Върбакова: Министър Петкова не е знаела за сделката за ЧЕЗ!

Не работим с офшорки, отсече собственичката на "Инерком България"
Обновена: 26 фев 2018 21:29 | 26 фев 2018 20:24,
168
Върбакова: Министър Петкова не е знаела за сделката за ЧЕЗ!
Снимка: bTV

Продажбата на ЧЕЗ не изисква одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това стана ясно от отговорите на собственичката на "Инерком България" Гинка Върбакова пред bTV.

Върбакова отрече да познава премиера Бойко Борисов и бизнесмена Христо Ковачки, каквито спекулации се появиха.

Според Гинка Върбакова министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова е "приятелка и позната", но не е знаела за намеренията на "Инерком" да купи бизнеса на ЧЕЗ в България.

Оказва се, че ако комисията за защита конкуренцията одобри сделката - няма пречка за финализирането й.

От комисията за енергийно и водно регулиране също потвърдиха, че ако става въпрос за прехвърляне на акции между ЧЕЗ и "Инерком" няма основания за доказване на опита на компанията и промяна на лиценза.

Подобна процедура би се наложила единствено, ако като обезпечения към банката, която финансира сделката, се заложи част от електроразпределителната мрежа.

Гинка Върбакова обаче обясни, че това няма да се прави и сделката ще е по същия ред, по който преди шест години "Енерго Про" е купила активите на немската "Еон" в Североизточна България.

"Аз съм крайният собственик, вижда се от Търговския регистър. Не работим с офшорни компании", посочи Гинка Върбакова.

Върбакова заяви, че ще бъде направено прехвърляне на акции и електроразпределителната мрежа няма да бъде залог по кредита и само ще бъде сменена собствеността. Тя отрече да има намерение да продава ЧЕЗ в близките година-две.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
петра глухата преди 6 години
министър на енергетиката не знаела за продажбата, егати , значи не си е гледала ра-ботата.Защо сте я назначили тая министърка като не може да си гледа работата ? Неда подава оставка, а да се уволни тая министърка.
114
0
 
2
 
! Отговори
Невярващ преди 6 години
Гинка веднъж излъга в телевизионно предаване пред цяла България, че офшорки НЕ участват в сделката. След отговора на чехите, знаем, че е обратното. Защо трябва да й вярваме за каквото и да е? Да спрем с тази жена и да потърсим истината.
113
0
 
2
 
! Отговори
Говедар преди 6 години
Гинка като си видяла сметката си за ток,решила да купи Енергото,щяло да и излезе по евтино.
112
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Да бе, министърът на енергетиката през това време е пасла трева в градинката пред НДК.
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветелинка и Боко обнагляха до там, че не си направиха труда да сглобят един по-правдоподобен сценарий. Съвсем за kретени ни взимат. Теменужка също е просто момиче, язък, че се е вряла във "висшите" етажи на властта толкова години. Нямам думи! Обиждат ни на всяка крачка. Боко, ами ако това ти изяде главата? От високо много боляло, казват!
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милата дори и не знае, че работи /вързана е/ с офшорни компании...?
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако министърката не знаела, то това е по-лошо, от колкото е знаела. Гинче, осъзнай се.
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Taja mnogo grosna be koi ot mutrite sa sad garba i majat i sam kmet ot gerb v pasardjik super
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната от хилядите големи кражби от народа! Понеже вече свикнахме да ни дерат нагло и показно, вече на никой не му прави впечатление. В една нормална страна това би било огромен скандал и вероятно сваляне на правителство, след като се чува името на премиера, но говорим в нормалните страни. Любимият и несменяем Бойко ако си подаде оставка, ще го изберат за 4-ти път така или иначе! Алтернативата за тази нещастна страна е президентска република! Това което има сега е мафия! Престъпници!
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Върбакова: Министър Петкова не е знаела за сделката за ЧЕЗ!"---Да, бе! Не е знаела. Ще и поВервам на Върбакова, ама "на върба"! Всичко, свързано с герП е оплетено с НАГЛИ ЛЪЖИ.
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе който има каквото трябва, да купува и тока, и водата, и въздуха, и вселената. Моят ток няма да е без пари, който и да си го слага в джоба. Но чисто по чосршки: Тая измъчена женица не си ли слага таралеж...?
104
1
 
7
 
! Отговори
Да си спомним преди 6 години
Помните ли, когато Боко посочи тази Теменужка за министър на енергетиката как се раздвижиха недоволствата на опозицията и някои експертни среди? Назначаването й "назначаване" се коментираше като целево. Експерти коментираха, че е неподходяща за поста. Името й дори стана нарицателно в аспект на некомпетентност сред политическите зевзеци. Защо забравяме тези неща? Защо допускаме платените клакьори да ни баламосват с фалшиви информации? Всичко е планирано години преди нещо да излезе наяве.
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министърката и премиера са в течение на процедурата по продажба от самото начало, все пак идържавата е акционер - нали така, а след година и кусур на подготовка и преговори по сделката, след като министърката съдейства всячески на своята дългогодишна приятелка, едва при обявяване приключването на сделката, нечистоплътната герберастка си подава оставка?!? Това е нечуван конфликт на интереси, всъщност то си е престъпно!
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези си мислят, че доматите ги ядем с колците...
101
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нета пише, че дори няма средно образование. И казва ошфорни фирми.
100
0
 
8
 
! Отговори
Ами преди 6 години
тогава сигурно баба ми от село е знаела,след като министърката не знаела?!?!?!
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дончева сутринта каза две добри неща.Първото което се питах от вчера - е ли Върбакова от семейство на бивша номенклатура - е, на отговорна работа в Комсомола! По важното - Тези, които тотално превзеха държавата вече са толкова нагли, че не ги интересува какво ще кажете и как ще реагирате.Правят каквото пожелаят и се възхищават от себе си.Дори не ви презират както преди.просто не ви забелязват!
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е знаела! Браво бе, Петкова! Много хубави приятелки имаш!
97
2
 
14
 
! Отговори
Сделки преди 6 години
На всички, които не сме полудели напълно още, ни е ясно, че министър Петкова е знаела за сделката. Та нали течеше процедура по продажбата от поне година. Дотук разбираме, че Бойко е казал на Петкова - Теменужке, имаме тука едни млрди приготвени за покупка на ЧЕЗ, намери някаква бизнес-дама да пуснем за параван. Петкова намира Гинка и задвижва нещата, Бойко обаче побеснява като разбира, че Гинка е крайно лоша актриса и изгонва Петкова, заради лошото попадение. Само незнаем дали перат парите отКТБ
96
1
 
6
 
! Отговори
Защо? преди 6 години
Стига само се говори, че е съмнителна сделката! Трябва да се иска оставката на правителството, още повече, че м-р Ананиев не казва истината! за 2 месеца колко за гафовете на правителството, вече нямат брой. За това НЕЗАБАВНА ОСТАВКА!