Руски изтребител прехванал разузнавателен US самолет

"Опасното взаимодействие" е станало вчера по обед над Черно море
Обновена: 30 яну 2018 08:33 | 30 яну 2018 07:40, Анисия Иванова
169
Руски изтребител прехванал разузнавателен US самолет
Архив: Reuters

Руски изтребител Су-27, спазвайки всички норми на безопасност, е прехванал над Черно море разузнавателен самолет ЕР-3Е Ариес на американските военноморски сили, който се е движел към границата на Русия, предаде ТАСС, като цитира пресслужбата на руското министерство на отбраната.

Това е станало днес около обед, като в неутрални води е бил забелязан американският самолет, приближаващ се към границата на руското въздушно пространство. След като американският самолет е променил курса си встрани от въздушното пространство на Русия, руският изтребител, който го е придружавал по време на прехващането, се е върнал на летището, откъдето е излетял.

Пресслужбата на Шести флот на американските военноморски сили обаче съобщи, че прехващането е станало по небезопасен начин, тъй като руският изтребител се приближил на около 1,5 метра от американския самолет и му пресякъл територията. Прехващането е продължило два часа и 20 минути.

Руският изтребител е влязъл в "опасно взаимодействие" над Черно море с разузнавателен самолет на американските военноморски сили, като се е приближил на метър и половина и е преминал точно пред американския самолет, посочи в изявление Държавният департамент на САЩ, предаде Ройтерс.

"Ние призоваваме Русия да преустанови тези опасни действия, които увеличават риска от грешна преценка и създават опасност както за екипажа на двете страни, така и за въздушен сблъсък", се посочва в изявлението.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
17
 
5
 
! Отговори
Какво ще преди 6 години
прехваща руският самолет, като онзи на САЩ е в НЕУТРАЛНИ ВОДИ?И му ПРЕСИЧА пъта, та дано се сблъска и след това да разправят ЛЪЖЕГОВОЕРИТЕЛИТЕ, че "видите ли, самолетът на САЩ беше в руска територия"..По д... се суркат- конфликт да направят.. ПОСТОЯННО...Като Северна Корея...
49
6
 
3
 
! Отговори
До Рускиня преди 6 години
Ами то самия Сталин е бил голям фен на Хилтер до юни 41-ва. В нощта преди нападението е изпратил влак със зърно на германците. Сигурно е щял да ги снабди с каквото поискат ама те абдалите решили да се изтарикатят,
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Прехващането е продължило два часа и 20 минути."Толкова време е отнело да се стегне обратно cфинтepa на американския пилот.
47
6
 
21
 
! Отговори
ДО БГ-Гражданин преди 6 години
Ти приятелю сигурно си пубер който обича да гледа само порно сайтове в нета, хайде прочети малко история за Русия и наблегни много на това на какво е способен един самолет СУ-27 управляван от елитен руски пилот, някъде прочетох че американските недоносени и прехвалини пилотчета от тук на татък ще летят с памперси, и това е самата истина !
46
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1А бе някой да обясни каква е тази безсмислица "УжасТ!", че и на това отгоре получава толкова плюсове. Дано аз съм изкукуригал.
45
18
 
7
 
! Отговори
До БГТРАКИЕЦ преди 6 години
.... Завоювани територии имат рашките, със зелени човечета като тези в Крим .... САЩ няма завоювана територия в Черно море, тя ползва само териториите на приятелските държави тук и идва по тяхна покана, за съвместни учения, които да държат в шах едни сибирски ***, да си стоят в Сибир че тук никой ги неще, освен "братушките" им от сектата на яз.Копринка ... !!!
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия пък отишли до бърлогата на мечока и сега реват, че мечокът ги уплашил по особено опасен начин.
43
0
 
17
 
! Отговори
Много ниско ниво сте преди 6 години
Пресякъл му е ТРАЕКТОРИЯТА, не територията. Стига с този копи-пейст. Поне ги четете тези "новини". Редактор нямате ли си?
42
2
 
