Руски изтребител прехванал разузнавателен US самолет

"Опасното взаимодействие" е станало вчера по обед над Черно море
Обновена: 30 яну 2018 08:33 | 30 яну 2018 07:40, Анисия Иванова
169
Руски изтребител прехванал разузнавателен US самолет
Архив: Reuters

Руски изтребител Су-27, спазвайки всички норми на безопасност, е прехванал над Черно море разузнавателен самолет ЕР-3Е Ариес на американските военноморски сили, който се е движел към границата на Русия, предаде ТАСС, като цитира пресслужбата на руското министерство на отбраната.

Това е станало днес около обед, като в неутрални води е бил забелязан американският самолет, приближаващ се към границата на руското въздушно пространство. След като американският самолет е променил курса си встрани от въздушното пространство на Русия, руският изтребител, който го е придружавал по време на прехващането, се е върнал на летището, откъдето е излетял.

Пресслужбата на Шести флот на американските военноморски сили обаче съобщи, че прехващането е станало по небезопасен начин, тъй като руският изтребител се приближил на около 1,5 метра от американския самолет и му пресякъл територията. Прехващането е продължило два часа и 20 минути.

Руският изтребител е влязъл в "опасно взаимодействие" над Черно море с разузнавателен самолет на американските военноморски сили, като се е приближил на метър и половина и е преминал точно пред американския самолет, посочи в изявление Държавният департамент на САЩ, предаде Ройтерс.

"Ние призоваваме Русия да преустанови тези опасни действия, които увеличават риска от грешна преценка и създават опасност както за екипажа на двете страни, така и за въздушен сблъсък", се посочва в изявлението.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
25
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До БГ Гражданин. колкото и да е незначителна част на руски териториални води - все пак е значително по голяма от американски териториални води. Или Америка вече има излаз на Черно море? от кога? от както България преотстъпила безвозмездно територията си за американски нужди? Но пак това не попада под понятието на териториални води на една държава.
29
0
 
32
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Пак американски самолети предизвикват избухването на военен конфликт! Не съм чул руски самолети да летят по същия начин край САЩ.Опасни терористи са американците. Мирът е смъртна заплаха за америка. Американците трябва да убиват непрекъснато. Това е естественото им състояние.
28
33
 
2
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 6 години
Че кое е въздушното пространство на раССия в Черно море, това над Крим не е рушко, а украинско, а останалата прилежаща част на РАША от черноморското крайбрежие, е твърде малка и незначителна ... !!!
27
3
 
25
 
! Отговори
рускиня до патриот преди 6 години
Допълнение към бомбардировки на варна и балчк - столинградската групировка на немската армия паулюса е била снабдявана с българските кожухчета и консерви. Под сталинград загиват само цивилни жители 60 хил - жени и деца. не разбирам защо не отговориш на този въпрос - като какви трябваше да бъдат сметнати българи - приятели? съюзници? Май - не. Затова всеки отговаря за гяволъка
26
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 20 К'ва чужда територия бе ***? Русия граничи с черно море. Все едно да питаш какво прави наш изтребител над черно море. И забележи..хамериканския изтребител е бил близо до руската граница.
25
3
 
24
 
! Отговори
рускиня до патриот преди 6 години
Ако имаш страховата невроза - прерпоръчват студен душ и успокоителни инжекции. На никой не е притрябвала твоя територия. 1. относно волжка българия - хората там се самоопределят като татари, и ако имаш претенции-то моля към Иван Грозни. Той се заимавал с въпроса. 2. къде са тракия и тракийците - май българи също ги заличили от лицето на земята. 3. И последно за Грузия - в 4 сутринта грузинските зенитни комплекси започаха а обстрелват цивилен Цхинвал - та кой започна войната? не разбрах?
24
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на руският пилот.Този американец няма място в Черно море .Агресори.
23
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският изтребител е влязъл в "опасно взаимодействие" над Черно море с разузнавателен самолет на американските военноморски сили...От кога граничи американският континент с черно море?
22
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де е е Америка де е черно море ?!?!?!
21
51
 
6
 
! Отговори
патриот преди 6 години
Добре че сме в НАТО че руснаците ще ни нападнат както нападнаха Грузия и Украйна .Щяхме да изчезнем като Волжка България и да са бомбандирали Варна и Балчик отново.
20
3
 
60
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
"Опасните действия" ще бъдат преустановени, когато американските самолети се отдалечат от границите на Русия. Нали няма случай на прехващане на американски самолет в близост до Маями. Опасни маневри се правят, за да се обезсърчат американските пилоти да изпълняват провокативните заповеди на командирите си. И тези опасни маневри ще продължат колкото е нужно, ако трябва докато САЩ останат без военни пилоти, ако трябва ще има и свалени над Черно или Балтийско море.
19
10
 
25
 
! Отговори
TheCrow преди 6 години
Като гледам само коментари на американофили и русофили.Българолюбци няма, лижат задниците на американците и руснаците и се излагат с простотията си...
18
63
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Черно море е натовско море!!!! Всички черноморски държави са натовски държави . Какво правят руски терористи на чужда територия?
17
37
 
3
 
! Отговори
МИНАЛО преди 6 години
ВСЕ ОЩЕ ИМА АМА СКОРО ЩЕ ГО ЗАГУБИ ЗАРЕДИ ДЖУДЖЕТО ЛИЛИПУТИН , УРА ЗА НОВАТА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ НА КИТАЙ НАРЕЧЕНА "РАААСИЯ" ТОВА Е БЪДЕЩЕТО ИМ ДО 50 Г . !!!
16
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия има излаз на Черно море, води и се граница. Американеца обаче къф го дири там?
15
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се радва че не са го смъкнали. Колко пъти вече ги предупреждават да не си пъхат носа ама пустия му семит не иска да разбира
14
50
 
6
 
! Отговори
ДЖЕНДАР преди 6 години
РУСКОТЕ *** ЗНАЯТ САМО КАК ДА ПРИХВАЩАТ ОТ ЗАД И ТО ПЪТНИЧЕСКИ И РАЗОЗНАВАТЕЛНИ САМОЛЕТИ !
13
0
 
43
 
! Отговори
велко преди 6 години
Авторката с характерното българско Анисия, не прави разлика между думите "територия" и "траектория".Ама нищо, че не сме се научили, нали си имаме модерно име....
12
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много съжалявам за американците.дали са имали памперси...абе те забравиха КУК през 2014..
11
5
 
75
 
! Отговори
Моряк и половина преди 6 години
Американски военен самолет в Черно море работа НЯМА!