За бизнес или жена: Защо синът на Царя на халвата уби баща си?

Виктор учел в Академията на МВР, искал да става жандармерист
4 мар 2018 07:30,
114
За бизнес или жена: Защо синът на Царя на халвата уби баща си?
Убитият Иван Христов Снимка: Facebook

Синът на Иван Христов, който беше убит в с. Добревци, признал вината си и казал в прав текст пред разследващите, че той е убиецът на баща си.

"Аз убих баща си", заявил Виктор Василев пред разследващите.

Близки на семейството твърдят, че той го е застрелял в главата със законно притежаваната ловна пушка заради скандал за блондинка, любовница на бащата, която според сина искала да вземе парите на семейството.

Виктор бил четвъртокурсник в Академията на МВР. След това смятал да започне работа в жандармерията.

Още по темата

"Беше добър в стрелбата и му се удаваше, а да стане част от органите на реда, мечтаеше още от училище", разказаха пред "168 часа" негови познати.

По думите им младежът се увличал и по ловуването, за което споделял, че му било хоби и така разпускал в свободното си време. Споделял снимки на ловните си трофеи. Със същата ловна пушка извършил и убийството на баща си.

Младежът учил до 12 клас в езиковата гимназия в Правец. Живеел в общежитието на училището. Още от тогава бил нервен и избухлив, но никога не влизал във физически спор със съучениците си.

Около 16-годишен Виктор решил, че иска да става полицай.

"Преди това беше пълничък, но изведнъж се появи у него силно желание да тренира и така свали много килограми", споделят близки на семейството.

Младежът знаел, че за да го приемат в МВР трябва да покрие физическите тестове. Още нещо го влечало натам - любовта му към стрелбата. Още преди да навърши пълнолетие умеел да стреля точно.

Така веднага след като завършва средното си образование, Виктор започва да сбъдва мечтата си в София. Там се запознава с много нови хора и създава приятелства, но въпреки това често се прибира вкъщи.

Причината за това била 19-годишната Александра Христова от Тетевен. Преди около две години двамата се запознават и между тях пламва луда любов. Виктор бил плътно до момичето и когато преди по-малко от година тя преживява голяма трагедия - губи своя баща.

Месец по-късно Александра има бал, на който почти до последно не иска да присъства, заради сполетялото я нещастие.

В крайна сметка я убеждават да отиде, а на тържеството неин кавалер е Виктор. Според нейни познати младежът и баща му подкрепили много Александра в тежкия момент.

"Момчето беше плътно до нея, когато се случи това - казват техни близки. - Много хора тогава мислеха, че няма да успее да го преживее и да се съвземе, но тя продължи напред. Това се дължеше главно на нейното семейство, както и на Виктор, и Иван."

Съученици на Виктор признават, че са изненадани от случилото се, защото били убедени в привързаността между бащата и сина. По думите им бизнесменът Иван идвал редовно на родителските срещи.

По думите им до 12-и клас младежът не е помагал много в семейния бизнес, тъй като от понеделник до петък бил в Правец, а в събота и неделя се прибирал в село Добревци при роднините си.

"Баща му и неговият брат си движеха бизнеса, и то доста успешно", разказват запознати.

Въпреки че имаше версия, според която синът е убил баща си заради разногласия относно начина, по който се движел семейният бизнес, съучениците на Виктор смятат, че това не е истинската причина за екзекуцията, именно защото Виктор искал да става полицай, а и чичо му вече бил поел тези задължения.

Според жители на с. Добревци пък в основата на убийството стои жена. Според тях Иван Христов имал любовница, 35-годишна софиянка. Някои смятат, че Христов искал да остави жена си и семейството си и да се премести при любовницата си в София.

