Папата на католическия Великден: Повече мир и солидарност!

Той се помоли за надежда и достойнство за беззащитните
Обновена: 1 апр 2018 17:53 | 1 апр 2018 17:25, Венцислава Вельова
49
Папата на католическия Великден: Повече мир и солидарност!
Снимка: Reuters

В посланието си "Урби ет орби" (Към града и към света) по случай католическия Великден папа Франциск призова за мир в Светите земи два дни, след като 15 палестинци бяха застреляни от израелски войници на границата между ивицата Газа и Израел, и заяви, че конфликтът в региона "не пощадява беззащитните", предаде Ройтерс.

В посланието си от централния балкон на базиликата "Свети Петър" папата също призова да се сложи край на "касапницата в Сирия" и да се допусне там хуманитарна помощ, както и за мир в Южен Судан и Демократична република Конго. 

Франциск призова за "помирение в Светите земи, които в тези дни също изпитват раните на продължаващ конфликт, в който беззащитните не са пощадени", вероятно имайки предвид сблъсъците в ивицата Газа.

Папата се помоли за мир за "целия свят, започвайки с възлюбената и страдаща сирийска земя, чийто народ е изтощен от една сякаш безкрайна война".

Франциск призова за международна помощ за Венецуела, за да не се налага на още хора да напускат родината си заради икономическата и политическа криза.

Той изрази надежда, че "плодовете на диалога" ще помогнат за мир и хармония на Корейския полуостров, където двете Кореи на 27 април ще се съберат на първата си среща на върха от повече от десетилетие.

Франциск се помоли силата на Исусовото послание "да донесе надежда и достойнство, където има лишения и маргинализация, където има мигранти и бежанци, така често отхвърляни от днешната култура на разхищението, и жертви на наркотрафика, трафик на хора и съвременните форми на робството".

Папата призова и за повече усилия за постигане на хармония в разделената Украйна и прикани света да не забравя жертвите на конфликти, особено децата, предаде Асошиейтед прес, цитира БТА.

Необходима е "солидарност с всички принудени да напуснат родните си земи, които са лишени от най-насъщното за преживяване", каза папата.


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
''"...солидарност с всички принудени да напуснат родните си земи, които са лишени от най-насъщното за преживяване", '' Camarada Bergoglio, а с тия, дето имат достатъчно ''шума'' да плащат на ''екскурзоводи'', че и за някои др. екстри, т.е еднозначно НЕ ''' са лишени от най-насъщното за преживяване", трябва ли да сме солидарни?!?
5
10
 
29
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Taзи/този папа не е никакъв Божий служител, ами най-открит Сатанист и колаборатор на Хамас и Световния Джихад! Не случайно стария папа Бенедикт сам си тръгна от Ватикана, а този Сатана беше назначен от Барак Обама!
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Необходима е "солидарност с всички принудени да напуснат родните си земи, които са лишени от най-насъщното за преживяване", каза папата."

Необходимо е всички принудени да напуснат родните си земи да се завърнат обратно и да започнат да си ги възстановяват, защото нямам намерение да им ги възстановявам аз, нито пък да им предлагам родните си земи за нов дом, ясно ли ти е арабофилски католически паляко?
3
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Папата се помоли за мир за "целия свят, започвайки с възлюбената и страдаща сирийска земя, чийто народ е изтощен от една сякаш безкрайна война"."

Аз съм православен, така че призивите на Ряпата не ме греят.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е за върване, колко народ ходи да ги слуша тия дъртаци какво ще кажат. Тъй както са се събрали отгоре да падне Тиангонг и после ще обвиняват Путин
1
29
 
10
 
! Отговори
руски терористи преди 1 година
Българите сме солидарни с Европа и Великобритания!