В шведска забавачка - момченца готвят, момиченца крещят

The New York Times: Правителството е въвело джендър-неутралното "hen"
Обновена: 25 мар 2018 23:06 | 25 мар 2018 23:00, Анисия Иванова
193
В шведска забавачка - момченца готвят, момиченца крещят
Снимка: Reuters

Нещо беше сбъркано с "Пингвините“, постъпващите 1 и 2-годишни дечица в детската градина в гористо предградие на Стокхолм, пише американското издание The New York Times, цитирано от "Фокус".

Момченцата викаха и се удряха, а момиченцата повдигаха рамене и плачеха, за да бъдат вдигнати от родителите си. С други думи, дечицата се бяха разделили според традиционните полови линии. А тук това не е добре прието.

Преподавателите веднага изхвърлиха от стаята всички детски колички и куклички. Те веднага сложиха момчетата да отговарят за детската кухня за игра и накараха момичетата да се упражняват да крещят "Не!“ След това решиха да започнат истинско разследване, поставяйки видео камери из цялата класна стая.

Науката може и все още да е разделена за това дали половите разлики се коренят в биологията или културата, но държавно финансираните детски градини в Швеция правят, каквото могат, за да ги деконструират.

В националната стратегия за предучилищно образование се нарежда учителите да поемат ролята на социални инженери и се изисква от тях да "противодействат на традиционните полови роли и полови поведения“.

В Швеция има инструкции за преподавателите да не се отзовават за своите подопечни дечица по полов признак – вместо "момчета и момичета", те казват "приятели" или викат децата по име.

Игрите са организирани така, че да предотвратят разделянето на децата по полове. През 2012 година шведското правителство дори въвежда "джендър-неутралното" местоимение "hen", което бързо е абсорбирано от шведската "мейнстрийм" култура и в момента се радва на широка употреба.

Според лингвистите това не се е случвало никога в никоя друга страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
56
 
! Отговори
безхаберен толераст преди 6 години
До STELTВ Норвегия за най-дребно нещо ти взимат децата,и ги дават на хомодвойки!И са страшно горди и надменни със своята цивилизованост!*** от всякъде!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пардон, ''скулптУрни композиции''.
70
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''Ако се загледате в *** в центъра на София, документирана е монументално гореща мъжка целувка между съветски войници. Толкоз за секса в СССР/Русия''Предполагам в ето тази статия да са показани всички скулпторни композиции на въпросния ''***'':https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Паметник_на_Съветската_армия_в_СофияТа де ги тия, дето се цункат?
69
1
 
33
 
! Отговори
STELT преди 6 години
Не само в Швеция, и в Норвегия е вече така- става джендърска, за Финландия не знам, но за съжаление потомците на викингите съвсем се изумиха на тема "полове".
68
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По въпросът с Раша, там в армията си съществува т.н. "дедовщина". Съгласно догмите и всеки новобранец е подложен на ритуал, при който му се изреждат всички стари войници. Счита се, че това укрепва духа на армията. При шведите и сега семейството е разбито в полза на т.н. "свободно съжителство". Това генерира гигантско количество озлобени към обществото и себе си нещастни жени, обособяването на част от мъжете, като т.н."свободниебачи" и възникването на разширяващата се професия "мъжкапроститутка"
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 118 АнонименМче *** там , кво си заревал
66
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***-мендър, ама средната заплата е 6000 лв в Швеция. А вие сте големи мъжаги с 10 лв в джоба...
65
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работят за *** неутрални шведски тройки
64
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извинете, ама правилно ли прочетох, че от Ню Йорк Таймс са се възмутили от това?
63
2
 
17
 
! Отговори
scott преди 6 години
ТОВА Е ОТ КЛИМАТА....ше знаете.от дългиа студ - изперкват.
62
0
 
72
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Швеция ги очаква светло бъдеше, жените ще са в армията по строежите и фабриките, а мъжете ще раждат и готвят, голям прогрес, а таранбуките ще ги управляват
61
5
 
108
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Объркахте света с тея простотии. Да не сме ги разделяли по полове. Ами той Господ ни е разделил вече. За по-велики от Господ ли се смятате? Станете двуполови охлюви и готово. То бива толерантност, но чак пък толкова.
60
52
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако се загледате в *** в центъра на София, документирана е монументално гореща мъжка целувка между съветски войници. Толкоз за секса в СССР/Русия
59
7
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия учителките пращаха момиченцата в първи клас по квартирите на бежанците,за да ги учели как да си оправят леглата и съпругът на моята колежка поляк по произход отиде следващият ден в училище и научи директора как да обучава афганистанчета и арабчета с една доста дебела бухалка от фитнеса,повече децата не бяха пращани да обучават неандерталци по квартирите им!Полското обучение над директора бе с отличен резултат!
58
2
 
47
 
! Отговори
ххх преди 6 години
В българския език децата ( независимо от пола) са от среден род. От векове.
57
1
 
22
 
! Отговори
Дженда стайл преди 6 години
Кавал свири на поляна - млада,хубава Стояна - пее; много ми е гот! - Искам на Стоян да стана - но с фустана да остана - цял живот и в среден род!
56
2
 
43
 
! Отговори
И кое му е хубавото преди 6 години
Не разбрах кое му е хубавото? Ще направят всички деца хемафродити? Може и самооплождащи се като им добавят липсващите полови органи? Да допуснем, че момиченцата се научат да бият момчетата. Това как променя нещо? Но както знаем в Швеция е имало стерилизацията на лица, преминаващи през операция за промяна на пола задължителна. Така че сега в другата посока. Божр пази България.
55
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те скандинавците са си априори изкрейзили покрай липсата на слънце и светлина. Който е имал някакъв досег с тези географски ширини, знае каква кукувщина е, вкл. и по отношение на възпитанието на децата. И за това тези джендърски извращения така благотворно поникват там. Тъжна работа. Ама ще патим всички ние.
54
0
 
58
 
! Отговори
И тези... преди 6 години
...ще ми ги давате за пример. Пумпалска му работа. Не всичко е толкова розово по Скандинавието драги ми сънародници. Радвало се било на голяма подкрепа. Ще се радва ами. Особено пък родителите-смеят ли да кажат против. Само гък да кажат и Барневерн(социална служба с огромни правомощия) още от градината на път към вкъщи ще те спрат с полиция и ти взимат детето. Те това е"демокрация"
53
0
 
22
 
! Отговори
South star преди 6 години
Не,бяло мече - *** идеологията не започва,а свършва на българските земи..