Тръмп изпълни заканата си: Вдигна митата

ЕС се закани с ответна мярка върху американски стоки
9 мар 2018 16:00, Анисия Иванова
56

Американският президент Доналд Тръмп изпълни заканата си и наложи новите тарифи върху вноса на алуминий и стомана. Така вносните мита ще са 25% върху стоманата и 10% върху алуминия.

Очаква се промяната да влезе в сила до 15 дни. Засега Мексико и Канада са временно спасени от новите мерки. Документът бе подписан от Тръмп снощи в 22.30 ч. българско време.

Още по темата

Американският президент обяви, че по този начин защитава националните интереси на страната си. От Белия дом уточниха, че и други държави ще могат да кандидатстват за изключение, тоест да не плащат митата.

Не са известни подробностите как ще става това. Налагането на мита предизвика острата реакция на ЕС, който ще е най-силно засегнат от тарифите за внос на стомана. Брюксел заплаши Вашингтон, че ще наложи мита върху вноса на американски стоки, включително и на бърбъна, припомня Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
19
 
! Отговори
Еврором и евробърбън преди 6 години
Цената на акциите на бърбън на алумин и джилязу на американската фондова борса ще се покачат. Ние производителите на джилязу и бърбън определено сме доволни цар Киро и Тръмп вечна дружба.
10
12
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Имат, имат. Т'ва че не виждаш дрехи "made in USA" нищо не значи. Голяма част от чиповете в света са американски, имат и голямо производство на всякакъв вид измервателна апаратура (за каквото се сетиш), машиностроене разбира се.Т'ва че в България няма нищо американско не значи че е така и в Европа.
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ЕУ като обложи бърбъна и дънките и ще фалираме Америка
8
5
 
17
 
! Отговори
Жорко преди 6 години
Браво Тръмп! Трябва да престанем да се правим, че сме много загрижени за другите. Първо нашата градинка трябва да цъфти, за да не завиждаме на другите. Или иначе казано: "Уважавай себе си, за да те уважават и другите." Аман от толерантности и "феър плей".
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък щото едни американски стоки. Колко от вас имат нещо на което да пише Made in USA? Всичко американско вече се прави в Китай. Няма да умрем без дънки Levi's и мотори Harley Davidson. Обмитявайте яко!
6
6
 
15
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Мисля, че е ясно как обслужва нечии интереси. Продължава да слугува на големите риби. Tъп дядка.
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешно, ЕС го чака една хубава европролет спящите клетки на ИДИЛ скоро ще бъдат задействани. И дългата ръка на Фашингтон ще стисне Старата блудница за шията със смъртоносна хватка.
4
1
 
25
 
! Отговори
EU преди 6 години
Айде сега бой по боровинките и дънките.
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато в Америка показват какво е държавническо поведение и вдигат митата, нашите сурофилистици цалуват ченгесарки ръчици на колене.... разлика от тук до небето, човек и безгръбначно
2
2
 
43
 
! Отговори
Zeus преди 6 години
Ха да видим ЕС ще въведат ли мита или ще мълчат като уважени ***?
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
честито на печелившите! да видим сега меките китки от ЕС какво ще сътворят...