Според някои Виктор не одобрявал лекомисленото поведение на баща си и скандалите помежду им зачестили. Виждайки пред очите си как семейството му се разпада, на 25 февруари при поредната караница се стигнало до фаталния край. Безжизненият труп на Иван бил открит от брат му Милен в новата му къща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Боко като каза че материала е лош вие не му повярвахте
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в крайна сметка: 1 е убит,друг ще го излежи,русата мадама ще трябва да си търси нов богаташ(ако преди това убития не и оставил пари в някоя сметка+апартамент),законната съпруга получава наследството(и отървава сина си с лека присъда)...дано само не увеличат цената на халвата.
87
3
 
2
 
! Отговори
Нов Специалитет преди 6 години
Направил Царя на Халвата като Бейк Ролс - с дупка в средата.
86
2
 
2
 
! Отговори
Халва зян преди 6 години
Тц, тц, тц, тц - да пречука баща си за едно парче халва!
85
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Сигурно за халва - за какво друго?
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да му вземе парите !
83
3
 
0
 
! Отговори
Lokum fistiki преди 6 години
Rip na bulgarkite ...:-(
82
2
 
10
 
! Отговори
Нали казват, преди 6 години
че зад всеки един успял мъж стояла по- една жена?!?!?!Няма значение-законна или любовница?!?!?!Вече вярвам в това и "любовта" на по-младата и руса софиянка,както и в приказката,че дърт козел млада върба лющеше!?!?!?Бизнеса,парите и властта,не са лъжица за всяка уста?!?!?!
81
0
 
5
 
! Отговори
кривосъдие преди 6 години
Ще му дадем 5 години затвор и ще го пуснем след 3 години заради добро поведение в затвора !
80
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да имаш бизнес за милиони и да мечтаеш да станеш полицай...за това психолозите трябва да са го спрели още при кандидатстването.Това е очевидна склоност към агресия.
79
0
 
10
 
! Отговори
Халваджиян преди 6 години
Ами в академията на МВР или в казармата се става "истински мъж" !Знаеш да боравиш с оръжие и да го използваш когато трябва ! А когато пък имаш и законно оръжие постоянно търсиш мотиви за да го използваш , та иначе за какво си го купил това оръжие ако не застреляш някой ?! Ако нямаш късмет в къщата ти да дойде крадец когото да застреляш ,тогава ще търсиш някакъв повод да гръмнеш някой от семейството или някой комшия ,за да си начешеш крастата !
78
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Не може да има толкова тп поуицай!Благодаря ти, Господи, че не го допусна до градюейшън!
77
1
 
25
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Сами си вадете изводи какви кадри излизат от тази академия..щом могат дори да застрелят и бащите си...
76
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Пубери има не само по шопско.
75
1
 
8
 
! Отговори
Турист преди 6 години
Снимката е от Резово последното населено място край морето до границата с Турция.Невероятно место за море .Силистар е на близо ,а вечер е тъмно и тихо.Най -много някой друг пубер от шопско да си пусне на телефона Криско под терасата, но след молба се спира .Хареса ми.
74
1
 
16
 
! Отговори
Мика преди 6 години
Поредната селско - .. история. За съжаление с фатален край! Мъжете като тръгнат да ловят последния влак към 50-те, става страшно, но уббиийтво в никакъв случай не е решение!
73
0
 
8
 
! Отговори
abc преди 6 години
И все пак, исках да кажа ... два (и повече всъщност) погубени живота за нищо...Никой няма право да отнема живот и да раздава правосъдие така.
72
0
 
6
 
! Отговори
abc преди 6 години
До д-р ХаусТо пък младата софиянка..... ако я погледнеш що за плитка пастмаса е.... язък за цялото и софиянчене :D Просто млада овца, типично савочувствено производно на култа към лесното месоhttps://facebook/photo.php?fbid=1720159988043329&set=a.193319894060687.48105.100001480338268&type=3&theaterПляскали снимки из фейсбук, абе *** си се не толкова на показ бе,не е нужно цялата рода и околия да цъка и разтяга локумите...
71
0
 
4
 
! Отговори
... преди 6 години
Добре го е възпитал, ако не друго ;( Това не са хубави работи да знаете.Направо е страшно, какви неща се случват в главите на някой хора в днешно време.Уж сме еволюирали пък човешкия живот за нищо го нямаме.Като в тъмните векове.
70
1
 
4
 
! Отговори
чмвн преди 6 години
Синът бил безутешно влюбен в любовницата на Царя на халвата, уви тя избрала парите пред младостта.