Москва предупреди: САЩ преследват руснаците по цял свят!

Русия препоръча гражданите й да премислят, преди да заминат в чужбина
Обновена: 2 фев 2018 21:18 | 2 фев 2018 21:15, Елка Василева
92
Москва предупреди: САЩ преследват руснаците по цял свят!
Снимка: архив, Reuters

Русия издаде предупреждение за пътуванията на своите граждани и им препоръча да мислят внимателно, преди да заминават в чужбина, защото САЩ преследвали руснаците по целия свят, за да ги арестуват, предаде Ройтерс.

В съобщението на руското министерство на външните работи се отправя предупреждение към руските граждани, че когато пътуват зад граница, съществува сериозна заплаха да бъдат арестувани от други страни по искане на Вашингтон, след което да бъдат екстрадирани в САЩ.

"Въпреки призивите ни да се подобри сътрудничеството между компетентните органи в САЩ и Русия американските специални служби на практика продължават да "преследват" руснаците по целия свят", се казва в предупреждението за пътуванията.

"При това положение категорично настояваме руските граждани внимателно да обмислят всички рискове, когато възнамеряват да пътуват зад граница", заяви министерството.

Ведомството посочва, че от началото на 2017 г. в чужбина са били задържани над десет руснаци с американско участие.

Като пример се посочва задържането в Испания, Латвия и Гърция на най-малко четирима руски граждани по обвинения от властите в САЩ в киберпрестъпления.

Миналата година действията на САЩ срещу заподозрени в киберпрестъпления руснаци са достигнали рекордни равнища.

През 2017 г. седем руснаци са били арестувани или изправени на съд в САЩ и други страни по такива обвинения при средно двама годишно в предишните шест години.

Министерството цитира и случая на Станислав Лисов, обвинен, че е създал компютърен вирус, който атакувал клиентите на финансови институции и причинил щети за милиони долари. Миналата година той бил екстрадиран в САЩ от Испания.

Споменават се и случаи преди този, като задържането на Малдивите през 2014 г. за киберпрестъпления на руския гражданин Роман Селезньов, което министерството определя като отвличане от американски агенти.

В съобщението, което беше публикувано вчера, към руските граждани се отправя и предупреждение, че след като бъдат екстрадирани и са в ръцете на американската съдебна система, към тях ще бъде проявено пристрастно отношение.

Държавният департамент на САЩ отказа коментар.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: арестСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Крим е рускиИСТИНАТА!
53
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕПУТАТЪТ ОТ РУСКАТА ДУМА ТОЛСТОЙ РЕЧЕ В ПРАВ ТЕКСТ-"НИЕ КУПИХМЕ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ,СЕГА И ДРУГАТА", МОЖЕ БИ ИМАТЕ ОСНОВАНИЕ ДА ЧАКАТЕ...ЗНАМ ЛИ КАКВО ВИ ОБЕЩАВАТ- АМА СИ ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИТЕ.
52
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може пък да не ни арестуват докато дойде Дядо Иван. После ще решим въпроса кой-кого
51
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А руските *** кога ще ги арестуват???
50
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО НЯМА ФИЛИ И ФОБИ НА ФРАНЦИЯ, НА ГЕРМАНИЯ НА МАНИЛА ХАВАЙ, ИСПАНИЯ АНГЛИЯ- ЗАЩОТО НЕ ПОДЪРЖАТ ***, НЯМАТ СПУСНАТИ ОПОРНИ ТОЧКИ И ИМ НЕ ДРЕМЕ, АМА НИЕ СИ ИМАМЕ ПЛАТЕНИ ТРОЛЧЕТА КОИТО ПО ЦЯЛ ДЕН ПОВТАРЯТ ВИЕ СТЕ ЛОШИ ЗАЩОТО ХАПЕТЕ РЪКАТА КОЯТО ВИ ХРАНИ, АХ ВИЕ ФОБИ- НЯМА НЯКОЙ КОЙТО ДА ИМ ВЕРВА, АМА СИ ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИТЕ.
49
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50, питаш що е русофоб това понятие е създадено изкуствено и служи за руската пропаганда.Няма хора които мразят хейй така руснаци китайци италианци испанци, германци има някои действия на ръководителите на техните държави които в определени моменти смръзяват кръвта. Троловете първо пишат нещо лошо а след това дри.скат ето как плюете добрите хора вие лоши платени *** вие сте русофоби и така повторето стотици пъти няма копейки няма фили есть копейки есть стотици фили. НАШИТЕ ФИЛИ СА ПЛАТЕНИ
48
17
 
10
 
! Отговори
$оро$ преди 6 години
Ще преследваме руснаците навсякъде по света до пълното им унищожение.
47
18
 
23
 
! Отговори
Крим е руски преди 6 години
Над Крим се вее руското знаме , а не това на САЩ, НАТО или ЕС.Свикнаха ли западните лицемери и слугите им у нас?Скоро фашистите в Киев ще бъдат наказани за престъпленията си, за това, че убиват руски деца и жени в Украйна.
46
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Арестувани само 10 руснаци!Тези американски служби не си гледат работата.
45
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трогателна е загрижеността на гей обществото за русофилите!
44
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се готвят и българските русофили за преследване арест и изправяне пред съда за престъпления срещу човечеството.
43
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седем кибертерористи заловени през 2017. Ами как няма да ги заловят като на кибертерористите атакуващи американски сървъри им се ходи на почивка в Испания и Франция въпреки че работят и срещу тези две държави като служители на ГРУ и се занимават с лъжи пропаганда и проваляне на избори. Кибер терористите са били много изненадани когато като доказателство в съда са изложили записи от камери в офисите им в Москва. Това не пречи на Путин и Лавров да лъжат че Русия не се занимава с кибертероризъм.
42
9
 
23
 
! Отговори
Русоеб преди 6 години
Отлична новина. А кога ще започнат да преследват и арестуват блядистанци в България?
41
8
 
25
 
! Отговори
Антикомунистов преди 6 години
*** опит да спрат бягството на малкото нормални от *** в северна Азия
40
5
 
3
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 6 години
До ПрелюбопитенПрелюбопитен-преглупав
39
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно празнуват третополовите шopoшоидни шизoфpeнoиди. Не пропускайте турция да ви излекуват хемopoидите.
38
10
 
8
 
! Отговори
Прелюбопитен преди 6 години
Много ми е инртересно защо не задържат някой път Герман Греф или някой като него, ам задържат само някои малоизвестни представители на руското общество?
37
5
 
3
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Най-добре се разбира чий е днешният "празник" от законодателството,което се приема.И ние сме на път да ратифицираме нещо в тая насока.
36
4
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Аз не знам, интересно е ти откъде знаеш.От турските поделения ли ги научи или от турските затвори?
35
2
 
13
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
Много ми е интересно какво ще стане,когато Русия предупреди гражданите си в САЩ и още няколко заклети техни съюзници да продават и да си търсят по-безопасно място.Може би ще значи,че Статус-ите са на позция?Хи-хи!