Сорос: Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ

Той прогнозира, че президентът ще бъде "временен феномен"
26 яну 2018 07:53,
187
Сорос: Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ
Снимка: Архив, Reuters

Джордж Сорос, американският милиардер и филантроп, каза, че вярва, че американският президент Доналд Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ, но няма да може да го направи заради силата на онези институции в страната, които са от съществено значение, предаде Асошиейтед прес.

"В САЩ Тръмп иска да установи една мафиотска страна, но не може, защото конституцията, другите институции и здравото и кипящо от енергия гражданско общество няма да го позволят", заяви Сорос, чиято фондация насърчава демокрацията и човешките права, предаде ДПА.

Това изказване Сорос направи по време на годишната вечеря, давана от него в кулоарите на Световния икономически форум в Давос. Той не навлезе в подробности относно изразеното мнение, но прогнозира, че Тръмп ще бъде "временен феномен" и ще изгуби изборите през 2020 г., ако стигне толкова далеч.

Сорос е отдавна критик на Тръмп, който също е в Давос и който ще произнесе реч днес.
Както и миналата година, милиардерът определи администрацията на Тръмп като "опасност за света", предаде Франс прес.

Той предупреди, че напрежението относно севернокорейската ядрена програма излага на риск оцеляването на човешката цивилизация, предаде ДПА.

"Идването на власт на лидери като Ким Чен-ун в Северна Корея и Доналд Тръмп в САЩ имат много общо с това", допълни той. "И двамата изглеждат готови да рискуват една ядрена война за да се задържат на власт", допълни той.

Сорос разкритикува и Русия на Владимир Путин, описвайки я също като мафиотска държава, допълва Франс прес.

Милиардерът отправи критики и към гигантите на интернет, описвайки ги като "все по-мощни монополи", които могат да бъдат изкушени да се свържат с "авторитарни режими", за да създадат "тоталитарна мрежа, каквато Олдъс Хъксли или Джордж Оруел самите не биха могли да си представят" в техните романи "Прекрасният нов свят" и "1984". Сорос спомена в тази насока Гугъл и Фейсбук.

"Давос е едно добро място, за да се обяви, че техните дни са преброени", каза Сорос по адрес на интернет гигантите, които също са пратили армия от свои представители на форума.
Сорос е критик на ултралибералния капитализъм и смята, че интернет гигантите трябва да се подчиняват на по-строги регулации.

На вечерята Сорос говори и за биткойна. Той припомни, че това не е валута и че честите покачвания на курса на биткойна са "типичен балон". Според милиардера обаче няма да има "брутален спад" в курса на биткойна, а по-скоро поетапно намаляване, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
17
 
! Отговори
Кина преди 6 години
Понеже урода се е ангажирал с унищожаването на вида човешки, явно Тръмп му пречи хахаха. Не съм симпатизант на втория, но мога да се позамисля щом това бездушно въглеродно съединение го напада ...
93
0
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До Анонимен до ЗозоГейове винаги е имало и ще има. Едно време през комунизма ги съдиха за *** и ги вкарваха в затвора. Това, че са се крили не означава, че ги е нямало. Даже знам един със жена и две деца вече е дядо даже.
92
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен до Зозо преди 6 години
Зозо преди имаше мъже, сега има анаболни епилиране момченца скубещи си веждите.Зозо преди нямаше гей паради, гей явлението дойде от запад със всичките му извратени течения.Аман от *** гей евроатлантици.
91
14
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До АнонименАйде де кога ще показвате? Всички сте едни меки *** с руски знаменца! Марш в меката на гей-порното Петербург! Щял да показва - каканар!
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До путлераст 104Аллоооуууу...........бързо на училище.....отворено е! Нека поне на грамотност те научат! Или си някакъв чуждестранен ***, на когото "писанията" се превеждат автоматически! Но явно, КАКВА Е МИСЪЛТА - ТАКЪВ И ПРЕВОДА!!!
89
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Зозо 101Хи-хи-хи.....объркал си се!!! гей.четата и джендърчетата за по-на-запад, РУСНАЦИТЕ СА "МУЖИЦИ", КАКТО И БЪЛГАРИТЕ И СКОРО ЩЕ ВИ ПОКАЖЕМ КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ! Нещо, че ви подкрепя цветарската партия и един там голям, когото след изказванията му не знаеш какъв е и чии интереси защитава!
88
4
 
4
 
! Отговори
путлераст преди 6 години
на мени са ми казали квото кажи тоя да мисла точно обратното. начи штом плиуе по Тръмп начи Тръмп е наши момче. за баштицата *** всички знаем че трябва да имами по идин портрет на стената и всяка вечир да се кръстим православно пред него и да го цилувъми
87
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо е лош Тръмп,бе?Защо?Защото не ви играе по свирката?
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 100Ха-ха-ха...."Google и Facebook разпространявали истината"......ТИ СЕ ШЕГУВАШ???????
85
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
( ( ( Сорос ) ) ) вижда в Тръмп заплаха за плановете си за провеждането на белия геноцид и за това е недоволен. Също така се е изказал и срещу Google и Facebook. След като тия негови отрочета се изплъзнаха от контрола му и станаха платформа за разпространение на истината, призова те да бъдат унищожени и това е истинската новина. Не истеричните му гърчове срещу Тръмп.
84
2
 
8
 
! Отговори
Шабецгой преди 6 години
Шорош, като си недоволен, що не им спретнеш една кризичка?
83
7
 
6
 
! Отговори
Do 93 преди 6 години
До Анонимен до ЗозоИ на теб какъв ти е проблема с брака между двама американски военни??На американците не им е пролем?Само на хипер мъжкарите като вас- пууриноффили..славяни, православни...единствено в тази посока са ви опорките.Кажете...като сте толкова велики мъже..а всички останали..гейове и т.н...кажете..какво сте направили вие, бе? Нещо да сте измислили, произвели?Нещо полезно за човечеството, освен да копате земята за суровини? И отново...със западни технологии.
82
2
 
16
 
! Отговори
до 92 преди 6 години
***, Орбан никога не е бил комунист, дори и по времето на комунистическия режим.За разлика от Вожда ти от Банкя.
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на нас ни писна от разни задкулисия без лице,да ни съсипват и ограбват държавите!Сега останахме и без държави и държавност.Кой е виновен за това?
80
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АААААААА хе го на бащицата на мигрантите, тоя ги насърчава да идват да се множат и да изчезне белия човек, ба ти тоя яко мрази себеподобните си!!
79
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фактТака е защото русофила е "Православен мюсюлманин - мамелюк и ***"
78
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен до Зозо преди 6 години
Зозо явно си сгазил лука с някой Руски мужик и те е натегнал.Зозо я разкажи как двама американски капитани сключиха брак, и направиха сватба за чудо и приказ.
77
4
 
2
 
! Отговори
До 89 преди 6 години
До АнонименАхам...на вас това ли ви са аргументите???!!Един путиноффилски президент да ни даваш за пример?!!Не ви разбирам вас- путтинуидите...като не ви харесва в Европа...ходете в Русия, бе. Ходете и в Сирия, в С.Корея.
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, бащата на триполовите от Конвенцията.
75
3
 
3
 
! Отговори
факт преди 6 години
Русофила мрази Сорос,евреите,западняците,американците,ЕС,Канада,Австралия,Турция,Украйна,християните.Русофила обича Русия,ислямски Иран,ислямска Сирия,ислямски Казакстан,Таджикистан,УЗбекистан,Ирак,Либия.Палестина.Русофила е ислямист и мрзаи всички що не е ислямско.Факт.