки бензиностанции, намиращи се извън големия трафик. Докато в обратната посока най-скъп е бензинът в големите вериги бензиностанции, които правят и най-голям оборот.

Само два от по-малките търговци на този пазар си позволяват в момента цени под 2 лева на литър, показват още данните. Докато в шестте вериги бензиностанции с най-голям оборот са над 2,13 лева за литър.

Експерти прогнозират, че поскъпването на горивата ще продължи и през следващите десетина дни. Темпът няма да е голям, но със стотинка-две цените ще се вдигат. Известно понижение с една-две стотинки може да се очаква само при най-скъпите продукти, които сега струват над 2,40 лева за литър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
21
 
! Отговори
маке преди 6 години
само да не дигат цената на сламата щот мойта кола с една конска сила гори една бала на 100 км пп и две кила ракия
31
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдигай Бочко, вдигай. Да не стане като с тока, да ходиш 4 пъти до Американското посолство и да се криеш и трепериш в Банкя, защото и охраната ти няма да ти помогне. Народа съвсем е изтрещял. Една искра и ще се чудиш, дали Фалкона е готов или не. Но къде ще се криеш, света е малък вече, много малък. С предателства и продажни сделки, с криене и пасуване няма да се размине.
30
2
 
41
 
! Отговори
Бокоеист преди 6 години
А тока кога. Че с тая средна заплата от 1800 лв направо не мога да я похарча до следващата.
29
3
 
35
 
! Отговори
и Това е за тях преди 6 години
За тия дето сме от София ако не сте си получили последната фактура за водата вижте приложението към нея за честито как водата от 1 -40на става на 2 и 30 за кубик
28
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бензинът в БГ е най-евтино яркост в Европа.Трябва да се вдигне още поне два пъти. Не може всеки голо да се дръжка на брака за по хиляда лева.
27
6
 
28
 
! Отговори
Без име преди 6 години
Вдигнат ли се горивата боко си отива.Но не мисля,че ще се вдигнат.На базата на какво?
26
3
 
35
 
! Отговори
123 преди 6 години
Убиха един от най-приближените ти хора и пак не разбра за какво става дума, а Баце?! Дали не си тъпо парче.
25
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е тръгнала Партията на Суджука, който избяга избяга. Тези които хванат ще бъдат пребити с камъни! Гаврят се с търпението на българина, а то е на предела.
24
29
 
6
 
! Отговори
българин патриот преди 6 години
Ако няма друг начин, може и с покачване на цените да се ограничи замърсяването на столицата ни. По принцип подобно предложение е по-добро отколкото да се пускат четни или нечетни номера или някакво друго решение наложено със сила. Ако горивата се вдигат на 5лв/литъра при замърсяване, тогава хората сами ще се самоограничат като замърсители.
23
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви експерти, какви ***, какви 2.15?! Валентин Златев е кзал 2018г бенцин 2.20 като за начало!
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие се чудите, що за подобия на хора подкрепят *** партията ГЕРБ. Вижте предложенията на Гербиста, вижте им Водача, продажник и предател, и т//ъп колкото си иска. Абе Гербиста, чустотата иска висок стандарт, никаква корупция, умни и професионално подготвени хора. Кой да направи това, смотаната и крадлива учителница, Умчо от Банкя, Цецо Пипоня, Шкембе воеводата.Граби се народа, налагат глоби и забрани, най-лесното.Още колко ще ви търпи народа не знам, но изритването ви ще бъде със сила и гняв
21
7
 
18
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ОТКАКТО се помня, цените постоянно растат. Някои хора се правят, че не знаят тази проста истина.Е, да, по времето на Тато увеличението на цените го наричаха "Привеждане на цените към обективните условия". Тогава слуховете за увеличение вървяха няколко месеца предварително и хората се запасяваха с продукти. Помните ли?За масовия бензин А 91- до 1975г беше 27 ст., 1976- 43 ст.,1980 г. 70 ст. Когато през 1987г стана .90 ст. средната заплата беше 243 лв. Днес средната заплата е 900 лв .
20
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Анонимен 13Нещата се промениха от тогава.
19
26
 
4
 
! Отговори
икономист преди 6 години
Ако се въведе поскъпване на горивата в столицата, това наистина би трябвало да помогне за решаването на проблема. Винаги е по-добре да има икономически мерки, а не административни, за да може пазара да регулира сам проблема.
18
2
 
13
 
! Отговори
123 преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВ70 години ни управляват душманите, не 30. Иначе съм съгласен.
17
2
 
21
 
! Отговори
БОКО! преди 6 години
ОСТАВКА!
16
30
 
8
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Аз предлагам на горивата продавани в столичните бензиностанции да се въведе акциз за чист въздух, а ако в дадения ден има много мръсен въздух цената да става двойна на 4-5лв/ литъра за да се ограничи замърсяването. Само подобен подход ще помогне да се преборим със замърсяването, а и да съберем пари за стоичния бюджет.
15
2
 
9
 
! Отговори
Петър преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВНапълно съм съгласен с теб! Притеснява ме само как ще стигнем до столицата с тая цена :))))
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муахаххаха..та 2.15 си е от поне 1 година в мнооого бензиностанции в страната. Откъде падате?
13
2
 
41
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
В България цените се ценообразуват от мафията, няма никакъв регулатор, няма държава, няма ред. Вдигайте всичко, онзи ден говорихте за тока, сега за горивата след няколко дни и за хранителните стоки... това означава само едно Бойко си отива