Русия тества ракета - "непобедимото оръжие", наречено "Кинжал"

Изпитанието на новата свръхзвукова ракета минало по план
Обновена: 11 мар 2018 19:52 | 11 мар 2018 18:16, Веселина Йорданова
520
Русия тества ракета - "непобедимото оръжие", наречено "Кинжал"
Кадър: YouTube

Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета, определена от руския президент Владимир Путин като "непобедимо оръжие", предаде Франс прес. Новината съобщи днес руското министерство на отбраната.

Ракетата "Кинжал" е била на борда на руски изтребител МИГ-31, излетял от летище в южния руски военен район. Изпитанието е протекло, както е било планирано. Хиперзвуковата ракета е достигнала целта си, се посочва в съобщението. В него се уточнява, че в този руски военен район ракетата е била разгърната още от 1 декември.

Във видео, качено в YouTube от руското министерство на отбраната, се вижда излитането на изтребителя с ракетата. После той се приземява на фона на бойна музика.

Ракетите с висока степен на точност "Кинжал" са предназначени да унищожават цели на земята и в морето, припомня руското ведомство и допълва, че в света не съществува еквивалент на "Кинжал". За да транспортира новата ракета, изтребителят МИГ-31 е трябвало да бъде модернизиран, уточнява във Фейсбук руският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Първото изпитание на ракета "Кинжал" става седмица преди руските президентски избори на 18 март, на които се очертава да победи Владимир Путин. В реч пред парламента на 1 март Путин увери, че скоростта на ракетите "Кинжал" е 10 пъти по-висока от тази на звука и че те могат да "излъжат" съществуващите противоракетни системи.

Тогава той призова западните страни да си дадат сметка на руската военна мощ, като същевременно увери, че не заплашва никого.

Същевременно днес американският министър на отбраната Джим Матис, който е на посещение в Оман, каза, че новите руски оръжия оставят Вашингтон безразличен, предаде Франс прес.

Той визираше речта на Путин от 1 март, когато руският президент представи новите оръжия на Русия с помощта на много кадри. "Когато погледнах откъсите от онова, което Путин представи, не виждам никаква промяна в руския военен капацитет и не виждам системите, за които той говори да променят съотношението на военната сила", каза Матис.

"Те не налагат никаква промяна в нашата политика на разубеждаване", допълни той и определи речта на Путин като "разочароваща, но не и изненадваща". (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
347
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мухахах 403Б-52 който пуска всеки по-малък Х проект на НАСА да се води нещо по-различно? Летяща лабораторияМиГ-31 е толкова допотопен колкото и всеки самолет преди Ф-22 и Ф-35 на запад
346
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно, Боби, пишеш относно прихващането на балистична ракета.Цялата работа е в това, че "Кинжал" не е балистична и не може да бъде прихваната и свалена със съвремените пиндостански ПВО и ПРО. Не стига, че не се движи по балистична траектория, ами е и хиперзвукова.
345
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 406Локхид вече няколко години работи над нова противокорабна ракета - Тя ще е по-голяма от Харпун, по-малка от Томахавката и ще бъде във стелт изпълнениеЗа момента има само фимчета на техния сайт има.
344
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко нафта гори на час тъз ракета ?
343
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 404За да се прехване каква да е цел Балистична ракета от противоракетаПтурс от Комплекс активна защита на танковетеПротивокорабна ракета от ПВО на кораба трябва с много голяма точност да се определи местоположението на атакуващата ракетаСкоростВисочина на която атакуващата ракета летипосока на която лети и прочиеСпециалистите определят ли тези параметри - много вероятно е да стигнат до тактика или да изобретят устройство за защита от тази ракетаЗа това и крият подобни кадр
342
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя затова Русия е 1/6 от сушата щото Путин льже и пуска анимационни филичета и Крим е руски щото всичко е льжа и пропаганда и Русия няма нищо
341
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиМного рано си станал днес. Да не си назад с рублите ?
340
8
 
8
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Тази прословута ракета е един "Искандер" закачен на допотопния МиГ-31. Впрочем МиГ-а от клипа с бордови номер 592 даже и не е зачислен към ВВС на Русия. Води се "летяща лаборатория". Поредния пропаганден блъф за вътрешна употреба.
339
5
 
9
 
! Отговори
Do 380 преди 6 години
Хахах добре, те затова руснаците се точат на опашки за американси визи щото в САЩ е мизерия а в Русия е супер. Затова и на руските олигарси децата, парите и имотите са в САЩ и западна Европа, щото на запад е пълна мизерия и клошария а в Русия невиждано благоденствие. Така както, кака *** си прати синчето е в беданата Америка. Хаха Иначе за на *** анимационните филмчете с бомби и ракети - какво му остава на тоя човек? Може ли да се похвали с друго освен с бомби? Жалка Русия, както винаги!
338
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиНищо не може да се разбере пъпеш. Само ти уж разбираш...
337
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато ни приемаха в НАТО викаха чуждите посланници - приемането ви в НАТО няма да е насочено против Русия, България може да си запази добрите отношения с нея, които са исторически. Хайде сега да спрат да плащат за антируска пропаганда. Какво пречи да сме добре и с НАТО и с Русия. Ясно е че никога няма да има последна световна война, защото третата ще е последна. Стига празни закани и от двете страни.
336
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До boor 394"Защо го няма попадението?"Защото тези 5-6 секунди видео на всеки специалист ще кажат толкова много неща че изобщо след това можете да разсекретявате изделиетоКакво може да се разбере от подобно видео:Относителна скорост при поразяване на целтаЪгъл на попадане в целта както хоризонтален така и вертикаленВисочина на полета в крайни я участък на траекториятаКолко относително е кинетичната енергия - разрушения без взривКолко е мощна БЧ ако са показни тези изпитанияРазмери
335
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрахме в какво се състои "изпитанието" , руска щайга изстрелва една ракета. Кое е безаналоговото ?
334
1
 
4
 
! Отговори
Дънди-Канада преди 6 години
В България има доста злато :)
333
3
 
5
 
! Отговори
Леко обратен преди 6 години
Руснаците са грубияни , обичам Европа и най вече французите ...истински мъжкари , джентълмени !
332
3
 
8
 
! Отговори
Ваня преди 6 години
Наще политици взимат пари от запада за пропаганда срещу Русия а че утре нащте деца ще мрът не ги итересува.Та невиждатели че в парламета ни управляват се бездетни.
331
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
395 Кога са носили *** дядовците ти
330
10
 
12
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Абе турците не ни затриха за 500 год. но западняците ще го направат за 50 от които вече 30 минаха.Западняците винаги са ни мразили.Тори открито казват че сме втора рака хора.
329
8
 
11
 
! Отговори
boor преди 6 години
Защо ли няма кадри на "много точния" кинджал в попадението?? ха ха ха
328
9
 
6
 
! Отговори
Еми преди 6 години
Абе проста к България е има благодатение на Русия,а ти ходи на запад там кадето ни наричат европеиските ци гани,ходи им лижи гъзъ бе *** османска.