Модернизираният руски бомбардировач Ту-160М. Путин доволен!

Това е един от елементите на нашата ядрена тирада, отбеляза руският президент
26 яну 2018 09:10, Елка Василева
266

Руският президент Владимир Путин каза, че модернизираният стратегически бомбардировач Ту-160М (по номенклатурата на НАТО - Blackjack) ще укрепи отбранителния потенциал на страната.

След като наблюдава изпитателен полет на новия военен самолет в района на град Казан, Путин присъства на подписването на договор на стойност 160 милиарда рубли (2,9 млрд. долара) за доставката на десет "Ту-160М" за нуждите на руските въоръжени сили.

"Това е сериозна стъпка в развитието на високотехнологичната сфера и за укрепването на отбранителната способност на страната, защото това е един от елементите на нашата ядрена тирада", каза Путин, цитиран от ТАСС, пред работници от Казанския авиационен завод.

Четиримоторният свръхзвуков бомбардировач Ту-160, разработен по съветско време през 80-те години на 20-и век, е най-големият боен самолет в света, отбелязва Асошиейтед прес. Той е използван в настоящата руска кампания в Сирия за нанасянето на удари с крилати ракети от голямо разстояние.

Ту-160М, също като предшественика си, е с променлива геометрия на крилете. Той е в състояние да пренася 12 крилати ракети или 12 ракети със среден обсег с ядрена бойна глава при нонстоп полет до 12 хил. км без презареждане с гориво, посочва Ройтерс.

От конструкторското бюро "Туполев" твърдят, че модернизираният вариант ще бъде с 60 на сто по-ефективен от старата версия заради значителните подобрения във въоръжението, навигационната апаратура и авиониката.

Руският самолет цистерна Ил-78 (по номенклатурата на НАТО - Midas), който зарежда Ту-160 по време на полет, дава възможност на стратегическия бомбардировач да достига всяка точка на планетата, отбелязва Ройтерс.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние нямаме бомбардировачи но имаме по страшно оръжие. БСП икономисти. Разрушителната мощ е далеч по голяма. За пример - Лукановата зима и Виденовата зима.
184
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 1 януарикато излезе доклада на комисията Кремъл в САЩ, закона магнитски ще имсе види катоо празник на кремълските джуджета.
183
0
 
4
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
До Анонимен 185 Като чета коментарите си мисля какви кадърни авио специалисти имаме. Едва ли е проблем да направят по добър самолет.Ама що не щат?Аааа, ние сме миролюбива страна, сетих се.
182
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бобина хартия )) нямаше да го затварят ако имаше реални пари в него :)) така ще влязат в бюджета на хартия и ще ги замотаят нейде с фалшификации:)))))Факт - РЕЗЕРВЕН ФОНД НЯМА ! източиха го заради Крим Наш и след няколко дни съвсем ще им се стъжни на кремъслките императорчета
181
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 205Ано Умни от 2006 се знае че Резервния Фонд 31.12.2017 се ликвидира Знаеш ли колко бяха остатъците които влязоха в бюджета? 7 милиарад $ 3 милиарда Ево и милиард Франкове ШВЕЙЦАРСКИ (френски вече няма ясно защо)
180
1
 
6
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Кого се гласи да бомбандира Путин? Да не би и ние да сме в списъка?
179
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиПрез това време в Рашка затовриха резервния фонд а Кудрин съобщи че пари за пенсии няма :))) Сигурен съм, че руският пенсионер ще е във възторг заради САЩ и ще изтърпи без пенсии и нова увеличена възраст за пенсиониране заради това.
178
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 200Преди няколко дни цялата администраця на САЩ спря да работи и я пратиха в НЕПЛАТЕН ОТПУСК защото стигнаха за пореден път лимита на заема който Федералите може да вземат. Не само пари за пенсии нямаше а ако не бяха гласували навреме и полицаите щяха да изленат на протест в САЩ а те са ВЪОРЪЖЕНИ
177
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бобида де .. после пак ще модернизират поредния прототип... и пак. И нови обещания и гръмки лозунги но реално ще има само прототипи
176
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 199Пак си назад с материалаРешиха че ще модернизират парка от Т-90 до Т-90М с оръдието и динамичната защита Реликт на Армата и нов по-мощен двигателпримерно вместо един Т-14 ще получат 8*Т-90МДа Т-90 няма система за Активна защита от типа на Афганит но повечето електроника ще бъде също подменена с така от типа на Армата.РФ имат поне 400 Т-90 различни модификации
175
3
 
