Папата на католическия Великден: Повече мир и солидарност!

Той се помоли за надежда и достойнство за беззащитните
Обновена: 1 апр 2018 17:53 | 1 апр 2018 17:25,
49
Папата на католическия Великден: Повече мир и солидарност!
Снимка: Reuters

В посланието си "Урби ет орби" (Към града и към света) по случай католическия Великден папа Франциск призова за мир в Светите земи два дни, след като 15 палестинци бяха застреляни от израелски войници на границата между ивицата Газа и Израел, и заяви, че конфликтът в региона "не пощадява беззащитните", предаде Ройтерс.

В посланието си от централния балкон на базиликата "Свети Петър" папата също призова да се сложи край на "касапницата в Сирия" и да се допусне там хуманитарна помощ, както и за мир в Южен Судан и Демократична република Конго. 

Франциск призова за "помирение в Светите земи, които в тези дни също изпитват раните на продължаващ конфликт, в който беззащитните не са пощадени", вероятно имайки предвид сблъсъците в ивицата Газа.

Папата се помоли за мир за "целия свят, започвайки с възлюбената и страдаща сирийска земя, чийто народ е изтощен от една сякаш безкрайна война".

Франциск призова за международна помощ за Венецуела, за да не се налага на още хора да напускат родината си заради икономическата и политическа криза.

Той изрази надежда, че "плодовете на диалога" ще помогнат за мир и хармония на Корейския полуостров, където двете Кореи на 27 април ще се съберат на първата си среща на върха от повече от десетилетие.

Франциск се помоли силата на Исусовото послание "да донесе надежда и достойнство, където има лишения и маргинализация, където има мигранти и бежанци, така често отхвърляни от днешната култура на разхищението, и жертви на наркотрафика, трафик на хора и съвременните форми на робството".

Папата призова и за повече усилия за постигане на хармония в разделената Украйна и прикани света да не забравя жертвите на конфликти, особено децата, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА.

Необходима е "солидарност с всички принудени да напуснат родните си земи, които са лишени от най-насъщното за преживяване", каза папата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велкиден е идната неделя.Стига сте лъгали хората продажни гнусари.
19
2
 
13
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Чудя се тоя човек всяка година ли сменя листите или една и съща реч чете...Чете ли чете, а положението става все по-лошо...
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Католиците вече посрещнаха великден Христос се роди а ние кво чакаме другата неделя да се роди Христос? Този всяка година призовава и все по лошо става. Какво призоваваш то с призиви ако ставаше! Иска се действие бой по тези които създават конфликти и обричат милиони на мор. Този е същият като онези приказките от 1001 нощ. Много приказки малко действие. И този ли папа гали нашия по главата или беше предишния?
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф като почнете да ми се правите на религиозни ...
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'' Крайно време е да се разбере, че ние не сме католици.Стига сте промивали мозъците на хората. Еврогейовете няна да успеят да сменят вярата ни.''.Крайно време е да разбереш, че евротакивата няма да си губят времето да ни правят първо католици, а после...едни такива от '''мирната'' религия. Ако искаха да ни правят католици - щяха да ни ''внасят'' бразилци, салвадорци или гватемалци, а не афганци, мароканци на алжирци!
15
4
 
13
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Какво работи папата? Или цял ден гледа през прозореца.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя галил ли е Тиквата по голото теме на празната кратуна.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се разбере, че ние не сме католици.Стига сте промивали мозъците на хората. Еврогейовете няна да успеят да сменят вярата ни.
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Религиозни простотии.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
(още)...унищожат или най-малкото да обезличат масонството.'', ако твоето твърдение беше вярно?!?С писането на откровени глупости на католиците няма да им извадиш очите, а ще им изпишеш веждите! П.С. Гузните минуси към коментарите ми не ги броя за отговор...П. П.С. Цитатът е от статията uglb.org/?page_id=832
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-долу:" Католицизмът не е християнство а сатанистка масонска секта ...''. Любезни, католицизмът може да е каквото и да е, обаче...обясни ми, ако обичаш, как в този откровено масонски сайт (uglb.org) се е появило следното твърдение: ''Първата официална остра атака от страна на папата, главата на Католическата църква, е насочена срещу все още прохождащата Велика ложа на Англия, създадена през 1717 г. Редица други папи също са положили немалко усилия през следващите три столетия да ...(следва)
9
5
 
18
 
! Отговори
православен преди 6 години
Когато на времето папата направил кръстоносен поход срещу катарите,на въпроса кои да убиват и кои не,им отговорили:"Убивай наред,Господ ще познае своите!"Такава изродщина при нас никога не е имало!
8
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братчед, днес е Цветница! Знаеш ли, че на много християни им се повдига не само заради пед0филските и педеаските ви извращения, ами и за Светата Инквизиция избила хиляди, заради ненужните войни с които сте си пълнили гушата с пари покрай царете. Другата седмица е Великден. Вие си празнувайте easter и си ходете след зайците да ви снесат кафеви яйца. Децата могат да си купят шоколад без някой да им натяква измислена религиозност.
7
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Католицизмът не е християнство а сатанистка масонска секта създадена с едиствената цел да управлява света!Няма нищо общо с християнството такова каквото е създадено!Масоните,тамплиерите-всички илюминати, едно време са водили войни, избивали и клали православното население
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
''"...солидарност с всички принудени да напуснат родните си земи, които са лишени от най-насъщното за преживяване", '' Camarada Bergoglio, а с тия, дето имат достатъчно ''шума'' да плащат на ''екскурзоводи'', че и за някои др. екстри, т.е еднозначно НЕ ''' са лишени от най-насъщното за преживяване", трябва ли да сме солидарни?!?
5
11
 
29
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Taзи/този папа не е никакъв Божий служител, ами най-открит Сатанист и колаборатор на Хамас и Световния Джихад! Не случайно стария папа Бенедикт сам си тръгна от Ватикана, а този Сатана беше назначен от Барак Обама!
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Необходима е "солидарност с всички принудени да напуснат родните си земи, които са лишени от най-насъщното за преживяване", каза папата."Необходимо е всички принудени да напуснат родните си земи да се завърнат обратно и да започнат да си ги възстановяват, защото нямам намерение да им ги възстановявам аз, нито пък да им предлагам родните си земи за нов дом, ясно ли ти е арабофилски католически паляко?
3
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Папата се помоли за мир за "целия свят, започвайки с възлюбената и страдаща сирийска земя, чийто народ е изтощен от една сякаш безкрайна война"."Аз съм православен, така че призивите на Ряпата не ме греят.
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е за върване, колко народ ходи да ги слуша тия дъртаци какво ще кажат. Тъй както са се събрали отгоре да падне Тиангонг и после ще обвиняват Путин
1
30
 
10
 
! Отговори
руски терористи преди 6 години
Българите сме солидарни с Европа и Великобритания!