Отровата донесена от дъщерята на Скрипал в багажа й?

Веществото може да е било импрегнирано в дреха или козметика
16 мар 2018 14:00, Елка Василева
160
Отровата донесена от дъщерята на Скрипал в багажа й?
Снимка: архив, Reuters

Има версия, че нервнопаралитичното бойно отровно вещество, използвано срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал, е било поставено в куфара на дъщеря му, преди тя да напусне Москва, предаде Ройтерс, цитирайки статия на британския в. "Телеграф".

На 4 март 66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка пред търговски център в южния британски град Солсбъри. Оттогава те са в критично състояние в болницата.

Още по темата

Юлия Скрипал е пристигнала в Лондон от Русия на 3 март, съобщават силите за борба с тероризма. Британски следователи работят по теорията, че отровата е била импрегнирана в дреха или козметика на дъщеря му, или в подарък, отворен в дома на Скрипал в Солсбъри, съобщава вестникът. Според Лондон отровата, която е засегнала и британски полицай, явил се на мястото, е веществото "Новичок", разработено от съветската армия.

Британските власти обвиниха Москва в първо използване на подобно оръжие на територията на Европа след края на Втората световна война. 23 руснаци, които според Лондон са шпиони, работещи под дипломатическо прикритие, са получили една седмица, за да напуснат страната. Вчера Великобритания, Франция, Германия и САЩ отправиха съвместен призив към Русия да обясни как отровата е била използвана на британска територия.

Москва отрича да е замесена и обвини Лондон, че раздухва антируска истерия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички русняци са двойни агенти!
116
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея още не знаят как е било извършено престъплението, но вече знаят кой го е извършил. Айде стига сте ме занимавали с вероатлантическата *** простотия.
115
5
 
43
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
За пореден път става ясно, че нищо не е ясно. Само пропагандната кампания срещу Русия е в ход. Екатерина Захариева изглежда знае най-много, защото вече обяви подкрепа на британците. Сега да чакаме и Бойко да каже нещо.
114
4
 
39
 
! Отговори
Чочко преди 6 години
Путин не ми се вярва да се занимава с такива глупости.Този дисидент-жалко за щерката и другите-не е от категорията на най -могъщия човек на мама Земя.
113
3
 
32
 
! Отговори
Някой си невеж преди 6 години
Дали е с "Новичок" или изстрел в тила все тая.Като двоен агент се знае,че е въпрос на време да се срещне със създателя си. Особенно като руски двоен агент много е живял!
112
1
 
14
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
Някои имат в повечко спящи сиви клетки...
111
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
навсякъде по света , има спящи руски клетки, но при някой им идва края не когато очакват.
110
1
 
30
 
! Отговори
агент 008 преди 6 години
И сега някой да обясни как БОВ си стои кротко импрегнирано в дреха или козметика , и в парка хоп ги отрови !!!!!! Утре ще се сетят , че може татенцето да я е пратил за мостра , а в парка да са чакали купувач !
109
3
 
48
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
Това е нещо като танковете, които руснаците вкарваха нелегално скрити между пакетите с брашно и захар с хуманитарните конвои. :)))Единственото, което е нужно е голям брой лапнишарани и ивоинджевци да се вържат на тази тъпотия.
108
0
 
21
 
! Отговори
ставри преди 6 години
Дали не са написали предсмъртно писмо в което пише кой е виновен?
107
2
 
1
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Помнете; Катин лош
106
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дали отровата не е влязла случайно в багажа докато го разтоварват в Лондон.Те хамалите там са едни мушмороци.
105
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ОТРОВАТА ДОНЕСЕНА ОТ ДЪЩЕРЯТА...." по ясно неможе и да се каже. Ако престъпник носи в багажа си 5 кила дрога кого ще обвинят? ? Таткото на тази е продал Родината си - ПРЕДАТЕЛ. Щерката- контрабанда с токсични вещества. На кой ли го е носела за продан? ? ? Отровата Била инпрегнирана в дрехите й. И как така не е подействала на всички пътници в самолета?на аерогарата? ? НАГЛОСАКСОНСКИте ОТРОВИТЕЛИ се излагат все повече и повече. Къде са ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ЧЕ Е ЗАМЕСЕНА РУСИЯ????
104
32
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Путин щял да отмъсти чрез руска рулетка. На жужи не му остана нищо друго освен да вземе се гръмне и да обвини Лондон за собственото си самоубийство..ха.ха
103
2
 
43
 
! Отговори
гого преди 6 години
стъкмистика, филмите за 007 са по реални...
102
4
 
35
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Измислиха го Ингилизите! Евала, че то иначе, някои джентълмени трябваше да обясняват, КЪДЕ СА СПАЛИ когато руските служби са си разигравали коня под носа им!
101
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не е донесла флакончик боярищник?
100
2
 
38
 
! Отговори
Спиро преди 6 години
Ако са го убили руснаците, щяха да използват вещество разработено в кравария - Шерлок Холмс.
99
9
 
40
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Тези двамата са били двойни агенти и понеже вече са дескридитирани има вероятност английските тайни служби да искат да се оттърват от тях и да го препишат на Русия. БОВ не е било имплантирано в дрехата на дъщерята,защото тя докато престигне от Москва до Лондон е трябвало пасажерите на целия самолет да е отровен. Използвали са това вещество,за да се опитат да "дескридитират" Русия...
98
3
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
МОСКВА МНОГО КЪСНО СА СЕ РЕШИЛИ ДА ГИ ЛИКВИДИРАТ АКО Е ВЯРНО. КОГАТО Е БИЛ АНГЛИЙСКИ ШПИОНИН ПРОДАЛ СЕ ЗА 200 Х.ЛИРИ И Е ПРЕДАВАЛ СТРАНАТА СИ ТОГАВА АНГЛИЧАНИТЕ НЕ СА ОБВИНЯВАЛИ МОСКВА. ТА ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛ ЗА РОДИНАТА СИ РУСИЯ. КАКВО ОЧАКВА В ЗАМЯНА? МНОГО КЪСНО СА СЕ РЕШИЛИ ДА ГО ЛИКВИДИРАТ. ТОЙ НЕПРЕКЪСНАТО Е ЦИРКУЛИРАЛ РУСИЯ-АНГЛИЯ И ОБРАТНО. ЗАЩО ЛИ??? ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ САМО СМЪРТ. АНГЛИЧАНИТЕ ДА НЕ *** НАД ЧУЖДО УМРЯЛО. НЕЩАСТНИ ЛИ СА, ЧЕ ЕДИН ШПИОНИН ВЕЧЕ НЯМА ДА СНАСЯ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЯХ??