Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск

Двамата са обсъдили въпроса за Ерусалим
Обновена: 5 фев 2018 19:45 | 5 фев 2018 19:00, Елка Василева
260
Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с папа Франциск във Ватикана, за да обсъди с него въпроса за Ерусалим и отзвука от решението на президента Доналд Тръмп да признае свещения град за столица на Израел, съобщи Ройтерс.

И двамата изразиха загриженост от решението, което според много съюзници на САЩ може да обрече на провал мирните усилия в Близкия изток. Ердоган и папата се очаква да разговарят и за Сирия, Ирак, хуманитарната помощ и бежанците.

Ватикана подкрепя решение от две държави за палестинско-израелския конфликт, като двете страни трябва да се договорят за статута на Ерусалим като част от мирния процес. Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдещата им независима държава, докато Израел обяви целия град за своя "обединена и вечна столица".

Ердоган и папата говориха по телефона, след като Тръмп обяви решението си през декември и се съгласиха, че всяка промяна на статута на Ерусалим трябва да бъде избегната.

Преди да отпътува от Турция, Ердоган заяви, че САЩ са се изолирали по въпроса за Ерусалим.

Демонстрации срещу Ердоган за човешките права и ситуацията с турските кюрди са планирани за по-късно днес в Рим. Около 3500 полицаи и служители на сигурността охраняват реда.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
7
 
33
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Осман 91А твърдението ти че сте 80 милиона е лъжа. Само кюрдите при вас са около 30 милиона та, какво ви чака не ми се мисли. Май вие ще сте следващите бежанци, но аз лично няма да ви приема, защото не ви имам за нищо и нямам жал към вас. Виж за уличните кучета ми е жал, но за вас не.
93
1
 
32
 
! Отговори
Ердоган Емине преди 6 години
Никой не пита на мене, дали искам да нося туй *** на глава!
92
6
 
34
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Осман 91И това ли ви е откритието турската баня. Ако бях на твое място щях да се срамувам, че сравняваш турската баня със световни български изобретения и всякакви постижения. Всяка година българските деца печелят първите награди в света по математика, информатика, физика, химия и каквото се сетиш. Като сте 80 милиона, защо нямате такива умни деца, а? Ами, защото то не става с 5 пъти биене на главата в земята от това само се затъпява, но това си е ваш проблем.
91
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти нас не ни мисли. Ние сме в ЕС, който вие никога няма да видите. Държава като България може да цъфне само за 5 години. .Ама кой те мисли тебе бе гаврош? Така като гледам ти си тръгнал нас да мислиш. Щял да цъфне и върже. Ами айде цъфти се!!!
90
0
 
32
 
! Отговори
Асан преди 6 години
До ОсманДа бе , всякаш някой питал на него.
89
2
 
35
 
! Отговори
Костенурките нинджа преди 6 години
Какво са си говорили толкова за Йерусалим като не зависи от тях, а от САЩ.
88
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горд българин???? Какво е това? Как може да си горд като лижеш еуропски гъзве, като преди това си *** руски, а още преди това турски, византийски и какви ли не? Иначе горд. Хахаха.
87
4
 
37
 
! Отговори
Осман преди 6 години
А дали Г-жа Емине Ердоган ще изглежда като талибанка или нинджа не е ваша работа. Родила му е три деца. Това си е неин избор какво да облича.
86
2
 
35
 
! Отговори
Асан преди 6 години
Братчеда Ердо сложил чимбе на кратуната на жената си, аз ако сложа на мойту айше таков нещо, ще ме трепе.
85
8
 
35
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До anonimen 87Ти нас не ни мисли. Ние сме в ЕС, който вие никога няма да видите. Държава като България може да цъфне само за 5 години. Ти си гледай търцийката, че като изтеглят европейците и американците технологиите и фирмите си от вас и ви спрат финансирането до една година ще станете канибали и ще се самоизядете. Те руснаците спряха да идват на туризъм една година само и ердо не можа да свари да върти гуми и да тича да му се кланя на Путин до земята. Жалки сте жалкиии.
84
2
 
35
 
! Отговори
Кюрд преди 6 години
До Анонимен 94Да, ама не е талибанка, за разлика от таа
83
4
 
35
 
! Отговори
keku преди 6 години
Foruma se e napilnil s plateni trolove na imamina reco,are stiga ste se pravili na golemi turtsi nikoy ne brisne za sliva v turtsia.Kato doydat v bg opivat rakiata i mastikata s svinsko i sopskata salatka,inache sa mnogo stisnati golemi avantadjii eyyyyyyyy.
82
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джон Атанасов чувал ли си го? Това е българин изобретил компютъра. .Ахахахааа, "българин" който не говори български. Джони, джонииии...дай нещо друго
81
2
 
41
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Турция загуби десет милиона турци като гастарбайтери в Европа мноооооого преди Ердоган да се появи. Днес няма такова нещо. Турция вече е над 80 милиона. Няма имиграция. Ама виж България се топи като мартенски сняг и само свръх-високата раждаемост на едни други замазва положението.
80
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си разговаря та. Нас какво ни интересува това? Ние българите сме православни християни.
79
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 2011 г. прибираха евтин петрол от ислямска държава.
78
4
 
35
 
! Отговори
Исмаил преди 6 години
До Горд Българин(И от къде е тази информация? Да позная ли от някой турски "учен" ще е, а познах ли? Ай циба оттук бе клоун.)Това е световно известен факт обсъждан в научните среди на САЩ и Русия. Но ти си си *** по природа та защо да споря с неграмотници.
77
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на българския президент жената се разхожда като шавраннтия по приемите.
76
1
 
37
 
! Отговори
Асан преди 6 години
До ИсмаилНие турците и луната сме открили!
75
1
 
38
 
! Отговори
Кюрд преди 6 години
На Ердо, защо жена му е облечена, като талибанка?