Сорос: Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ

Той прогнозира, че президентът ще бъде "временен феномен"
26 яну 2018 07:53,
187
Сорос: Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ
Снимка: Архив, Reuters

Джордж Сорос, американският милиардер и филантроп, каза, че вярва, че американският президент Доналд Тръмп иска да създаде "мафиотска страна" в САЩ, но няма да може да го направи заради силата на онези институции в страната, които са от съществено значение, предаде Асошиейтед прес.

"В САЩ Тръмп иска да установи една мафиотска страна, но не може, защото конституцията, другите институции и здравото и кипящо от енергия гражданско общество няма да го позволят", заяви Сорос, чиято фондация насърчава демокрацията и човешките права, предаде ДПА.

Това изказване Сорос направи по време на годишната вечеря, давана от него в кулоарите на Световния икономически форум в Давос. Той не навлезе в подробности относно изразеното мнение, но прогнозира, че Тръмп ще бъде "временен феномен" и ще изгуби изборите през 2020 г., ако стигне толкова далеч.

Сорос е отдавна критик на Тръмп, който също е в Давос и който ще произнесе реч днес.
Както и миналата година, милиардерът определи администрацията на Тръмп като "опасност за света", предаде Франс прес.

Той предупреди, че напрежението относно севернокорейската ядрена програма излага на риск оцеляването на човешката цивилизация, предаде ДПА.

"Идването на власт на лидери като Ким Чен-ун в Северна Корея и Доналд Тръмп в САЩ имат много общо с това", допълни той. "И двамата изглеждат готови да рискуват една ядрена война за да се задържат на власт", допълни той.

Сорос разкритикува и Русия на Владимир Путин, описвайки я също като мафиотска държава, допълва Франс прес.

Милиардерът отправи критики и към гигантите на интернет, описвайки ги като "все по-мощни монополи", които могат да бъдат изкушени да се свържат с "авторитарни режими", за да създадат "тоталитарна мрежа, каквато Олдъс Хъксли или Джордж Оруел самите не биха могли да си представят" в техните романи "Прекрасният нов свят" и "1984". Сорос спомена в тази насока Гугъл и Фейсбук.

"Давос е едно добро място, за да се обяви, че техните дни са преброени", каза Сорос по адрес на интернет гигантите, които също са пратили армия от свои представители на форума.
Сорос е критик на ултралибералния капитализъм и смята, че интернет гигантите трябва да се подчиняват на по-строги регулации.

На вечерята Сорос говори и за биткойна. Той припомни, че това не е валута и че честите покачвания на курса на биткойна са "типичен балон". Според милиардера обаче няма да има "брутален спад" в курса на биткойна, а по-скоро поетапно намаляване, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
12
 
! Отговори
x преди 6 години
ами точно той тоз дрът *** искаше да певърне америка в мафия , ама сега трумп не ги ***.ва и им е мъчно.чудят се всеки ден какви компромати да измъдрят.тоз *** иска да превърне целия свят в просяци да ги командва с подхвурлените подаяния.
133
13
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Е КАКВАТО И МАФИОТСКА ДЪРЖАВА ДА СТАНЕ САЩ ,НЯМА ДА Е КАТО В РУСИЯ 95 % НАСЕЛЕНИЕ ДА МИЗЕРУВАТ И 5 % МАФИОТИ ДА УПРАВЛЯВАТ СТРАНАТА !
132
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е пичага според копейкаджиите ама санкциите не падат...
131
2
 
16
 
! Отговори
санде преди 6 години
Сорос си признава, че плановете за САЩ са били други и сега го *** арогантно. Еми да продължат да го таковат още по яко ...
130
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според Дейвид Хороуиц чрез Институт Отворено общество и мрежата от организации, които той финансира, Сорос не само подпомага Демократическата партия в САЩ чрез т.нар. Сенчеста партия (от англ. Shadow party), но и с група от хора около него активно диктуват дневния ред на партията."И сега като републиканците взеха властта реве на умряло, 'щото всичките му схемички пропаднаха. И активизира целия си арсенал от жалки миньони, за да плюят по Тръмп.
129
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сорос става известен в Черната сряда (16 септември 1992), като спекулира срещу лирата стерлинг. Английската банка е принудена да изтегли валутата си от Европейската монетарна система. Сорос е спечелил 1,1 милиарда долара.По време на азиатската финансова криза, при сходни обстоятелства, Махатхир бин Мохамад, тогавашен първи министър, обвинява Сорос в спекулация с малайзийската валутна единица.С тази валутна спекулация развитието на Малайзия е забавено с две години.
128
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-обичам рев на инфантилни трансджендъри. Хем се пишат обратни, хем някой като им го напори отзад реват като на умряло. Не можеш ги разбра тия същества
127
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За соросоида няма род и родина, кланянето на парите е неговата доктрина. За десет сребърника е готов да продаде майчиното си мляко и собственото си дете.
126
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До янгнаучил си се да копираш и пействаш. похвално. молодец !!!
125
27
 
4
 
! Отговори
слава на Сорос преди 6 години
Великия Сорос може да е б е майката и на Тръмп и на Путин..ха.ха Това е най-великия и всемогъщ човек на земята-враговете му го признават в своето отчаяние прозиращо чрез платените тролетарии...
124
15
 
0
 
! Отговори
проста ватенка преди 6 години
До янг, русофоби (и ***) има в главите на елементарно мислилите ватенки и колхозници. При тях или си слуга на "вожда" или си русофоб и ***..хо.хо
123
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък питам какво прави нашия тиквун в Давос?? Ще изнася реч ли там на световния елит или какво?? Или ще дава съвет на бай Тръмп как се постига икономически ръст от 3% (най-голямото постижение на ГЕРБ)?? Или как се строят стени и магистрали?? Щото и по това сме на първо място. Или как се бори контрабандата?? Или корупцията?? Щото и там сме първи..!!
122
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не виждам кое точно е мафиотското на това,да се стареш да върнеш икономиката на държавата вътре в държавата и да осигуриш повече работа,печалба за населението в държавата си.
121
3
 
14
 
! Отговори
янг преди 6 години
За русофоба има един вожд, баща, господар който ги управлява и един враг, злодей който ги напада.Техния свят е примитивен и изграден на сребролюбска основа където имаме добрия бог този с парите и дявола, който казва, че парите не са най-важното. Русофоба не може да приеме себе си като човек, градящ и създаващ. Той е на тази земя да служи на своя бог и да умре за своя бог. Русофоба не може да си предстви племе в което всички взимат решения за бъдещето на племето. Точно както ислямските племена къ
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 132. Поинтересувай се кой е бащата на Кенеди и въобще що за стока са целият му род. Как и с какви гласове е избран за президент, с каква разлика пред втория и т.н
119
10
 
5
 
! Отговори
юнг преди 6 години
За русофила има един вожд,баща,господар който ги управлява и един враг,злодей който ги напада.Техния свят и примитивен и изграден на религиозна основа където имаме добрия бог и дявола.Русофила не може да приеме себе си като човек,градящ и създаващ.Той е на тази земя да служи на своя бог и да умре за своя бог.Русофила не може да си предстви племе в което всички взимат решения за бъдещето на племето.Точно както ислямските племена където Алах е всемогъщ и който неверницте са негови врагове.
118
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 6 години
Що си нямяме и ние един Тръмп ?Да ми намали таксите и данъците, да оправи малко икономическото положение в държавата, да покани инвеститори и т.н.
117
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАко мафията не бяха убили Кенеди,сега света щеше да е друг,по-добър и страната им много по-стабилна,силна,икономически сигурна за населението, а мафията нямаше да се превърне в безродно чудовище,без държава и лице.
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 129Може да започнеш да обвиняваш *** и баща ти. Все пак те са виновни затова че те има. А не са те питали дали го искаш нали ? Сега заради тях трябва да работиш, да плащаш данъци и т.н. Даже май най-добре е да си сложиш едно въже на врата и да се спасиш от тая цялата помия около теб.
115
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Поп КръстьоКенеди изкара късмет, че го убиха. Убитите стават мъченици.Ако беше жив, щеше да остане като най-слабия президент в историята на САЩ.