Бягството: Помощ отвътре, пропуски на надзирателите?

Бивш шеф на НСО: Няма начин да не могат да бъдат разстреляни!
4 апр 2018 09:10,
40


Двамата затворници, които вчера избягаха от Софийския градски затвор най-вероятно са получили помощ отвътре. Това заяви бившият директор на НСО Николай Марков.

Вчера Радослав Колев, осъден на 26 години лишаване от свобода за убийство и Владимир Пелов, осъден на 30 години лишаване от свобода за грабеж, отвличане и опит за убийство, успяха да избягат от затвора, след като заплашиха полицаи с хладно и огнестрелно оръжие.

Още по темата

"При бягство от такъв мащаб няма как охраната да не е намесена. Няма начин да не могат да бъдат разстреляни бягащите затворници на входа на затвора", смята Николай Марков.

"Не може да няма човек отвътре, който да не е създал предпоставка за случилото се. Нужна е спешна и адекватна реформа на цялата затворническа система", подчерта бившият директор на НСО.

Пред Bulgaria ON AIR той добави, че сегашната система не превъзпитава затворниците, а връща интегрирани чудовища.

"В затворите има безпорядък. Трябва да има разделност на изтърпяването на наказанията при общ, строг и специален режим. Виждаме провал на всичките структури. Възможно е двамата да се разделят. Стереотипите им на действие са добре известни на полицията", отбеляза адвокатът Людмил Ранелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Смешно преди 5 години
Борянче,Борянче,интересно какъв директор е Ники Марков освен на себе си.....:) Нешо пак си се объркала...
37
0
 
3
 
! Отговори
sokola преди 6 години
vsichki sa KORYMPIRNI NADZIRATELITE I DIREKTORA NA ZATVORA
36
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 6 години
През "парадния вход"ограбиха и изнесаха държавата, та двама бандити ли няма да излезат ! Сега очаквам да уволнят дисциплинарно чистачката за назидание на всички тюфлеци !
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеон Сакскобургготски беше в коалиция с БСП на Станишев два мандата.Не мисли, че всички са забравили като теб!
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Ти си забравил! Продаде ги ( и трите ЕРП) Симеон Сакскобурготски с посредник сина си Кирил! Не мисли, че всички са забравили като теб!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тия ще пищят за увеличение на заплатите , всички там са за уволнение, на вън чакат толкова кандидати , че веднага ще ги заменят , а не както до сега : да си платиш няколко хилядарки и те взимат .Така е и в полицията , без от 3 до 5 бона не влизаш , затова са на тоя хал !
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ не са комунисти.
31
2
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
до 29 Има, как да няма. Има в Боколандия.
30
0
 
13
 
! Отговори
Овидий преди 6 години
да се освободят министъра, зам. министъра на правосъдието, директора на затвора ипазачите които не са ги разстреляли.Тези пазачи дето протестираха са със средно образование, но получават повече от учител висшист.Чистачката на затвора да бъде назначена за съветник по охрана на затворите.Да не се дават на пазачите на затворите отпуснатите милиони, а да се дадат на пенсионерите.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Н Марков никога не е бел шеф на НСО. Даже го караха там да прави лицеви опори. Обществото ни се разпада от много години и сега това ясно лъсва вече. Оставка на Цецка цачева. Строителство на нов модерен затвор извън София.СЦЗ е в центъра....
28
0
 
23
 
! Отговори
Узуна преди 6 години
Абе такова бягство през парадния вход най го няма в никой филм, по филмите копат тунели, да правят се на умрели и всякви други номера, верно сме уникуми.
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина е странно - чистачка в Централния. На кого чисти там? А маникюристка имат ли? Двама аниматори? Фитнес-инструктори?
26
2
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Ти т'ъп ли си или завършен ид'иот ? Кои комунисти бе, нима ГЕРБ не са комунисти, или искаш за затвърдиш мнението на Запада, че българският народ е една ОВЦА, която не може да разбере, че БКП се клонира в ГЕРБ,ДПС,Атака и т.н.....ИД'ИОТ СИ....
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проф.Николай Проданов - зам.Министър на Правосъдието - много ми прилича този професор на завършен ид'иот опитващ се по герберастки да омаловажи този криминален инцидент и да продължи с традицията да прави на овце целият български народ !
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мафия на възлови места. Гробарска мафия. Надзирателска мафия по затворите. Избройте още...--------------Мафията на Орешарски, мафията на Нинова, Станишев.Има още...
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми, вие комунистите продадохте Електроразпределение на ЧЕЗ, забрави ли?
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да забравим за Ч Е З !!!!!
21
1
 
8
 
! Отговори
akud преди 6 години
зад всеко престапление стои админастративна помош са пари
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре,че не взеха за залижник някой европейски чиновник...но има време...още не са хванали....
19
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после сме искали в шенген?Били сме най-стабилната европейска граница?Изпълнили сме всички изисквания?Лъжа, лъжа и отново лъжа.А тиквата се бие в гърдите как ни пренебрегвали от ЕС и не искали да ни приемат в Шенген.Ами, че цял свят знае какво става тук, само нашите се правят на ударени.А, овчия народ продължава да им вярва и да ги следва.