След старта в биатлона: Българите – пълнеж в спорта

Проблемът: Лошото финансиране на спорта в по-малките държави
11 фев 2018 15:26,
60
След старта в биатлона: Българите – пълнеж в спорта
Снимка: архив Reuters

Красимир Анев определи българите и останалите биатлонисти около тях в класирането като "пълнеж", резултат от лошото финансиране на спорта в по-малките държави.

Той стартира в спринта на 10 километра на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

"Нищо не се променя. Ние сме пълнеж. Пълнеж за големите, за да има кого да побеждават. Те са с финансирането. Надявам се в преследването да бъдем по-добре. Ските трябва да бъдат още по-добре, въпреки че и днес бяха добре. Винаги може още повече", каза Анев пред Евроспорт.

Анев ще стартира в преследването на 12.5 километра в понеделник.

Спринтът на 10 километра бе спечелен от германецът Арнд Пайфер. Пайфер стреля без грешка в двете стрелби и измина трасето за 23:38.8 минути.

Така той донесе второ злато за Германия в турнира по биатлон след титлата на Лаура Далмайер в спринта за жени вчера.

Само четирима от общо 87 състезатели направиха нула в стрелбата.

От българите с най-предно класиране е Красимир Анев, който направи две грешки и остана 37-и на 1:30.0 минута зад победителя.

Владимир Илиев стреля без грешка от легнал, но пропусна четири мишени от прав и с четири наказателни обиколки се нареди 54-и с 2:03.9 минути изоставане.

Антон Синапов се класира на 56-о място с три грешки и на 2:09.1 минути, а Димитър Герджиков е 81-и с четири пропуска и пасив от 3:09.1 минути.

Още за Олимпийските игри - четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германеца го взел за 20 мин нашия за час и половина... къде тук проблема е във финансирането???? Само с чалготеки не стаа брат
9
4
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 6 години
Ами вижте се бе ,вижте се във форумите що за ,,градивна младеж " сте Такива като 5 с изкривено мислене или елементарно заплащане какви амбиции могат да имат.Изисква се труд и натоварвания на които вашето лигаво интернет поколение не е способно.Само с ,,ДАЙТЕ НИ"и грешна самооценка плюс примитивно мислене и език до тук.И не знам защо ползваш,,краварска технология" овчарю, а не руски лаптоп /лампов/
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе важното е да сме добре!
7
2
 
27
 
! Отговори
Мариян преди 6 години
Каквато държавата такъв и спортът
6
3
 
31
 
! Отговори
Уплътняваме дупки преди 6 години
То ние сме пълнеж не само в спорта... За съжаление
5
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краси не се струваше труда ви да ходите на тази олимпиада която е пълна порнография!Там където се намесват мръсните краварска и слугинска европолитики така ще е ! И медалите спечелени от разни болнави и посредствени спортисти няма да са заслужени-просто без спортистите на Русия които обират всичко не е интересно,но при присъствието на руснаците някои посмъртно няма да видят медалче!
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са пълнеж или сами да си финансират почетното участие,или с първия полет обратно в България!Радваме се на14място на Зографски!!Що за глупост,та такъв спорт в България не съществува!Нямаме и една шанца за скок!
3
1
 
31
 
! Отговори
ДА преди 6 години
До Анонимен 2Храниш не тия дето се опитват да спортуват,без пари ,а тия дето ги придружават- на 21 състезатели-28 придружаващи!Баш тях храниш!
2
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
важно в олимпийски игри не медала а да участваш и си направиш една екскурзия безплатна т.е. да има гювеч жалко че и тези трябва да храним като братята ...
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Анев, тичай за здраве пък каквото стане. Щото ако искаш медали, трябва да си асматик, и то норвежки асматик.