3D органи, тела под наем… Родените след 1970 г. ще надхитрят смъртта

Роботите може да помогнат на човека да увеличат продължителността на живота си
Обновена: 6 мар 2018 11:22 | 5 мар 2018 21:15,
67
 3D органи, тела под наем… Родените след 1970 г. ще надхитрят смъртта
Снимка: Reuters

Вечният живот скоро ще е възможен! И не благодарение на медицината, фармацевтиката или Бог, а на технологиите.

Според учения д-р Йън Пиърсън след 2050 година те ще избавят хората от зависимостта им от физическото тяло. Така, изчислява д-р Пиърсън, родените след 1970-та година ще надхитрят смъртта. Той е убеден, че след 2050 г. благодарение на технологията хората вече няма да са зависими от физическото си тяло.

Д-р Пиърсън разкрива няколко начина, по които технологиите ще помогнат на хората да надхитрят смъртта.

Единият от тях е чрез подмяна на органи и части от тялото, пише "24 часа".

Това може да се направи чрез генно инженерство, което спира или обръща процеса на стареенето на клетките. Съществуващи вече изследвания показват, че може да се променят определени части от ДНК-то, без да се навреди на други сектори на генома.

Като алтернатива може да се заменят жизнените органи на тялото с нови. Много учени от целия свят вече работят върху създаването на човешки органи, като използват 3D принтери. Те са заредени със стволови клетки, които един ден могат да направят донорите на човешки органи излишни.

Другата възможност за вечен живот е виртуалната реалност като алтернатива за запазване на човешкото съзнание.

Според д-р Пиърсън обаче много по-вероятно да увеличим продължителността на живота си по по-различен начин - чрез роботите. Той прогнозира, че след 50 г. хората ще могат да наемат роботозирани тела, като прехвърлят съзнанието си в тях, навсякъде по света.

Това ще става както сега се наема кола във всяка страна.

"Ако искаш да прекараш вечерта в Австралия и да отидеш в операта в Сидни, можеш да наемеш андроид тяло", казва Пиърс. Това означава, че дори когато физическото тяло умре, хората все пак ще може да използват съзнанието си, което ще бъде съхранявано на компютър. А в реалния свят те ще живеят, използвайки реалистични роботи.

За това свидетелства и напредъкът на секскуклите, които изглеждат доста човекоподобни. Според д-р Пиърс именно те може да са ключът към развитието на андроид телата.

Човек ще може да избира дали да има мъжко или женско тяло, което да бъде на млад или стар човек.

"Един ден тялото ви ще умре - може би ще ви удари автобус или ще има неприятно заболяване, но това няма да има значение, защото умът ви ще бъде запазен", твърдят учени.

До 2050 г. това ще бъде възможно само за богатите и известните. "Повечето хора от средната класа и нормални доходи вероятно ще могат да си позволят тази процедура през 2060 г.", смята д-р Пиърс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
14
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
Жалко че не сме от богатите за да видим как ще е
21
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде по-скоро да махаме Бойко, че иначе ще управлява вечно.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме бивши акадмици от Бан. Ще основем фирма, която ще търси безсмъртието и ще събираме финансиране от депутатите.
19
5
 
7
 
! Отговори
Осман преди 6 години
А великите турски опити ще бъдат ли доведени докрай
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години нямаше силикон, нямаше присъждане на метални крака и други неща, които ги има в днешната медицина. Ще минат още години и хората ще могат да живеят без да умират.
17
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че съм роден 1969 г.
16
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще прехвърляме съзнанието си в друго тяло. Вярвам, че хората може да извоюват безсмъртие.
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дааааа........едно време хората вече са си мислели да станат по-велики от Бога и даже почнали да строят Вавилонската кула, но резултата е ясен...........Мддааа, когато се направиш на много велик не се знае какво ще стане!!!!
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдддаааа......като гледам колите след едно чукване на какво приличат, представям си "хората" на какво ще мязат ако си хлопнат пръста с *** при забиване на един пирон!!! Хи-хи-хи.....а дано не доживеем до такива идиотщини!!! Поне ние сме си истински...засега!
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Действително има такъв успешен генетичен експеримент да се изолират части от ДНК и се заместят с други,но.... НИКОЙ НЕ ЗНАЕ какви ще са последствията ако се приложи на практика и след колко време ще се появят тези последствия или отклонения,а може би и болести. Затова сега фирми рекламират удължаването на живот,но това си е ЖИВ ЕКСПЕРИМЕНТ с хората и печалбарство,хора не се връзвайте!
12
4
 
6
 
! Отговори
Брочко преди 6 години
В момента лекарите пафкат цигарки и мислели как да удължат живота.Само с глупости се занимават.А и да успеят кой ще живее вечно? На кого му пука да теб?Оставят човека на улицата да умре 112.Освен, ако се запишеш доброволец може би.Дано да стане, искам да живея вечно и тпябва да открием как.
11
3
 
27
 
! Отговори
BG преди 6 години
Безсмъртие.... Само супербогатите ще могат да си го позволят и накрая ще умират от свръх доза, защото ще са опитали всичко от жовота и ще са пренаситени от живота, както се случва и в наши дни. Човекът е ненаситен и дори да открият ключа към безсмъртието, той пак няма да е доволен и ще търси различното, т.е. смъртта.
10
3
 
11
 
! Отговори
Armagedon преди 6 години
Лудите умора нямат.Те последни разбират,че нищо вечно няма.Но въпреки,че моментно им се "избистрят нещата от живота,не могат да го осъзнаят.Тя и Земята еди ден ще изчезне в небитието. И Вселената един ден ще спре да се само "произвежда".Самоуспокоението обаче е полезно за баланса в тялото и за психическото равновесие.Радвайте е на живота сега,защото дори и да я няма смъртта,хубавите моменти не се повтарят едно към едно.
9
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може и да стане...И тогава най-накрая ще дойде Апокалипсиса, който толкова много го прогнозираха.Безсмъртни хора с безсмъртните си идеи и безсмъртните си политики... Без младост... Без нищо ново, никога... Без революции, без промени...За съжаление, може и да стане...
8
17
 
8
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 6 години
И сега съществува лекарство за всяка болест , да сте чули някой световно известен да умре от рак ? Освен като сежпредозиратжс дрога ,нормална болест не може да ги убие , имат пари плащат си милиони . За нормалните хора нема иначе ще се пренаселим само за избраните има панацея .
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ЖЕНАТА ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА ВЗЕМА НА ЗАЕМ ТЯЛОТО НА СЪСЕДКАТА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ?
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вземаш тялото да комшията на заем за малко и се оказва че той бил гей.... кофтиииииииииии
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И през 60-те са си представяли, че днес ще пътуваме из космоса както в Стар трек, ама...
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙТО ПИЕ БИРА, НЕ УМИРА.
3
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя доктор да се пробва при киното в раздел фантастика, там има по-голям шанс да пробие. Това за което става въпрос е възможно след около 500 години. И никога няма да е така масово, защото планетата само за 3 поколения ще е вече препълнена. Да му го кажа аз на тоя професор. Общ работник съм иначе. А на днесбг много им се иска да е така, затова са го публикували, иска им се доживотно да манипулират мненията в България за определения етнос. Няма да стане продажни, не се и надявайте.