Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?

Великобритания ще им предложи нов живот и самоличност
269
Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?
Юлия Скрипал. Снимка: Reuters

Великобритания замисля да предложи на отровения бивш руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия нова самоличност и нов живот в Съединените щати в опит да ги защити от нови опити за убийство, съобщава "Сънди таймс", цитиран от Ройтрес и БТА.

Служители от разузнаването МИ6 са водили разговори с колегите си в ЦРУ по въпроса.

Още по темата

"Ще им бъдат предложени нови самоличности", заявява анонимен източник.

Според източниците на вестника Великобритания ще иска да гарантира сигурността им, като ги настани в една от страните от т.нар. програма "Пет очи" - партньрството за споделяне на разузнавателна информация между Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

"Очевидният избор е Америка, защото там е по-малко вероятно да бъдат убити е по-лесно да бъдат защитени под нова самоличност", заявява източник от разузнаването, запознат с преговорите.

По думите му има предпочитания да бъдат настанени в страна от "петте очи", защото техният случай е свързан с огромни усложнения във връзка със сигурността им.

Засега няма коментар от Форин офис за медийната информацията.

Междувременно вчера стана ясно, че бившият руски шпионин Скрипал вече не е в критично състояние, реагира добре на лечението, намира се в съзнание и разговаря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
17
 
! Отговори
Hiram преди 6 години
Тия никога не са били тровени:)
123
1
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 125: "Всичко това несъмнено доказва": Доказва само на тези, които искат да бъде така. А иначе си е доста съмнително.А Скрипал ще го скрият, както изглежда, не за да му спасят живота, а за да не достигнат медиите до него. Току виж казал нещо, което не се връзва с британската версия.
122
1
 
19
 
! Отговори
гиги преди 6 години
СТАНАХА ЗА СМЯХКАТО ОМП НА САДАМ и КАДАФИ
121
17
 
4
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Русия винаги е водила имперска политика и са ни вкарали в две войни. Още през 19 век започват имперска военна агресия на балканите и на 3ти март 1878 със Сан-Стефанския договор се опитват да създадат мини-славянска империя на балканите. За щастие нашите приятели англосаксонците се намесват и така се стига до Берлинския конгрес където осуетяват имперските планове на Русия иначе сега щяхме да бъдем като Крим - да мизерстваме като руснаците и да теглим под ботуша на Кремъл.
120
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тоя Скрипал, вече не тредни, сега е тренди химическата атака в Сирия от вчера. Има висока увереност сред ЦРУ, че без никакво съмнение хайли лайкли зад химическата атака в Сирия стои Русия.
119
8
 
2
 
! Отговори
ЦРУ преди 6 години
Пазете ги от руснаци - гледали сме КРЪСТНИКА и знаем какво искат в кремъл.
118
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отчитайки, че Русия в миналото е произвеждала това вещество, може да се предположи, че най-вероятно Русия е отговорна за действията насочени срещу Сергей Скрипал и неговата дъщеря. Всичко това несъмнено доказва, че химическата атака в Лондон със сигурност е организирана и извършена от Русия.
117
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврейски разборки
116
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите винаги ще бъдем с НАТО, САЩ и Европейския съюз! В своята 1300 годишна история българите никога не са живели толкова добре. Днес България при американското партньорство като членка на НАТО и ЕС е най прекрасното място за живот за което българите могат да мечтаят.
115
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ЩЕ СА ЖИВИ ТРУПОВЕ КАТО ШУМАХЕР"И аз се сещам за един такъв...
114
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закарат ли ги в Сащ никога Пу.тлер няма да ги намери повече. Чрез програмата за защита на свидетелите са осъдени най-големите бандити в Сащ. А кремълските сатрапи направиха голяма услуга на хамериканците, сега Скрипалови ще им разкажат всичко което знаят за КГБ и разузнаването :)
113
16
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Няма никакво съмнение, че Русия стои зад химическата атака в Лондон. Путин е загубил окончателно подкрепата на руския народ и единственият му шанс да спечели изборите беше да отрови Скрипал и дъшеря му.
112
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДРЪН ДЪРН!!!СЪЗДАТЕЛЯ НА НОВИПУТИНОК ЗАЯВИ, ЧЕ Е ТОЛКОВА ЗЛЕ ТОВА ЗА НЕРВНАТА СИСТЕМА, ЧЕ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НЯМА ЗА МОЗЪКА!!!ЩЕ СА ЖИВИ ТРУПОВЕ КАТО ШУМАХЕР :D
111
3
 
27
 
! Отговори
111 преди 6 години
Просто искат да заличат следите на голямата лъжа!
110
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На днешния светъл празник определението "западнал", отнасящо се за западняците, звучи все по-разбираемо
109
1
 
18
 
! Отговори
ВТОРИ ДУБЪЛ преди 6 години
"ОПИТНИТЕ ЗАЙЧЕТА " СТАВАТ ...........НОВИЧОК АМЕРИКАНЦИ !!!!
108
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на шофера в Германистан как му е името?
107
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те отдавна са скрити някъде там и никога не са били тровени. Скандалът е измислен!
106
0
 
8
 
! Отговори
3 преди 6 години
Тези двамата нищо няма на тях бабо мей мн загрижена за мошеници
105
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново КГБ/ФСБ се провали и ги побараха по бели ***. Язък дето толкова ги хвалеше Путин. Всъщност като се замисли човек той и самият Путин е пълен провал за Русия, вместо да я вдигне на крака както се фукаше през последните 18 години натика Русия в миша дупка.