Ким Чен-ун покани президента на Южна Корея в Пхенян!

Севернокорейският лидер искал среща възможно най-скоро
10 фев 2018 10:28,
102
Ким Чен-ун покани президента на Южна Корея в Пхенян!
Снимка: архив Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун покани южнокорейския президент Мун Дже-ин в Северна Корея,
съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

Членове на делегацията на КНДР за Зимните олимпийски игри в Пьончан са предали на президента на Южна Корея писмо от Ким Чен-ун, уточнява ТАСС, позовавайки се на агенция Йонхап. Според информацията Ким Чен-ун иска да се срещне с южнокорейския държавен глава възможно най-скоро.

Още по темата

Според Франс прес, която се позовава на южнокорейското президентство, поканата е предадена от сестрата на севернокорейския лидер, Ким Йо-чен, която е в Южна Корея за Зимните олимпийски игри.

Президентът на Южна Корея призова КНДР да започне диалог със САЩ, съобщи Йонхап, цитирана от ТАСС. Той обеща и да посети Пхенян след необходимите приготовления. Двете Кореи се споразумяха да насърчават диалога за подобряване на двустранните отношения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
14
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Нали се сещате, че тоя Ким Чер Ир не е случен и е учил в швейцарски лицей заедно с много от световния елит. Всичко което виждаме е един цирк, а ние сме стадото!
28
5
 
5
 
! Отговори
СПАРТАК преди 6 години
Значи Мъск може да си прави ракетки и безмозъчната сорорссоидна *** изпада в телешки възторг и умиление, вее флагчета на дъга и *** като фенки на Бийтълс, а Ким Чен Ун - не! Що така бе, Мимета розовобузести?
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обединение на южнокорейската икономика със севернокорейската ядрена машина е кошмарен сценарий за САЩ. Под "обединение" не разбирайте едната държава да погълне другата, а федеративен съюз, в който решенията ще се взимат (или няма да се взимат) и от двете федерации, което значи, че САЩ си губи южнокорейската пионка.
26
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 44 преди 6 години
Приличат на руски и са на основата на руски разработки. Няма на американски, зер! Русия е велика ракетостроителна страна. Южнокорейската тежка ракета "Наро" използва руски двигатели за първата си степен и те действаха перфектно.Провалите им станаха с вторите степени, тяхна разработка.Не подценявайте корейците - един талантлив и умен народ, работлив и дисциплиниран.Когато са влезли в Япония, наместо да отмъстят за японските зверства, кралят им накарал корейските войни да уважават японките дълбоко
25
6
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
БЕДНЯЦИТЕ И МИЗЕРАБЪЛИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА ПРИТЕЖАВАТ ОРЪЖИЯ ПОНЕЖЕ Е МНОГО ГОЛЯМ РИСКЪТ ДА ЗАПОЧНАТ ДА КРАДАТ И ИЗНУДВАТ !
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Комунистическа държава не трябва да притежава ядрено оръжие."Капиталистическа пък съвсем.
23
4
 
3
 
! Отговори
КИМ СИН СЕН ?! преди 6 години
КИМ СИН СЕН / ОТ ТУРСКИ ЕЗИК - КОЙ СИ ТИ ?!КИМ СИН СЕН ДА ОТИДЕ ЛИЧНО В ЮЖНА КОРЕЯ , АКО МУ СТИСКА !
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе защо всички корейци се казват Ким или Чен?Не стига дето са еднакви,,как ли се различават!?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48Гурбетчията знаеш ли колко е мазал стени по Европата ей! Я по сериозно с отношението към тази личност!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УЛЕВО ВСИЧКИ ПЕД..СИАми прав е човека ! Когато идеологиите са различни няма смисъл от обединяване ! Дори и да има обединение след време винаги ще има вътрешни противоречия и кръвопролития ! Е вземи пример Турция , 50 на 50 са ислямските фанатици спрямо грамотните и образовани турци ! И кво става зваимно не могат да се понасят ,стигна се дори до опит за преврат ! Едно е да има различни политически партии ,съвсем друго е да има режим , привърженици и противници на режима !
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким се оказа по-умен, отколкото изглеждаше в началото. Ако двете Кореи се обединят, ще се получи мощен сибирски тигър. Икономическо и военно чудо. Това кара мнозина да настръхнат, а мен ме плаши, че янките ще започнат ядрена война - тях хич не ги устройва такъв сценарий. Джапанките - също! Корея ще ги надмине по всички показатели. Стискам палци на Обединена Корея!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТААми тук как е? Едните са комунисти, другите гербажии ама гледай всички в един кючек играят. Е така ще стане и там
17
3
 
8
 
! Отговори
УЛЕВО ВСИЧКИ ПЕД..СИ преди 6 години
ГРУХБЕТЧИЯТА СЕГА ЩЕ ВИ ОБЯСНИ СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИТЕ И ГЕОПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПРИЧИНИ ПОРАДИ КОИТО БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБЕДИНИ С МАКЕДОНИЯ. ТОЙ РАЗБИРА ВСИЧКО И МОЖЕ ДА ОБЯСНИ ДОРИ ТОВА КОЕТО НЕ РАЗБИРА СТИГА ДЕДО ЗОРОООССС ДА МУ ДАДЕ 30 ШЕКЕЛА.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24 Проблема е,че не Русия им е подарила ракетите,а лицемерен Китай,които уж лъже света ,че се стреми към мир,а в същото време въоражава КНДР и стой воени бази на спорни острови!Западът е заспал и не иска ,да се събуди ,защотое изнесъл производствата си в комунистически Китай!Без китайските дотации КНДР,отдавна да е тотално фалирала държава!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЪПЕТЧИЯТА пак се изказа тъппо. ТОЛКОВА СИ МОЖЕ, НЕЩАСТНИКЪТ.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До разбирача гурбетчия. Аз за това ли плащам солидарен данък за ей такива зевзеци като тебе в големия Берлин ,за моналата година около 400 еврака. Щото инфраструктурата ви е поизостанала. При желание винаги се намират компромисни варианти.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Комунистите решили да папкат от богатият Юг.Нема да стане."Ше стане. Ти как папкаш от СООРРРООООС. Но няма да е още дълго.
12
1
 
12
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Всичко това се случва след като едната от двете Кореи ОТКРИТО се противопостави на САЩ. На южните до сега не им е стигала силата да го направят, но не им е липсвало желанието както се вижда.
11
1
 
4
 
! Отговори
Кантарждия преди 6 години
Ким тежи най малко колкото тримката зад него!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tova e goljamata diplomazia u4ete se bg pravitelstvo i velika ministerka na vanschno s milionerskija maj busnesnen kato plevneliev milionera