Отровата донесена от дъщерята на Скрипал в багажа й?

Веществото може да е било импрегнирано в дреха или козметика
16 мар 2018 14:00, Елка Василева
160
Отровата донесена от дъщерята на Скрипал в багажа й?
Снимка: архив, Reuters

Има версия, че нервнопаралитичното бойно отровно вещество, използвано срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал, е било поставено в куфара на дъщеря му, преди тя да напусне Москва, предаде Ройтерс, цитирайки статия на британския в. "Телеграф".

На 4 март 66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка пред търговски център в южния британски град Солсбъри. Оттогава те са в критично състояние в болницата.

Още по темата

Юлия Скрипал е пристигнала в Лондон от Русия на 3 март, съобщават силите за борба с тероризма. Британски следователи работят по теорията, че отровата е била импрегнирана в дреха или козметика на дъщеря му, или в подарък, отворен в дома на Скрипал в Солсбъри, съобщава вестникът. Според Лондон отровата, която е засегнала и британски полицай, явил се на мястото, е веществото "Новичок", разработено от съветската армия.

Британските власти обвиниха Москва в първо използване на подобно оръжие на територията на Европа след края на Втората световна война. 23 руснаци, които според Лондон са шпиони, работещи под дипломатическо прикритие, са получили една седмица, за да напуснат страната. Вчера Великобритания, Франция, Германия и САЩ отправиха съвместен призив към Русия да обясни как отровата е била използвана на британска територия.

Москва отрича да е замесена и обвини Лондон, че раздухва антируска истерия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
3
 
! Отговори
За Русия преди 6 години
от 1917та до 31ва управлява лениновата шайка психари , кръвопийци и агенти на чужди държави. После от 31ва-32ра еднолично Сталин - какъвто, такъв, но определено не чудовището, за което Хрушчов го представя. После са жалките политкомисари - некадърници Хрушчов и Брежнев. Ама най-лошото за мен са кагебейците да знаете - Андроповци, Путиновци. Не знам тази Русия как е жива и как този народ трае и оцелява след всичко това. От 1917та до днес реално. Дано издържат.
16
9
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Аз съм русофил и съм последния дето ще защити Англия, а не Русия, но ви питам знаете ли какво е ГРУ и как се излиза от него. Според Виктор Суворов - книгата Аквариум изхода е само през комина на крематориума. Ами точно това виждам аз в случая. Ако не сте чели книгата няма да ме разберете. ГРУ не е КГБ, не е ЦРУ и т.н, то е ГРУ. Доста голяма издънка в случая. Дано не е това разбира се. Жал ми е за руснаците. Тайните служби не бива да управляват нокоя държава, камо ли Русия и т.н. Велики сили.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво образование имаш, Холмс? попитал Уотсън. Елементарно, драги ми Уотсън
14
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родните русофляци ако ги питаш...то, не е имало таккъв човек...той е нямал и дъщеря...изобщо е нямало престъпление...никакво убийство...ако е имало такова...то, марсианците...американците...и като цяло сигурно чудовището от Лох Нес са го убили този...но не и руснаците.
13
19
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Чакам Радев да вземе отношение...
12
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терористична държава, това е днес Русия.
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирачите се появиха :)
10
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да де тя отровата си е била в куфара пропътувала през цяла Европа и някак си незнайно защо се е задействал чак в Англия. Въпреки, че точно според ингилизите е невероятно токсична,а през цялото това време няма пострадали. Поне да си бяха прелистили Агата Кристи по-добре ги съчинява за разлика от това тАпо криминале което са сътворили.
9
3
 
39
 
! Отговори
АНГЛИЯ преди 6 години
РОДИНАТА НА ШПИОНАЖА И ИЗМАМАТА--ТАКОВА ПАДЕНИЕ--НЕ МОЖАХА ЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ НЕЩО ПО-УМНО--ЧЕ ТЯ СЕЕ СРЕЩАЛА СЪС СТОТИЦИ ХОРА---КАК ТАКА ТОЗИ ГАЗ НЕ ГИ Е ЗАСЕГНАЛ И ТЯХ--ЕНГЛИШИ,ЕНГЛИШИ..ПРОПАДАТЕ БЕ ,КЪДЕ ВИ Е НЕПОБЕДИМИЯ *** ДЖЕМС БОНДА...НА ЗДРАВЕ НА ....ВОДКА СЪМ-ПУТИН ВОДКА..СУПЕР Е С ДОМАТЕН СОК И ЧЕРЕН ПИПЕРЕЦ...
8
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не спряха да се излагат тия дивации руснациите. Сега вече цял свят ги видя що за бооклук са.
7
4
 
37
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Да, Ройтерс го написа днес, но отново без никакви доказателства, а само някакви предположения.Но пък се създава връзка с Русия, което е основното. Идва дъщерята от Москва и носи новичок, по-скоро дурачок за Мей. А как се пренася БОВ ей така ... Интересно докъде ще се оплетат в лъжи?
6
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кутевскатаа измеет на амбразураата и стриктно следва опрните точкии :)
5
4
 
47
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Ей тия руснаци много напред с материала! Даже програмирали кога да се задейства отровата. И то на гробището! Тц, тц! Много падна нивото на холивудските продукции. Дори и с англииското участие.
4
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние си защитаваме бащицата Пурин...и евразийската коч**на...Единствени в цял свят...заедно с Венецуала, С.Корея, Турция и Иран.Родните русофиляци...общо взето...там им е мястото.
3
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните не спряха да се излагат. Станаха за смях на гаргите.
2
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На руснаците им свършили наемните убийци, и са започнали да действат като американците работа трябва да се свърши без наемник.
1
3
 
33
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Ако подаръка е отворен в дома как така са натровени и хора в заведението?Ингилизите са малко като наш Бойко, всеки ден нови лъжи, без да помнят предишните.