Су-57 – новият руски изтребител громи врага в Сирия

Путин и Русия демонстрират военна мощ в бойни условия
Обновена: 23 фев 2018 10:37 | 23 фев 2018 10:30,
726
Су-57 – новият руски изтребител громи врага в Сирия
Снимка: Twitter

В Сирия са били забелязани най-новите руски изтребители, които доскоро бяха известни като Т-50. Това е първият руски многофункционален боен самолет от пето поколение и всъщност става дума за първото му приложение в реални бойни условия.

Първоначално в Twitter се появи кратко видео, пуснато онлайн от сириец, на което се виждат няколко руски самолета, кацащи на базата в Хмеймим.

Още по темата

В текста към видеото бяха изброени самолетите, пристигнали в Сирия – два Су-57, четири Су-34 и четири Су-25, както и един разузнавателен самолет за далечно радиолокационно откриване и управление А-50У.

По-късно прехвърлянето бе потвърдено от руското министерство на обраната. Според в. "Ведомости" прехвърлянето на новите самолети и „летящия радар“ може да означава не просто желание да бъде изпитана новата техника в бойни условия, но и фактически да значи, че Кремъл иска да демонстрира решимостта си във връзка с новата операция на армията на Сирийския президент Башар Асад против предградието на Дамаск Източна Гута, което е в ръцете на сирийската опозиция. Според наблюдатели това също така е знак за нова ескалация на напрежението в сирийския конфликт.

В медиите последно време все по-често се появяват съобщения за голямо количество (стотици) цивилни жертви в Източна Гута и за това се обвиняват Русия и властите в Дамаск, като обвиненията идват най-вече от САЩ.

Същевременно последва и отговор от Москва.

"Отговорност носят тези, които поддържат терористите. Нито Русия, нито Сирия, нито Иран са в тази категория страни, тъй като те водят непримирима борба на терен срещу терористите в Сирия", заяви Дмитрий Песков, говорител на Кремъл.

В четвъртък самолети нанесоха въздушни удари по Източна Гута за пети пореден ден, една от най-интензивните въздушни кампании в продължаващата седем години гражданска война в Сирия, отбелязва Ройтерс.

По-рано говорителката на Белия дом Сара Сандърс прочете изявление на САЩ, в което се обвиняват Русия и сирийския режим за нападенията над жителите на Източна Гута. Сандърс също така призова "Русия и партньорите й да изпълняват задълженията си за зоните на деескалация, особено в Източна Гута".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


726
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
549
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен що забрави севернокорейския народ ве ***
548
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След каймата на която стана руският имидж в Сирия, руснаците си го връщат на цивилното население в Източна Гута. Големи герои, големо нещо.
547
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците го правят тоя самолет вече 25 години и още не могат да го завършат, камо ли да го пуснат в серия. За 25 години да направиш 8 самолета си е смях. Американците приеха на въоръжение Ф 35 и Ф 22, китайците правят серия, а руснаците громят само имиджа си.
546
8
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 608 преди 6 години
Прав е професор Юлиан Вучков като каза: "Тва русомразците са много прости хора." И имат обща черта - възприемат желаното за реално. По простичко казано, на черното казват бяло и обратно. Поне олекна ли ти чедо?
545
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПАК ФА е пълно дърво и не може да стъпи на малкия пръст не само на Раптор, но и на Ф-35. По всички показатели е в ПЪТИ по-зле.Неслучайно индийците се откааха от съвместната разработка и си купиха френски Рафал.Су-57 е тежък, слабоманеврен, никакви стелт-характеристики, скапани двигатели, слаб радар, слаби ракети.
544
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъка-а! Руснаците провеждат последни изпитания - участие в бойни действия и пускат Су-57 в крупна серия.Понеже много се смях на питечетата, които пишат тук за това колко зле са руснаците в авиацията, ще им открехна, че Локхийд-Мартин са вземали консултации от ОКБ "Яковлев" за F-35, варианта с вертикално излитане. Защото "Як" бяха направили свръхзвуковия Як-41. Но янките не можаха да направят нещо свестно и похарчиха милиарди за калпав самолет, който може да бъде свален от един стар МиГ-21.
543
6
 
17
 
! Отговори
Прочетено за вас преди 6 години
СУ-57 машина реально хорошая и даже посильнее раптора будет. Малозаметность такая же и даже чуть ниже (0,3-0,4 кв. м., в зависимости от угла облучения), двигатели суправляемым вектором тяги не в одной, как у F-22, а в двух плоскостях. А это уже сверхманевренность. И ракеты более дальнобойные (свыше 500 км.). Локатор очень хороший - до 500 км. Может сопровождать более 10 целей одновременно. Отличная система РЭБ... и т.н. Като се прибави и по-високата скорост, таван, по-къси разбег за излитане и
542
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Бобиамериканците на 2 пъти са се свързали по горещата телефонна линия с руснаците! Вдигнали са американския флаг за да няма никакво съмнение кого атакуват руските командоси!Първо незнам от къде имаш такава подробна информация колко пъти американците са се свързали с руснаците. Второ дори да си прав, какво прави американският флаг в Сирия? Ако мислиш че Русия ще се остави да се подиграват с нея, жестоко се лъжеш, те още нищо не са видели.
541
5
 
14
 
! Отговори
:):) преди 6 години
нали се сещате защо е гута, защото се трепят поетапно янки съветници, отгивор на избитите руснаци от Вагнер. И американците мълчат кат гъ зо ве. И драпат за 30 дни примирие да могат да си приберат офицерите.
540
13
 
9
 
! Отговори
Тролската фабрика преди 6 години
Така разгроми врага, че не остана жив Вагнеровец!
539
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да победи русия и исляма срещу християнството и САЩ.
538
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази дума "громят" я свързвам с комунизма. Тогава все громяхме, ту капитализма, ту империализма, ту запада и чакахме светлото бъдеще. Абе голямо громене падаше.
537
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може статия за някакъв самолет на чужда държава да има толкова коментари, при положение какви неща стават в китната ни родина.....ниски доходи, безработица, бойко, чез мез, пеевски, меевски....съвзмеете се бе хора, да не сте воръжейния бизнес, че тва мн ви грее
536
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питин е в агония. Жал ми е за него. Беше най забавния диктатор след Ким Чен Чун. Дано да поживее още поне 2 години.
535
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великите вагнеровски мъже, най великите в света, *** като мухи от куршумите на третополовите американски войничета ха ха. Ноу комент.
534
13
 
6
 
! Отговори
Кольо комуниста преди 6 години
Ко стана бря? Путин нали спечели в Сирия и се изтегли? До кога така бря, другари?
533
11
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 561 преди 6 години
До До 559"Третополови вагнеровци?". Леле, ако те докопат тези момчета, ще станеш бетер озлочестено девойче, освен ако не мечтаеш точно за това. Гледах снимки на тези наемници - ще ти сменят представите за живота! И какво, удариха ги от въздуха, избиха доста хора, но не толкова, колкото се хвалят. Руснаците са дали няколко убити. Така, че не бързай да се радваш!Познавам лично един от преводачите на Асад. Славно момче! Дано да е още при него, нямам скорошна информация.
532
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От кой ли пак са крали чертежите гламавите *** за да сделат тази летяща тенекия. Да копираш не като да пиеш препарати за вана.
531
5
 
11
 
! Отговори
До 578 преди 6 години
Да, ....според мозъка ти християните в Сирия НЕ подкрепят Асад, а ПОДКРЕПЯТ "демократичната опозиция", подкрепяна от "демократична християнска" С. Арабия!? ВЕрваш ли си на глупостите, Мики маусе?
530
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро ще падат новите сута на въздушно космическите, галактически, астрономически, астрологически, ически сили на руската ***.