Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск

Двамата са обсъдили въпроса за Ерусалим
Обновена: 5 фев 2018 19:45 | 5 фев 2018 19:00, Елка Василева
260
Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с папа Франциск във Ватикана, за да обсъди с него въпроса за Ерусалим и отзвука от решението на президента Доналд Тръмп да признае свещения град за столица на Израел, съобщи Ройтерс.

И двамата изразиха загриженост от решението, което според много съюзници на САЩ може да обрече на провал мирните усилия в Близкия изток. Ердоган и папата се очаква да разговарят и за Сирия, Ирак, хуманитарната помощ и бежанците.

Ватикана подкрепя решение от две държави за палестинско-израелския конфликт, като двете страни трябва да се договорят за статута на Ерусалим като част от мирния процес. Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдещата им независима държава, докато Израел обяви целия град за своя "обединена и вечна столица".

Ердоган и папата говориха по телефона, след като Тръмп обяви решението си през декември и се съгласиха, че всяка промяна на статута на Ерусалим трябва да бъде избегната.

Преди да отпътува от Турция, Ердоган заяви, че САЩ са се изолирали по въпроса за Ерусалим.

Демонстрации срещу Ердоган за човешките права и ситуацията с турските кюрди са планирани за по-късно днес в Рим. Около 3500 полицаи и служители на сигурността охраняват реда.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
37
 
! Отговори
Осман преди 6 години
До Горд Българин,когато е имало турска баня, твоите дядо и баба са си казвали "честито баня" :))))
73
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Осман3 милиарда евро помощ от ЕС уж за бежанците.
72
3
 
35
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До ИсмаилПоредния шизофреник. И от къде е тази информация? Да позная ли от някой турски "учен" ще е, а познах ли? Ай циба оттук бе клоун.
71
0
 
40
 
! Отговори
Кюрд преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААИди и ти се бий за майка Турция!
70
5
 
34
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
До Горд Българинtrudna rabota.imame 18.000.000 u4enitci.ya mi kaji kolko miliyona ste vav bg.6ton si gordza6to ba4kate vsi4ki vav evropa.ya kaji vav koya 4ast na ikonomikata ste dosta dobri i tarseni iska6 li az da ti kaja:prostitutcıyata
69
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОсманТурция загуби 10 милиона турци които работят гастербайтери в ЕС и САЩ.
68
2
 
35
 
! Отговори
Исмаил преди 6 години
До Горд Българин,Картата на Пири Реис е на света, съставена през 1513 г. по сведения на османското военното разузнаване от османския адмирал и картограф Когато Колумб е стъпил на бреговете на Америка,турците вече имат карти на Америка(Пѝри Реѝс 1480 1555) е османски мореплавател и картограф.
67
2
 
36
 
! Отговори
Асан преди 6 години
До ОсманДа, като, човека който утрепа светска Турция!
66
7
 
36
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До anonimen 71По въпросите,които задаваш мога да направя предположението,че си доста "умен". Джон Атанасов чувал ли си го? Това е българин изобретил компютъра. Ако не беше той сега нямаше,на какво да пишеш. Български уреди има и в космоса на МКС,както и на ракети и къде ли не. Кво ще кажеш,а как ти звучат тези български изобретения не са като вашия маркуч в тоалетната,а ? Нищо не сте създали вие турците нищо. Ако ставаше нещо от вас нямаше толкова години да сте роби на запад и да миете ***
65
1
 
34
 
! Отговори
Асан преди 6 години
Малииии, Ердо взел и своята нинджа, пардон жена!
64
7
 
36
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ердоган вдигна на крака икономиката. В периода 1990-1992 са били построени 40 км.магистрали. Няма болници. Не достигат. Няма достатъчно университети. Даже Сюлейман Демирел казва (има го и в Ютуб) "как да осигуря училищта и болници за население растящо с милион всяка година?".Десетки университети, болници, хиляди километри магистрали. От държава молеща се за 500 млн$ на МВФ в държава кредитор на МВФЕрдоган е голям държавникИмето му ще остане в историята на Турция.
63
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже Бойко не прие така дето е по християнин от папата както Ердоган.
62
8
 
36
 
! Отговори
Исмаил преди 6 години
До Горд Българин ,това че ти си неук не означава че е така . Когато Колумб е стъпил на бреговете на Америка,турците вече имат карти на Америка(Пѝри Реѝс 1480 1555) е османски мореплавател и картограф. Известен е с мореплавателския атлас Бахрие Морска книга картите на света, показващи Америка и Антарктида.
61
8
 
41
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА 69И от къде я имаш тази "информация" ? От турските новини предполагам? Млъкни, че ставаш смешен със смешната си армийка бе. Имате и самолети и танкове и какво ли не и още не можете да се приближите от Африн. Защо? Защото сте страхливи и пълните шалварите за това. Кюрдите не разполагат с такова въоръжение, но имат сърца на бойци и с прашки ще ви оправят. Смешни стеее. А лаете срещу САЩ. Онези ако ви награбят няма да имате време да бягате ще ви срещнат с алаха.
60
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен до 71 преди 6 години
Неграмотнико, имаш интернет и можеш да провериш какво са дали Българите на света!Същото не мога да кажа за Турция, единственото им постижение е чаламбата.
59
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата показа защо християнството е пред загиване! НИТО ДУМА за кюрдите! Страхливец! Всички "велики" мълчат и извръщат поглед, докато цял един народ е мачкан от турците. Всичко се връща обаче! Някой ден ще се събудите с бурки
58
5
 
38
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ердоган към арестуваните кюрдски депутати.НИЕ ВИ ДАДОХМЕ ПРАВОТО ДА ТВОРИТЕ ЗАКОНИ В ПАРЛАМЕНТА. ВИЕ НИ СЕ КАЧИХТЕ НА ГЛАВИТЕ. КАЗАХТЕ "НАС НЕ НИ Е СТРАХ. НИЕ СЕ ОСЛАНЯМЕ НА ПКК. НИЕ СЕ ОСЛАНЯМЕ НА ЙПГ".АМИ ЕТО НЕКА ПКК И ЙПГ ДА ВИ СПАСЯТ. ЗАД НАС НЯМА ТЕРОЕИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ. ЗАД НАС Е ПРАВОТО. ЗАД НАС Е НАРОДА.
57
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледай го това ненормалното, радва се на убийството на 1000 човешки същества! Нямам нерви да им чета олигофренщините на тези га джа ли, пфу!
56
5
 
38
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
До Горд Българинya kaji be gord balgarin ti ili balgariya kakvo ste dali na sveta.samo 4akate nyakoy da vi dade ne6to.vse ste bili pod zakrila na nyakogo.pod osmansko.pod rusko .pod evropeysko i taka natatak.i4akate nyakoy da vi pazi.
55
2
 
41
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ердоган в Брюксел:ГОВОРИТЕ ЗА ПРАВА НА МАЛЦИНСТВАТА. ЗАЩО ПРОКУДИХТЕ РОМИТЕ ОТ ЕДНА СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕВРОПЕЙСКОЯ СЪЮЗ? ДАЖЕ ПАРИ ЗА ИЗПЪТ ИМ ДАДОХТЕ? НАЛИ СПОРЕД ВАС ВСИЧКИ СА РАВНИ. (има в предвид случая когато Франция екстрадира български граждани от ромски произход).