В Турция взеха на прицел... лявата ръка

Фетва на Дианета препоръчва да се яде и пие с дясната ръка
6 фев 2018 10:30, Елка Василева
113
В Турция взеха на прицел... лявата ръка
Снимка: архив, Reuters

Дианетът или управлението по религиозните въпроси на Турция издаде фетва, в която на мюсюлманите не се препоръчва да ядат и пият с лявата ръка.

"Определяйки общите принципи за храненето и пиенето, пророкът Мохамед не е смятал за приятно използването на лявата ръка. С лявата ръка ядат и пият шейтаните, затова той е учил да се яде и пие с дясната ръка. Всеки мюсюлманин трябва да се вслушва в съветите на пророка, затова заедно с останалите правила родителите трябва да учат цетата и на това", се казва във фетвата.

Отбелязва се, че е допустимо лявата ръка да се използва в случай на физически недостатъци, пише РИА Новости.

По-рано Дианетът издаде фетва за развод, съгласно която съпрузите могат да се разведат по телефона, факса или електронната поща, ако мъжът три пъти изговори или напише думата talak ("развод" на арабски).

Жената обаче трябва да се убеди, че съобщението е изпратено наистина от нейния съпруг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Марин В едно предаване показваха хора от турската интелигенция точно. Страх ги е да дават мнение за това което се случва там и повечето напускат тази средновековна държава. Тези които остават там са напълно изостанали и ще ср увеличават защото тия като нашите рони имат по 100 деца. Нормалните хора бягат или се примиряват. Но нормалните млади казват че не може така нормално да се излиза на кафе а на близо имаше на пост бронирана полицейска кола.Точно в квартал на интелигенцита в Истанбул.
48
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ататюрк е прехвалена личност, който е направил и лоши неща на турците. Написа че Турската република се отрича от османското си минало. Е как като турци с кръв са я правили тая империя!? Забрани на хората да си изповядват религията пълноценно, полицаите биеха жените със забрадки и им ги сваляха. Дойде Ердо и даде свобода на вероизповедание, върна историята и самочувствието на турците. Но най-вече всеки може да види каква беше Турция преди Ердо и каква е сега. Държавник е. Турците го обичат
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости, това са някакви измислени закони като църковния брак и кръщенето, нямат никаква юридическа тежъст !
46
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аллах прати Ердоган на турците с него турците си възвърнаха самочувствието си на потомци на велики османлии владеели 600 г половин свят кадето поданиците му живеели в охолство и сигурност
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А задникът с коя ръка се чеше или подмива? Щото ако е с препоръчаната дясна ръка,може и да не е вкусно,а ако е с лявата,просто няма да е удобно!
44
3
 
21
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
И затова ли след три месеца Ердоган се довлече по очи в Сочи да проси извинение от Путин за сваления самолет понеже имала "петата най-мощна армия в света"?
43
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия могла да изпече Турция след сваления самолет? Не ме разсмивайте от толкова рано :) Турция има петата най-мощна армия в света. Вече никой не смее да се дръвчи на Аскера. Турция си връща могъществото от времето на Империята. Ердо учи турците да си помнят историята. Те са наследниците на две велики империи - османската и византийската! Истанбул е по-голям от Москва! Велика е Турция, приемете го.
42
2
 
30
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Много си ***, но така е при всички облъчени фенове на Мустака. Ако Ататюрк беше жив, първата му работа щеше да е набие шутовете на Ердоган и да възстанови светската държава.
41
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диворастящи фанатици - добре дошли в средновековието.
40
2
 
34
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Причината за забрана на ползването на лявата ръка, е че камиларите по времето на Мохамед, както и пустинните номади в днешни дни я използват да се подмиват с нея след ходене по голяма нужда. Тъй като са нямали сaпун, ръката остава нечиста. Тази фетва е пример за безмозъчно прилагане на религиозни забрани.
39
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Ердо е държавник. Гледа си турците като Ататюрк. Ако успее поне частично да възстанови Империята, ще получи и мечтаната титла "Гази". Ще надмине АтатюркЛидер и меч на исляма е. Да не си мислите, че е саудитскея крал дето всички го мразят? Истинския лидер на мюсюлманския свят е Ердо
38
4
 
25
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
До АйшеКат гледам как два месеца не можете един 50 000 кюрдски град даже да се доближите до него камо ли да го превземете и направо умира Европа от страх от вас!
37
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееееех, колко близо бяхме до ликвидирането на тази отвратителна държава Търция. Пръста на Путин беше на бутона "Старт" и за 45 минути от армията на Ердо щеше да останат само 15%. Защо не го направи, въздържа се, а не трябваше. Когато свали СУ то, така се уплаши Откачалкото, че започна да търси помощ от НАТО, че ше бъде ударен. Руснаците бяха бесни и с право. Хуманност към тази държава, Ердоган и политиката му не трябва да има! Искат отново Отоманска империя но "малко" са закъснели.
36
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всички се забулват.В Турция се прави от жената към мъжа. Само той да вижда нейната красота. В другите страни е много горещо и трябва да се покриват на 50 градуса на сянка.Жената и е отредено мястото при децата и къщата. Мъжа се грижи за тяхното здраве живот и финансово благополучие.
35
2
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Къде си бе, Хасане.Ердо звънял ли ти е днес. И ако е , питай го дали е той наистина и го питай с коя ръка е позволено да се чешиш.
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Ти си сляп и не четеш явно. Да се повторя: КОГАТО БЕШЕ КОМУНИЗЪМА В БЪЛГАРИЯ СЪЩО НЕ СЕ ДОПУСКАЛО ДА СЕ ПИШЕ И ДА ХРАНИШ С ЛЯВА РЪКА!!!Много си избирател *** такъв!!!! Куцо, кьораво, сакато!
33
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 23Християните използват тоалетна хартия, а след това се мият, къпят, обличат чисти дрехи и се парфюмират!!! Затова и мъжете, и жените изглеждат добре и стилно!!!
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция е подписала ИК за да могат жените да се забулват. Конвенцията защитава правата на жените, а едно от тези права е да се обличат както искат. Това беше умен ход на Ердоган Не си мислете ме е щото ще стават ***. Там такова нещо не вирее
31
4
 
22
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Вече почвам да съжелявам турската интелигенция, която очевидно е малцинство в тази държава от третия свят.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е за България, това. Както има млади и самотни в изобилие. И все искат да се пробват при приятелката или жената на този и онзи, като нищо ви пускат, подобно съобщение. Само и само да ви разделят. Мъжете едно време бяха солидарност един с друг. Не жените са недостъпни. И еманципация, кариериеристки, машини за пари. Мъжете не могат и не искат да се научат на уважение и ухажване. Нали се сещате колко изостанали морално са всъщност те.Ценностна с-*** се изгражда във времето с всичките и солтанати