Невежи в управлението на ЧЕЗ: Какви проблеми следват?

Татяна Дончева: След 10 ноември имаше режим. А сегa?
27 фев 2018 10:30,
76

Едно уравнение с много неизвестни - сделката с продажбата на ЧЕЗ, от която зависи енергийното бъдеще на близо 3 млн. души в Западна България, продължава да увлича целия държавен ресурс - политически, икономически, и обществен. В един и същи ден в чешките медии се появи информация, че сделката е осъществена чрез офшорна компания, собственост на руско-грузински бизнесмен, известен от Panama papers.

Според лидера на "Движение 21" Татяна Дончева сделката е договаряна на много високо ниво и трудно юридически може да бъде спряна.

Още по темата

"Сделката с продажбата на ЧЕЗ е едно голямо безобразие, извършено от хора, които овладяха държавата в много голяма степен. Обществото все още няма представа в каква степен е сложена ръка върху някои процеси. Тези хора не считат за нужно да се съобразяват с общественото мнение", категорична е Дончева в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ трябва много внимателно да се обсъди въпросът дали е добре или не държавата да притежава електроразпределителните дружества.

"Тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов - иначе нямаше да се случи. Ако все пак бъде спряна, това ще предизвика скандал между Делян Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган", твърди политикът пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Движение 21" е на мнение, че няма как Гинка от Пазарджик или Стамболийски да притежава едно такова огромно дружество като ЧЕЗ.

"След 10 ноември в България имаше режим на тока. Назначаването на невежи хора в управлението на толкова важни за обществото и националната сигурност компании винаги е свързано с проблеми в бъдеще", завърши Дончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
8
 
! Отговори
техниче от чез преди 6 години
До сега хранехме един ЧЕЗ и 5 - 6 дъщерни фирми които ако знаят защо са там ще е добре е още ли ще се прибавят сега в раницата ни - ще ни се откъснат вратните жили - що не беше поне един от вождовете вчера и предишната нощ да види как се работи със стара техника как се качваш със стълба на 12 метра при скорост на вятъра 35 км / час
20
3
 
13
 
! Отговори
Pez преди 6 години
До момента твърденията, че Русия има каквато и да е намеса в тая сделка не са подплатени с факти а само фалшиви "новини", пускани от *** на ГЕРБ. Фактите са следните: Гинка купува ЧЕЗ чрез компания с капитал 50 000 лв. която няма как да носи никаква отговорност пред държавата понеже няма никакви активи за момента. Финансирането на проекта е неясно и Гинка не казва от къде ще дойдат парите. Гинка прави състоянието си в периода на управление на ГЕРБ. Приятелка с енергийния министър от това пра
19
11
 
8
 
! Отговори
Ток преди 6 години
Нещо не си спомням да е имало режим на тока при управление на ГЕРБ . Виж ,режим всякакъв имаше при управление на комунистите. Управляваха тока,заплатите,живота ни, съдбите ни .....
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинка Върбакова не е завършила дори и средно образование. Казва оШфорка, вместо офшорка.
17
6
 
10
 
! Отговори
Дончева, преди 6 години
Около 80 години съм и много добре си спомням газената лампа, свещите по време на "светлото соцком бъдеще"- не само когато бях дете, но и по време на "зрелия социализъм и плавното преминаване към комунизма"( такава бе лексиката)Та не говори само за след 1990.Да не говорим за режим на водата- особено през лятото!!
16
1
 
15
 
! Отговори
салам преди 6 години
дали е човек на ББ-Гинка ?? .. тя самата даде доказателство- проста екакто Калинка , Желева....и много от интелектуалният развъдник на ГЕРБ. Дали Темемушка нарочно бе сложена на шеф а енергетиката ?- дазнаела е съдбата си и това че някоя Гинка ще бъде бушон за власт имащите
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама някой сериозно мисли ли, че тая сделка ше мине без благословията и прякото участие на Тиквуняка?
14
1
 
19
 
! Отговори
Пет преди 6 години
КЕВР, контролиращ цените на тока - в ръцете на ГЕРБ, ЧЕЗ - които искат винаги увеличение на цените на тока - в ръцете на ГЕРБ. Представете си какво следва. Няма да е веднага, но очаквайте.
13
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Призовавам клиентите на ЧЕЗ спокойна да приемат увеличението на "Данък Русия" и да си плащат кротко и редовно.
12
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха сделката била безобразие. Интересно че точно русофили като Дончева говорят срещу съветските другари купувачи на ЧЕЗ и смее да твърди за некомпетентност на съветските другари при управлението на ЧЕЗ. Такива злобни изказвания са насочени директно към чувствата и симпатиите на бългалгарските русофили.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е професор И. Христов за 80% който е купувача на активите на ЧЕЗ най вероятно ще му излезе без пари защото Арбитражното дело срещу Р България от кого е заведено? Най-вероятно от ЧЕЗ България ЕАД и купувача на бизнеса на ЧЕЗ в България най-вероятно печелейки артбитража се сдобива с активи почти без пари. Честито на печелившите.Поздави от ГРУ.
10
0
 
19
 
! Отговори
Колежанов преди 6 години
То бива пазарна икономика ама чак пък толкоз , толкова ли беше сложно да се сложи закон примерно че инвеститора трябва да участва примерно с 80% свои средства от то не от офшорки? Така веднага се отсяват тарикатите които искат да првят помен с чужда пита без да рискуват нищо.
9
1
 
31
 
! Отговори
До Ghost преди 6 години
Какви комунисти те гонят бе? Като спре тока всички сме на тъмно и студено, нали? Изобщо не ме интересува в коя партия членува некадърника, благодарение на който се случва това!
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, то и в парламента има 240 невежи. Ама не пишете статии за тях.
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ама 1 Някой не е слушал разговора в студиото тя точно това каза, че и преди 10 ноември поради некадърност се е стигнало до режим на тока.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом става така, можещите да се явяват на "кастинги" за управляващи при Слави... какво да очакваме от Родината мила? Всичко е обърнато с хастара навън. Отчайващо!
5
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тази Дончева проявява преднамерена деменция, разсеяно манипулира с лъжи. Чудно е само не се ли кефи, че огромната компания попадна в ръцете на Русия! И тя ли залюби "гадните" американски империалисти!
4
32
 
9
 
! Отговори
Ghost преди 6 години
Голяма завист в БСП и састелитните и партии, че те изпуснаха да купят ЧЕЗ. Сега е ред на Нинова да плюе по всичко и всички около ЧЕЗ. Само набира скорост и започва да бълва огън и пепел. Това баха БКП преди. Това са БСП сега
3
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това правителство затрива България. Калинки, Гинки и всякакви подобни ще изтрият страната от картата на света. Хора без образование и сиво вешество водят до това. Всяка нормална страна инвестира в образование, а тук на места за висше образавоние се слагат среднисти и обратното.
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то тук трябва да си невежа за да управляваш! Така е от горе до долу! Сведущите и можещите са аут от играта и си купуват самолетни билети или просно биват смачкани.