Намериха останките на разбилия се Ан-148, оцелели – няма

На борда е имало 65 пътници и 6 души екипаж
11 фев 2018 15:42,
233
Намериха останките на разбилия се Ан-148, оцелели – няма
Снимка: архив Reuters

Намерени бяха отломките от самолета Ан-148 на руската авиокомпания "Саратов", който изчезна от радарите 10 минути след излитането от летище Домодедово в Москва, предаде ТАСС, като се позова на източник от руските службите за управление на извънредните ситуации.

Отломките са намерени в Раменския район в Подмосковието. В самолета е имало 65 пътници и 6 души екипаж. Оцелели не са намерени, казва източникът.

Още по темата

Машината е изпълнявала полет за град Орск в Урал. Според руски агенции очевидци са видели самолета, обхванат от пламъци, да пада в района на село Аргуново, югоизточно от Москва, предадават Франс прес и БТА.

Самолетът Ан-148 е произведен от украинския авиоконструктор "Антонов". Първият полет на този модел бе през 2004 г. В такъв модел самолет могат да пътуват до 80 души. Той може да лети на разстояние от 3600 километра, припомня Франс прес.

От влизането му в експлоатация, е имало най-малко пет инцидента с този тип самолети. Те са били свързани с колесниците, електрическата система и системата за управление.

По случая с днешната катастрофа е образувано производство за нарушение на правилата на полетите, предаде ТАСС, като цитира Светлана Петренко, говорителката на Следствения комитет на Руската федерация.

На мястото на катастрофата са пристигнали следствено-оперативни групи, както и губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

Застрахователната компания "АлфаСтрахование" съобщи, че пътниците и екипажът на разбилия се самолет, са били застраховани от нея. Компанията вече се е свързала с авиопревозвача и участва в изясняване на обстоятелствата около катастрофата, предаде ТАСС.

Московката междурегионална транспортна прокуратура и Южната транспортна прокуратура са започнали проверка във връзка с падането на самолета. Проверката касае работата на диспечерите и обслужването на разбилата се машина, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съболезнования на близките на загиналите и на братския руски народ!
158
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съболезнования на близките на загиналите и на братския народ народ!
157
7
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 159Преди при Соца имаше МАСТОДОНТИ ПРЕДПРИЯТИЯ в които принудително работеха милиони сега не е така и не се изхвърляй Рашките са си запазили и дори подобрили СССР технологии. Как се развива сегашната Руска индустрия? С закупуване ако има Руски еквиваленти ако не директно от всички краища на света се купуват роботи - като под роботи имам предвид и Стругове с цифрово управление - струва майка си и баща си но работи 7/24ч и дава винаги продукция клас ЕКСТРА
156
6
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 166Раменское е едно от големите населени места в района. И да наблизо се намира Летището където се изпитват нови СССР/руски самолети още от времето преди ВСВ.Но в подобни атмосферни условия по-принцип не се изпитват прототипи.
155
0
 
6
 
! Отговори
Noname преди 6 години
До рускиня до 170Резултати за Air France има отдавна. Може би трябва да четем повече?
154
7
 
9
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До Киро кофражиста -"путинска Русия, катастрофи, смърт, мизерия..."обаче в европейска българия - процъфтяване, български пенсионери юрнали по екзотични дестинации. здравна каса покрива всички видове заболяване, включително и курсовете по йога и аромотерапия. Няма бездомни, няма деца в соц.домове. От Йелски университет идват да почерпят от опита на българско образование. Чистота в софия изумява жителите на Цюрих. Не достигат работници за работни места в промишленост-самолетостроение, електроника
153
8
 
5
 
! Отговори
рускиня до 170 преди 6 години
Драги, я ме кажи резултати от разследване на малайзийски Боинг и на Ейр Франс в атлонтически океан. Минаха години а резултати липсват. Нещо да кажеш?но нали трябва да мучиш ууууу руснаци
152
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"ЕС се разпада, Русия увеличава територията си и населението си."На теб май мозъкът ти се е разпаднал.
151
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста станаха авиокатастрофите на руски самолети.Почват се разследвания,а години след това-резултати и заключения липсват.
150
9
 
16
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 6 години
Бог да ги прости!Така е в путинска Русия, катастрофи, смърт, мизерия...
149
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също мисля че най-вероятно е атентат
148
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен първото нещо, което ме обърна внимание, е мястото на падане на самолета - РАМЕНСКОЕ! На някой да му говори нещо това място? Това е емблематично място за руската авиация! Огромно летище, изпитания на самолети, до него е Жуковский. 100%съм убеден, че самолетът е ВЗРИВЕН на точно избраното място! Когато хванат виновните, а това НЕПРЕМЕННО ще се случи, онези ще съжаляват за това, че са се е родили!Забравете за качествата на руските самолети, за великите западни компании, празно дрънкане!
147
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двегодишно дете умря от глад в Ловеч. Детето е починало на прага на болницата в областния център. Системно недохранване и лошо отглеждане е била причината за смъpтта момченцето според съдебния лекар.
146
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за хората. В Русия човешкият живот не струва нищо.
145
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на Русия е, че днешният режим я превърна в петролно-газова олигархия подобна на Саудитска Арабия. Популацията на Русия обаче е с над 100 000 000 души по-голяма от саудитската и моделът не работи. В индустриално отношение Русия днес е дори по-изостанала отколкото по времето на комунизма и това не се променя към добро.
144
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците за 100 години комунизъм не успяха готварска печка като хората да прозведат, какво остава за нещо по-сложно. Най-смешното е, че празноглавите русофили защитават настървено руската "технология", но всъщност никой от тях не я ползва. Повечето са малоимотни (понеже са нискообразовани и ненадеждни) и нямат много, но си мечтаят все за западни стоки.
143
6
 
6
 
! Отговори
stalinista преди 6 години
Не се карайте, Антонов е украинска компания, която си мисля, че фалира преди няколко месеца. Какви руски самолети ви гонят
142
3
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 6 години
до 146Щото е невидим чадо затуй немогат го откри
141
6
 
4
 
! Отговори
до 150 преди 6 години
То и ти за нищо не ставаш, ама ти четем тъпите коментари...
140
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Можете да си пишете глупости до утре вечер, но целия свят ползва Боинг и Еърбъс. Колкото и да им е неприятно на русофилите, руските самолети са ненадеждни, опасни, шумни и неикономични и затова никой не ги купува и не ги ползва. Същото е и с руските автомобили и с всички други ***, които се опитват да произвеждат.Можете да си ги дрънкате тия глупости за великите руски машини по селските, русофилски седенки, но истината е, че извън 4-5 републики от бившия СССР руски самолети няма да видите.