Отровата донесена от дъщерята на Скрипал в багажа й?

Веществото може да е било импрегнирано в дреха или козметика
16 мар 2018 14:00, Елка Василева
160
Отровата донесена от дъщерята на Скрипал в багажа й?
Снимка: архив, Reuters

Има версия, че нервнопаралитичното бойно отровно вещество, използвано срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал, е било поставено в куфара на дъщеря му, преди тя да напусне Москва, предаде Ройтерс, цитирайки статия на британския в. "Телеграф".

На 4 март 66-годишният Скрипал и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка пред търговски център в южния британски град Солсбъри. Оттогава те са в критично състояние в болницата.

Още по темата

Юлия Скрипал е пристигнала в Лондон от Русия на 3 март, съобщават силите за борба с тероризма. Британски следователи работят по теорията, че отровата е била импрегнирана в дреха или козметика на дъщеря му, или в подарък, отворен в дома на Скрипал в Солсбъри, съобщава вестникът. Според Лондон отровата, която е засегнала и британски полицай, явил се на мястото, е веществото "Новичок", разработено от съветската армия.

Британските власти обвиниха Москва в първо използване на подобно оръжие на територията на Европа след края на Втората световна война. 23 руснаци, които според Лондон са шпиони, работещи под дипломатическо прикритие, са получили една седмица, за да напуснат страната. Вчера Великобритания, Франция, Германия и САЩ отправиха съвместен призив към Русия да обясни как отровата е била използвана на британска територия.

Москва отрича да е замесена и обвини Лондон, че раздухва антируска истерия.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
5
 
! Отговори
Виж сега преди 6 години
Ако прочетеш Аквариум на Виктор Суворов и още няколко негови книги друга песен ще запееш. Проблемът на русофилите не е , че обичат Русия, а че не знаят истината за нея. Поне повечето. Непросветения русофил не е русофил а кон с капаци, което е вид *** ползван за работа, роб. Не може кагебеец да стои начело на велика сила.
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чичо-дядкоНе го убиха в затвора защото после го размениха срещу руски агенти арестувани и осъдени в Англия.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До чичо-дядкоЗащо Марков го убиха точно тогава а не година по рано или по късно ? Задаваш *** въпроси.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Новичок" се отличава от всички, без изключение, нервно-паралитини газове, тъй като се основава на свързването на фосфор и азот. Във всички други отровни вещества няма такава връзка, така че "Новичок" е фундаментално нов клас препарат.+++Тоест, подписът на Новичок е уникален. Очевидно британските служби няма как да сбъркат.
33
5
 
8
 
! Отговори
Аз препоръчвам преди 6 години
Виктор Суворов - Аквариум. Книгата си струва. После пак коментирайте. Има и филм, но е слаб. Книгата е нива над филма. Още - Ледоразбивача, Денят М и мн. др. Започнете с Аквариум за да знаете кой е автора - там той пише за себе си. Ако ви стане интересно вижте и Марк Солонин например. Тогава пак елате във форума. Обичам просветните русофили. Четете хора. Четете.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eй сега е момента да се споменат и извънземни, за които отровата е тяхната "веган диета":)
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТРОВА ДОНЕСЕНА "ОТ В БАГАЖ"... ?Моля журналиста писал това, да обясни
30
1
 
24
 
! Отговори
чичо-дядко преди 6 години
До Анонимен 22: да бе човек, а защо не го убиха до като беше в затвора?! Защо не го убиха през всички тези години, през които живее в англия?! Защо ще го убиват точно по време на изборите? Май са много въпросите?
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Що се отнася до предателите - те ще гушнат букета, вярвайте ми. Те са предали своите приятели, своите другари по оръжие, и каквото и да са получили в замяна, трийсетте сребърника ще ги задавят като кол в гърлото".Путин2012 г.
28
8
 
9
 
! Отговори
Кутев преди 6 години
Терористична държава, това е днес Русия.Тролейбусе, за някакви си 30 мин напраска 9 подобни поста . По 30 сребърника, колко ли богат стана.Хайде сега се изкажи по темата и демонстрирай логика.
27
2
 
24
 
! Отговори
новите фашисти преди 6 години
Абсолютна порнографска постановка , но тези сатанисти все пак си претрепаха принцесата, и участват от самото начало заедно със САЩ във всички криминални войни,които водят . А там убийствата на тяхната сметка са милиони .
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък направи тая класификация с управлението на Ленин. Сталин пък започнал да управлява еднолично към 31-32 г. Я пак...И не бил такова чудовище, каквото го изкарвал Хрушчов. Сталин е най-големият престъпник на всички времена и народи,бе....
25
2
 
21
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 6 години
Всъщност Тереза Мей се държи като терорист, който иска да вземе за заложник Русия!
24
2
 
20
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
А питаш ли се как оцелява целокупния български народ след 10 годишно еднолично управление на един еднокнижник?
23
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още 2012 година Путин публично обеща всички 'предатели' да бъдат убити. Има и втора версия. На определени кръгове в Рашка да им е писнало от джуджето и затова са изработили убийството с цел да свалят Путин. Рашка трябва да бъде изолирана или првезета и поне 100 години да бъдат обучавани на човещина, морал и етика.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РусофилДобре ГРУ си е ГРУ, но защо точно сега? Шпиони, хванат в издънка, съден, осъден, лежал в затвор години в Русия, помилван и разменен. Защо не е излязал през комина тогава, когато им е бил в ръцете в някакво затворено селище, където е излежавал присъдата си?И точно сега Путин се сетил за него, точно преди изборите?!Кой има изгода? Русия? Едва ли.И защо все в Англия им се случват такива неща?Помисли още малко или прочети още някоя книга, не само на Виктор Суворов.
21
0
 
11
 
! Отговори
Грамотен преди 6 години
"Отровата донесена от дъщерята на Скрипал в багажа й?"Хора, само на мен ли ми прави впечатление това заглавие? Моля някой да обърне внимание. ЩО ЗА НЕГРАМОТНОСТ?!
20
3
 
2
 
! Отговори
Всичко е така преди 6 години
но има една подробност - ГРУ. Знаеш ли какво е това? Съмнявам се. Краят на всички краища, краят на вселената. От там не се излиза жив. Поне според Виктор Суворов - Аквариум. А отровата не е отрова, а нещо много повече колега. тя е оръжия за масово поразяване. Дано все пак англетата грешат.
19
0
 
24
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
Много е възможно изобщо да не съществува никаква отрова, и Скрипал и дъщеря му изобщо да не са отровени. Вероятно са живи и здрави и ги крият на някой далечен остров. Случаят е скалъпен и го ползват за пропаганда. Иначе щяха да покажат снимки от болницата и някоя епруветка с отровата. Като тази, която размахваше Колин Пауъл.
18
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е в жестока изолация! Контактува с пропаднали държави като С. Корея, Куба, Венецуела, България и Сърбия. Всички други ги подритват като крастави ***...Е-България ги и субсидира с по няколко милиарда на година. В замяна братушките бия чембери на пРезидента.....