7
 
! Отговори
Месершмит преди 6 години
"Другото което е ,предполагам си наясно ,че Туполев е ефективен само в бомбардирането срещу страни от 3-тия свят нали ? Иначе ще бъде свален на момента." ХА-ХА-ХАХХХХХ Като онези "невидимите" над Сърбия ли? Дето не можеха да вземат завоите и пускаха бомби на Горна Баня? Дето го свалиха с 2 пресечни РЛС модел 1962г, за като тях ли?
174
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашка няма пари за пенсии, отново ще харчи за глупости пари ... жалка история.
173
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това като армата .. много шум за в бъдеще време , няколко прототипа, няколлко сакатлъка на червения площад и .... мълчание и липса на обещаните стотицинови танковеВъобще Рашка е държавата на обещанията в бъдеще и никога в сегашно време.
172
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До русия=джудже 196За да унищожи Вашингтон самолета трябва да се намира в района между Британските Острови и Исландия и това при условие че мине не през полюса а покрай Норвегия Ако мине през Полюса за да унищожи Кейп Канаверал / Хюстън трябва да стреля някъде над най-северните части на Канада където реално никой не живееА Вашингтон отново малко след като мине полюсаМдаа гадничко нали Това 5500 км са доста голямо разстояние което покрива една Крилата стратегическа ракета
171
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До русия=джудже 196Ехх вземи една връвчица отбележи спрямо глобуса който имаш 5000км и Практически Ту-160 може да унищожи всяка цел в Европа без да излиза от Рускоро въздушно пространство Да крилатата ракета е бавна 800-900км/ч спрямо Балистичните ракети но е почти невъзможно да се унищожи освен в последния етап при самата атака ако разбира се обекта на атака се защитава от модерен ЗРКНо мощен ядрен взрив гръмнал на 30 км от София примерно а не в самата София от гледна точка на РАДИАЦИЯ ....
170
6
 
10
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До БобиЕ чакай бе шут.Говорим за тея С-400 дето нищо неможе да прехвръкне покрай тях ,а в последствие се разбира ,че абсолютно всичко преминава,без дори ушанките да разберат.За тях ли става въпрос ? Другото което е ,предполагам си наясно ,че Туполев е ефективен само в бомбардирането срещу страни от 3-тия свят нали ? Иначе ще бъде свален на момента.Също така САЩ вадят нов бомбардировач,както и изтребител,след които ушанките ще наваксват пак 30г.
169
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин бил доволен а от НАТО са се скъсали от смях
168
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До русия=джудже 192Умнико AGM означава Air to Ground Missile Ракета Въздух Земя на български Да може да носи различни ракети и Планиращи бомби които също имат означение AGM но те не са СТРАТЕГИЧЕСКИ КРИЛАТИ РАКЕТИ С ЯДРЕНА ИЛИ КОНВЕНЦИОНАЛНА БОЙНА ЧАСТДа Б-2 е супер машина но като СТРАТЕГИЧЕСКИ БОМБЕР Е НАПРАВО С К О П Е Н Освен това с въвеждане на С-400 където стандартно има включен в комплектацията Метров Радар, а самите ракети са тип стреляй и забрави Б-2 много трудо може да прехвръкне
167
3
 
14
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
Ще ни убедиш ли сега как и Лада е по-добра от Мерцедес и американските автомобили ?
166
5
 
12
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До БобиСпри се бе тъnанар ,само се излагаш.Въпросните ракети са спрени от производство и Б2 ,вече е снаражен с други ракети пак от серията AGM.Ще спреш ли да си въртиш мантрите ,жалък *** ?