Млад мъж трови кучета със стрихнин... Днес Майло умря! Утре?

Полицаите разследват случая с помощта на зоополиция
20 мар 2018 17:00,
275
Млад мъж трови кучета със стрихнин...  Днес Майло умря! Утре?
Снимка: "Дарик"

Млад мъж обикаля с BMW бургаския квартал Банево и трови умишлено домашни кучета. За това сигнализират жители на района, засекли няколко пъти лекия автомобил, преди инцидентите с животните.

Само за няколко часа мъжът успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло. Кученцето, порода Джак ръсел, било гледано с много любов от стопаните си. Починало за 12 минути, разказва историята "Дарик".

Същият ден било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло. 

 

Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Има и остатъци от отровата по земята в двора им. Домът е под 24-часово наблюдение.

Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето.

На кадрите се вижда как мъжът със сив анцуг и шапка с козирка преминава покрай двора на двете съседни къщи, в които са домашните любимци и хвърля отровата през оградата.

 

Инцидентът и с двете кучета е станал тази неделя вечерта. Хората в квартала споделят, че това не е първият случай на подобен садизъм към животни в квартала.

"Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха съседи на потърпевшите семейства.

По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя.

Полицията в Бургас, както и зоополицаите работят по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
4
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
В предния коментар вместо звездичките бях написал ***, ама системата нещо ми го цензурира
74
9
 
15
 
! Отговори
Дидо преди 6 години
Тъй ли? Садизъм... А като на всяка втора крачка има *** мини и едно 90% от стопаните НЕ чистят купчинките след любимците си, това садизъм ли е към моите обувки и към семейството ми, на които може сумати тении да донеса ако случайно за секунда погледна на някъде друагде освен в краката си?!Не оправдавам отровителя, но нещата си имат и друга гледна точка. Може да му е писнало от ***...
73
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кмета в Букурещ му пусна един ден от кучешки вой, *** и болести, събра ливните дружинки, раздаде патрони и за три дни куче не остана! Няма NGOта, побъркани баби, недотаковани лелки и психясали девойки. Решиха въпроса от раз. У нас кога? Всеки който има куче да знае, с каишка, намордник, под контрол. Думите, не бой се, не хапе, то е добро, да си го пазаят удома. Никой не трябва да бъде стресиран от кучета, отивайки или връщайки се удома.
72
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това куче на снимката изглежда много тъжно.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 87Ква градинка къв блок????? Ти изобщо прочете ли нещо освен заглавието?
70
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас той е Бойко Борисов, и той отговаря, и решава всичко от- до!!! .Защо тогава гундяев би чембери на президента¿
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗападноевропеецТолкова си ***, че чак не знаеш кой- кой е! Президентът е ПРЕДСТАВИТЕЛНА фигура за страната. Не се занимава с кучетата. А страната се управлява от МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ. У нас той е Бойко Борисов, и той отговаря, и решава всичко от- до!!! Даже и случаи като този. Но кухата ти глава знае само за Азис!
68
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На човека му е писнало да му осират градинката пред блока!
67
1
 
4
 
! Отговори
мюмюн-сектора Газа преди 6 години
До Западноевропеецха ха ха - джендърче чакащо ТИРовете наведено в небезисвестен пакистански къмпинг в западно Кале .....
66
6
 
7
 
! Отговори
браво! преди 6 години
Какви мерки ще вземеш бе ***!? Или в райнното и го кажи на колегите и те ще паднат от смях и ще те натирят с шутове, понеже ги занимаваш с глупости.
65
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в Дания в зоопарк убиват здрав жираф и го разрязват на късове пред децата посетители. Тоя нашия човек е цял датчанин. Защо не пишете за любовта към животните в Европа. Там зоополицията не ги лови.
64
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой знае ли дали е разрешено въобще да се возят кучета в метрото..Само с билет.
63
18
 
8
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
Един нормален ден под управлението на ген. Гумен Гадев.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До браво!Защо реши че си анонимен като постваш тук подобни неща? Благодаря за коментара, сега мога да взема мерки. Прочети малко правилата, анонимни тук няма.
61
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С такава глупава "нация" предпочитам да живея с животни.
60
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е редно да се убиват животни,но кучкарството и коткарството се превърнаха в шизофренна натрапчива лудост.що не ревете за прасето,като ядете пържолите ?
59
8
 
11
 
! Отговори
до 69 преди 6 години
Значи за теб кучето е повече от човек, пък бил той и психичноболен.Браво, стархотен коментар. Психичноболните не са виновни че са такива и никой не е застрахован.
58
17
 
13
 
! Отговори
жеко преди 6 години
човека е дал 200 хил евра за къща в предградието за да му е тихо а те по цял ден пумярите лаят там , и аз имам куче но се опитвам максимално да не преча на никой с него
57
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До изуменПисихично болните мразят кучета защото кучетата ги усещат и ги нападат за това в момента се избиват да пишат коментари :)
56
8
 
12
 
! Отговори
Стар Тричар преди 6 години
Тричане на кучетата (бесене на кучетата, цирене\церене на кучетата\кундене) е български обичай, изпълняван на празника Чист понеделник (наричан поради това и Песи понеделник)понеделникът от т. нар. Тодорова неделя. Известен е главно в Източна и Южна България, както и в Централна България.Този обичай е отбелязан и в с. Доган Хисар, като е предаден от самият Петко Киряков (Петко войвода) на този ден момчетата (ергените), в хода на провеждащите се маскарадни игри, до обяд връзват тенекии на опашките на кучетата и ги пускат из селото