Млад мъж трови кучета със стрихнин... Днес Майло умря! Утре?

Полицаите разследват случая с помощта на зоополиция
20 мар 2018 17:00,
275
Млад мъж трови кучета със стрихнин...  Днес Майло умря! Утре?
Снимка: "Дарик"

Млад мъж обикаля с BMW бургаския квартал Банево и трови умишлено домашни кучета. За това сигнализират жители на района, засекли няколко пъти лекия автомобил, преди инцидентите с животните.

Само за няколко часа мъжът успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло. Кученцето, порода Джак ръсел, било гледано с много любов от стопаните си. Починало за 12 минути, разказва историята "Дарик".

Същият ден било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло. 

 

Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Има и остатъци от отровата по земята в двора им. Домът е под 24-часово наблюдение.

Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето.

На кадрите се вижда как мъжът със сив анцуг и шапка с козирка преминава покрай двора на двете съседни къщи, в които са домашните любимци и хвърля отровата през оградата.

 

Инцидентът и с двете кучета е станал тази неделя вечерта. Хората в квартала споделят, че това не е първият случай на подобен садизъм към животни в квартала.

"Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха съседи на потърпевшите семейства.

По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя.

Полицията в Бургас, както и зоополицаите работят по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
естествен подбор, една немска овчарка ще надуши отровата и няма да я изяде, Майло завалията сам си е виновен
94
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не ми дреме за кучетата, по-важни са ми хората.....
93
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пенсионерите по селата всяка нощ треперят дали няма да влезне някой да ги заколи изнасили и обере, а ние харчим пари за зоополиция и някакво си куче, боже, боже каква е тази държава!?
92
5
 
11
 
! Отговори
сънчо горица нема преди 6 години
един от малките проблеми на прехода -бездомни кучета ...държавата вдига ръце общината също половината от хората им се кефат като на к+рвите ам не си ги прибират другите им виакт чиба и накрая като нахапат некой се почват спорове закони крив прав ам резултата е явен и накрая като некой направи нещо аиде закони права морал ценности ...иситната е в малките часове и лека нощ
91
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България все още има деца, които умират от глад, а тук някакви кучкари се загришили за псетата. Ама толкова им е акъла. Затова сме на това дережде.
90
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По селата не достигат полицаи, за да опазят живота и имуществото на старите хора, ама зоополиция имаме, моля ви се...
89
10
 
15
 
! Отговори
жоро преди 6 години
Стопаните като не са го възпитали това куче да не се чудят че някой си е решил проблема сам! Никой не е длъжен да слуша по цял ден лаещите ви пумияри!!!!
88
15
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Жестокостта и злобата са характерни за примитивното населението на БГ. Дано по-скоро се изтрепате помежду си, да се отърве света от тая гaдост.
87
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех и в нашия квартал да имаше един такъв, аман от безсмислени лаячи!
86
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Харесвам големи и умни кучета, наистина има много умни кучета, ама разни мacтийки като пинчери и териерчета няма смисъл от тях по-добре да гледаш хамстер в аквариум
85
7
 
15
 
! Отговори
Тръба преди 6 години
Вървя си такъв по улицата и изведнъж някакъв *** започва да ме лае и да ми се набира зад оградата на кучкаря. Стрес! Колко пъти ми е причернявало да влезна и да го разчекна с голи ръце ееееей! Кога зооушев ще накара кучкарите да си събират л***йн***т@ на своите любимци А?! Всичко е н***ср***но еееей!
84
3
 
10
 
! Отговори
кеър нема преди 6 години
ако сам не с епогрижиш за себе си ДЪРЖАВАТА Е НЯМА оправяш се сам както намериш за добре това е положението а псевдоморалиститие да си покаажат носа навън а не да ми викат европа ценности и джендъре изруде
83
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 104 а на теб с удоволствие бих ти пуснал тъпата тиква....без грам да се замисля..туп комплексиран ***....
82
7
 
10
 
! Отговори
30 преди 6 години
а 30 години като тровят една държава на нкои не му пука нали , помяра има права а човека не ...евроценности изкривени през призма... секи вика имам права а задължения немате ли после ми говорите за морал аийе четете и мислите после говорете социални животни ама без мозък тъпанарозащитници
81
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
жените да се научат да раждат деца, а не да си запълват живейските нужди да се грижат за някой като си вземат "кученце"
80
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в съседния до нас апартамент преди години имаха куче - виеше по цели нощи не можеше да се спи от него не знам как не им беше неудобно
79
19
 
21
 
! Отговори
от Добрич преди 6 години
Животното си е животно - няма права! Айде стига сте ревали за някакво си куче, а хората кучета ги яли! Дреме ми за кучето ще си вземат ново дано да е по-културно и да не лае, че и то ще иде зян или да си го държат в къщи да им лае на главите, никой не е длъжен да им слуша лаещото куче! аман от тези кучкари вече
78
20
 
19
 
! Отговори
Ристу преди 6 години
Кучетата нямат място в градовете. Много селяни дойдоха в града и те са свикнали да имат животни край тях, затова си носят кучета. Може да изкараш селянина от селото, но селото от селянина - не.
77
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в моя вход редовно прибират разни бълxapници - котки и пceта и затварят вратата на входа за да cтоят вътре мacтиите и да бълxяца целия вход
76
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Днес Майло умря! Утре?"---Да се смее ли човек, или да се гневи!?А, колко БЕДНИ и ТЕЖКО БОЛНИ ХОРА умряха днес? А, утре?Халал да са ви днешните управляващи! ДАНО ГИ НЯМА УТРЕ!