Наши роби от фермата в Корнуол: Работихме по 12 часа, беше ад

Мъжете са държани без пари и документи, често без храна и вода
10 фев 2018 15:00,
293
Наши роби от фермата в Корнуол: Работихме по 12 часа, беше ад
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Българи, работили в английската ферма за цветя в Корнуол, потвърдиха за ужасните условия, в които са държани.

Скандалът с така наречените модерни роби гръмна вчера, след като британски медии съобщиха, че около 200 мъже са освободени от своеобразния плен. Те са били държани в ужасяващи условия, техен дом са били каравани, паркирани в близост до фермата.

Според изданията на Острова съвременните роби са били гастарбайтери от България, Румъния и Литва. Българското външно министерство обаче отрече сред освободените в Корнуол да има наши сънародници.

Още по темата

Али и съпругата му Елена обаче твърдят обратното. Те са минали през фермата на ужасите и едва се измъкнали преди няколко седмици.

Веднага след като постъпили на работа личните им документи били задържани. Заплатата пък се оказала двойно по-ниска от обещаната.

"Работихме по 12 часа. Беше ад”, спомня си Елена пред Нова.

Благодарение на роднини, семейството успява да събере пари, за да се прибере. Напускането на фермата приключва със скандал.

"Бях заплашен, че ако много говоря, ще бъда вкаран в затвора”, обясни Али.

Работниците в английската ферма за цветя са държани без документи, без пари, често без храна и вода, съобщи вчера Bulgaria ON AIR.

Пред Новините ON AIR полицията в Корнуол потвърди вчера, че трима души са арестувани – двама от тях по подозрение в "съвременно робство", а третият в гангстерска дейност.

По данни на британското правителство жертвите на насилствен труд и сексуална експлоатация в Кралството са най-малко 13 хил. души.

Поради този факт полицията на Острова провежда паралелно над 500 операции за разследване и прекратяване на трафика на хора и съвременното робство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
5
 
! Отговори
турчин-бг гражданин преди 6 години
Някоя българска агенция ли ги е пратила там?
82
2
 
7
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Сега сериозно...Кой е накарал Али-ага да отиде във Великобритания, и защо?Сигурно му е омръзнал спокойния подсигурен евтин живот у нас....и е решил да "усети тръпката"..Това ще да е!Ааааахахаха
81
3
 
11
 
! Отговори
частник преди 6 години
""Работихме по 12 часа. Беше ад" И аз това го правя, ама накрая тези дето по цял ден висят по кафетата злобеят по мой адрес, а търтеите по форумите мечтаят за комунизъм и да делим по равно. Ами хайда грабвайте мотиката и елате да копаем по равно...
80
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъста и тъщата се били по 8 - 9 години в Коми. Къртовски труд и мизерия. Връщат са в България с пари. Купуват голям апартамент и очакват да живеят в охолство. Идва демокрацията. Те, понеже за тези години са с промити от болшевизъм мозъци си държат спестяванията в рубли. Ай, чиститу 0 на 0. Парадокса е, че промиването на мозъци е било толкова успешно, че не дават и дума да се продума срещу комунизЪма.
79
1
 
18
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
Роби ? Тук работят за 500 лв на месец ....тока 150-200 лв ...сметки за тел , телевизия и интернет около 50 лв ....вода 20 лв ....поддръжка за кола (недай си боже да имаш) ....храна (недай си боже да ядеш) .....и ако ти се иска да отидеш на ресторант ....и господ няма да ги го даде ! АМИН !
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма евтина храна,освен ако не искаш да караш на консерви.80-100 паунда ти е храната,ако искаш да се храниш де.Няма такова нещо, като 500 паунда на седмица.Масово се взима от 200 до 300 и то бруто. 30 паунда ти е наемът и още 10 за бус, да те кара на пазар.
77
3
 
4
 
! Отговори
Циник до дядо Стефан преди 6 години
Тоя *** живее още в 1982 !Супер смешен!
76
5
 
8
 
! Отговори
Дядо Стефан преди 6 години
До Анонимен 84Баща ти живееше в Коми с една рускиня Анушка, даже имаше дете от нея, момиченце.Но не ти е казал, че имаш сестричка, нали?
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демонакратия_джендъри, роби, глад ,смърт и *** + цензура.
74
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви 96 лири на ден? Толкова може да взима мениджъра.Повечето работят от 30 -50 паунда.
73
0
 
12
 
! Отговори
Гербер преди 6 години
Хахахахах :) ами като не им отърва да идват да робуват в България ...кихам по 400 лв на месец отма ! В Язаки давали по 600 и нагоре ама нмаш право да се разболяваш и отпуската ти е тема табу !
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е, че хората които ходят на такива места им пречупват духът и после цял живот така си карат,пречупени и без самочувствие.Научиш ли се да подлагаш гръб. .край!
71
9
 
12
 
! Отговори
Циник до 79 преди 6 години
Аааааахахаха отворко - поздрави от Франкфурт Заксен Хаузен - ако на месец не спестя поне 1000? за мен е неуспех. 30 дни платена...половин заплата отпускарски отгоре през май...и половин през ноември коледни.Отворко живей си в коптора , карай си ладите и брой рублите!
70
3
 
8
 
! Отговори
Дядо Стефан преди 6 години
До до 69Ако баща ти е спечелил за три години рубли за къща и за кола е бил само партиен секретар на БКП?!А с лъжите, които пишеш тук ти си му достоен син, лъжеш на едро!Дали в Коми случайно не са ни плащали в английски лири а, как мислиш?
69
2
 
4
 
! Отговори
до 81 преди 6 години
и кола. Но е учил човека ! Не да отиваш квото изкараш по *** и за водка! Който има акъл е изкарал!
68
0
 
15
 
! Отговори
ined преди 6 години
Дръж се като роб и ще се отнасят с тебе като такъв.Роба в България и в Англия да отиде пак ще го третират като роб.
67
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна глупост да ходи в Коми и да направил къща. Една комшийка с крадене и с помоща на строителни войски и тя направи къща за 3години
66
8
 
1
 
! Отговори
до циник 74 преди 6 години
аз къща си строя тук в бг защото баща ми е е изучил с пари изкарани в русия, либия, и още 2-3 държави. А ти стой си в бг в панелката под наем и се радвай колко добре живееш и като ти дойде сметката за ток и за парно започваш да караш на кисили краставички от майка си дето ти ги е дала при последното ходене на село.
65
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече всички разбраха,че английските ферми са съвременни концлагери,но хората продължават да ходят там, че дори си и плащат.Робско племе,събуди се! Живееш ли,мреш ли и ти не знаеш!
64
3
 
1
 
! Отговори
do 71 преди 6 години
и защо влезнаха в затвора? защото вземаха едни пари от една организация дето е от другата страна на океана да убият едни невинни деца !