Тръмп изпълни заканата си: Вдигна митата

ЕС се закани с ответна мярка върху американски стоки
9 мар 2018 16:00, Анисия Иванова
56

Американският президент Доналд Тръмп изпълни заканата си и наложи новите тарифи върху вноса на алуминий и стомана. Така вносните мита ще са 25% върху стоманата и 10% върху алуминия.

Очаква се промяната да влезе в сила до 15 дни. Засега Мексико и Канада са временно спасени от новите мерки. Документът бе подписан от Тръмп снощи в 22.30 ч. българско време.

Още по темата

Американският президент обяви, че по този начин защитава националните интереси на страната си. От Белия дом уточниха, че и други държави ще могат да кандидатстват за изключение, тоест да не плащат митата.

Не са известни подробностите как ще става това. Налагането на мита предизвика острата реакция на ЕС, който ще е най-силно засегнат от тарифите за внос на стомана. Брюксел заплаши Вашингтон, че ще наложи мита върху вноса на американски стоки, включително и на бърбъна, припомня Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
12
 
! Отговори
ктк преди 6 години
Ще има много затворени заводи в Европа, увеличена безработица. Меркел не е спала снощи. А оня рижия като вдигне и митата за коли Леля си отива в пенсия.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименедвали...
29
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то САЩ отдавна води икономическа война с ЕС, далеч преди Тръмп. Просто сега войната навлиза в нова, по-агресивна фаза. Интересно е льольовците от ЕС дали ще имат топки да отговорят адекватно...
28
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такива приятели като САЩ врагове не ти трябват.
27
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дони е мъжкар, не като Евро китките. Само истински мъж като него може да жигoсеа пooopно звезда
26
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкааай Дони европейската ***, ние сме плътно зад теб!
25
0
 
35
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 12ЕС е ЖуЖе щото няма политици с топки.Достатъчен бе само малък намек че ЕС ще преразгледа санкцийте към Русия и тромпета щеше да се извинява за грешката.Трябват ни политици в ЕС а не клоуни
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз като ответна мярка предлагам отърваване от Американското иго, като например се започне със премахването на всички натовски бази от Европа.
23
1
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
А сега ще видиш ти кон боровинки яде ли
22
2
 
43
 
! Отговори
Така де преди 6 години
Видяхме ЕС как спазва договорите за визите, страх ги е да сложат едни реципрочни визи за САЩ, сега щели да водят търговска война с тях. Смях от всякъде.
21
2
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Протекционните мита защитават икономиката на държавата която ги налага.След като Америка така реши ОК.Европа е длъжна да отговори със същото.А България е тази която трябва да взима пример и да наложи Убийствени мита на всички стоки които имат аналог в Българското производство но биват внасяни от Китай на пример.
20
5
 
6
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Тръмп се опитва да решава нови проблеми със стари решения... митата обслужват единствено производството за вътрешно потребление и убиват износа.
19
3
 
16
 
! Отговори
или руските хакери преди 6 години
Айде - руснаците са виновни! (знаете как е :) )
18
3
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Сбогом Гергино... Да разтурваме панаира :-)
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
The Golden Rule: Whoever has the gold, makes the rules!
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случва се това, което се случва. Американците надробиха голяма икономическа попара, и сега се измъкват от ситуацията тактически. В САЩ със сигурност има много хора, които не търпят лиготии, а Тръмп е лицето и избран президент именно от тях. Сега ЕС ще разбере по трудния начин кой на кого е другарче. Забележително е че много по-скромните Канада и Мексико не го отнасят така ;)
15
3
 
33
 
! Отговори
123 преди 6 години
Голям праз и едните и другите се пъчат, пък китайците скоро ще притежават света.
14
1
 
6
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
САЩ имат дефицит с Германия 53 милиарда,Канада 300 милирада..... и при тези мита които въвежда ТРАМП ,с се питав в задачката -кой ще е на плюс?
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като САЩ си мисли, че икономически санкции ще свали Китай на земята и да върнат всичко обратно в САЩ. Да ама не става така. Тази форма за мита САЩ се обрече към заличаване лошото че 10 години минаха от световната криза сега с тях да потъне половината свят. Айде НЕ!
12
5
 
29
 
! Отговори
Дивия изток преди 6 години
Край вече, няма да ядем Сникърс и Баунти :) ЕС е джудже спрямо САЩ в политическо и военно положение. Иконмиките са съизмерими, но влиянието и лостовете на САЩ по света са ненадминати - държат парите, оръжията и правителствата на почти целия свят.