Зиморничав/и – 10 причини все да ви е студено

Зад това усещане се крият някои медицински състояния
3
Зиморничав/и – 10 причини все да ви е студено
снимка: picjumbo.com

На някои хора просто им е студено, независимо дали околната температура си е напълно в рамките на нормалното и приятното. Студени крайници, зъзнене, непрекъснато желание да са дебело облечени – на тези симптоми често казваме "той си е зиморничав".

Но зад това привидно нормално индивидуално усещане за студ всъщност могат да се крият някои медицински състояния. Кои са те?

Дефицит на желязо

Липсата или недостигът на желязо причиняват анемия. Анемията от своя страна оставя усещане за студ у страдащия. Ръцете и краката непрекъснато са ледени. Състоянието е предизвикано от намаленото количество кислород в кръвта, заради ниското желязо. Неговата функция е да подпомага транспорта на кислород. Когато желязото е ниско, хемоглобинът също спада, а заедно с тях се затруднява и транспортът на кислород.

Дефицит на витамин В12

Недостигът на този витамин може да предизвика усещане за студ, подобно на анемията. Освен зиморничавост при дефицит на витамин В12 може да се появят и изтръпване, ниски нива на енергия, лесна уморяемост.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е чак на 30градуса с пухена не съм виждал никой:)
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам такива колеги и колежки.Когато им кажа ,че имат сериозни физически и психически проблеми защото идват с пухенки и вълнени шапки на 25-30 градуса температура ме обявиха за луд.