14
 
! Отговори
редактор преди 6 години
траектория=територия, кОректор=кУректор, Анисия=АЛисия /поне на едноклетъчно ниво/... колкото до статията, 1.5 метра, НААААААЙЙЙЙСССС, някое топгън-че се е на.акало, но когато провокираш, трябва да си готов за ответна реакция... премерили са си... и това е!
41
21
 
4
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Наскоро във форумите в един руски вестник видях колко се плаща за тролене в полза на Русия - 40 рубли на пост.Българите - рубладжии, ако не ви плащат толкова значи ви цакат.
40
3
 
19
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
КАКВА ЗАВОЮВАНА ТЕРИТОРИЯ ИМАТ НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ОТ САЩ,КЪДЕ СА ТЕ ,КЪДЕ ЛЕТЯТ,СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЗАЩО НИ УНИЩОЖИХА РАКЕТИТЕ,САМОЛЕТИТЕ,ТАНКОВЕТЕ,ТЕ ДА НИ ОХРАНЯВАТ,ДА НЕ СИ ПЛАЩАТ ЗА БАЗИТЕ,ДА СМЕ КОЛОНИЯ И ДА НИ ПАЗЯТ ОТ КОГО,ОТ ТЕЗИ ДЕТО УМРЯХА ДА НИ ОСВОБОДЯТ ОТ ТУРСКО РОБСТВО,СЕГА СМЕ ПО ДОЛНИ *** БЕЗ НИЩО,И НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА КАЖЕМ.ПРОСТО ЩЕ СИ МЪЛЧИМ,САМО ЕРДОГАН ДА НЕ ОБЪРНЕ С АМЕРИКАНСКИТЕ ПОСОКАТА,НЕ ЗНАМ КОЙ ЩЕ НИ СПАСИ ТОЗИ ПЪТ,ВИЖДАМЕ КАКВО СТАВА С КЮРДИТЕ.,НИЩО.
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиня 32НАТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!Усек, дура?!
38
12
 
1
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
До ВАРНА ..... и кои бяха тези хора дето се чудехте, от рушката диаспора ли ... най-вероятно ви е замирисало на рушка газ, която в момента се усеща натрапчиво и в този форум ... !!!
37
2
 
27
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
След този случай американските пилоти биват оборудване с памперси.
36
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че руски самолети многократно доближават и нашите териториални води и принуждават и малкото ни изтребители да харчат пролетния си ресурс.
35
3
 
19
 
! Отговори
ВАРНА преди 6 години
МНОГО ХОРА СЕ ЧУДЕХМЕ ЗАЩО ТАЗИ СУТРИН КАТО СЕ РАЗХОЖДАХМЕ В МОРСКАТА ГРАДИНА ВОНЕШЕ ОТВРАТИТЕЛНО НА КАШЕРНИ КРАВЕШКИ ФАШКИИ,А ТО К,ВО БИЛО.
34
25
 
4
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
В акваторията на Черно море има три държави членки на НАТО и две кандидат членки, а и Крим където е съсредоточен черноморския флот и авиация на раССия, не е рушки .... рушка диаспора има само по нашето черноморие, но и то не е рушко, а българско и скоро ще го освободим от нежеланото присъствие ... !!!
33
2
 
28
 
! Отговори
DEATH FOR USA преди 6 години
СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ НЕ САМО ЩЕ ГО ПРИХВАНАТ ,АМИ НАПРАВО БРАТУШКИТЕ ЩЕ ГО СВАЛЯТ.КАКВО ПРАВЯТ В ЧЕРНО МОРЕ КРАВАРСКИТЕ ЩАЙГИ.КАШЕРНИЯ КРАВАРНИК НЯМА МЯСТО НИТО В ТЕРИТОРИЯТА НА ЧЕРНО МОРЕ,НИТО В ЕВРОПА.
32
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са териториални води на НАТО. Поняла?
31
26
 
2
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 6 години
От "ЕР-3Е Ариес" едва ли са взели насериозно рушката "заплаха", а и от СУ-то са прихванали само ято гларуси, които са пресекли по невнимание газовата диря на ниско прелитащия Ариес .... !!!