Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?

Великобритания ще им предложи нов живот и самоличност
269
Крият Сергей Скрипал и дъщеря му в САЩ?
Юлия Скрипал. Снимка: Reuters

Великобритания замисля да предложи на отровения бивш руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия нова самоличност и нов живот в Съединените щати в опит да ги защити от нови опити за убийство, съобщава "Сънди таймс", цитиран от Ройтрес и БТА.

Служители от разузнаването МИ6 са водили разговори с колегите си в ЦРУ по въпроса.

Още по темата

"Ще им бъдат предложени нови самоличности", заявява анонимен източник.

Според източниците на вестника Великобритания ще иска да гарантира сигурността им, като ги настани в една от страните от т.нар. програма "Пет очи" - партньрството за споделяне на разузнавателна информация между Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

"Очевидният избор е Америка, защото там е по-малко вероятно да бъдат убити е по-лесно да бъдат защитени под нова самоличност", заявява източник от разузнаването, запознат с преговорите.

По думите му има предпочитания да бъдат настанени в страна от "петте очи", защото техният случай е свързан с огромни усложнения във връзка със сигурността им.

Засега няма коментар от Форин офис за медийната информацията.

Междувременно вчера стана ясно, че бившият руски шпионин Скрипал вече не е в критично състояние, реагира добре на лечението, намира се в съзнание и разговаря.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неуважаеми британци, събирайте си крушите и брекзитвайте. Вие сте срам за Европа.
103
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имаше няква информация, че човека е имал желание да се прибере в Русия. Явно западналите са на друго мнение.Човек и добре да живее, може да срещне западнал!!!
102
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руското чудо Новичок се оказа не толкова ефикасно, колкото го представяха руснаците.
101
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този път службите на Путин се изложиха като кифладжии, но при следващият опит всичко ще е точно.
100
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил фен на Маркс рапончето мазно... Абе румпи, знаеш ли, че той е основния разработчик на диктатурата на пролетариата? А иначе, Британците няма как вече да скрият лъжите си и няма как да се скрият от срама. Всички ги видяха колко струват. Чакаме брексита с нетърпение.
99
14
 
2
 
! Отговори
путлер преди 6 години
и там ше ги набараме!
98
13
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Няма къде да се скрият от товариш Путин. Ако трябва ще изпепели Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия барабар със Скрипал и дъщеря му.
97
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега разбирате ли защо Хитлер бомбардираше великобритания денонощно? За да освободи терена от целия този излишен човешки материал, събран на острова.
96
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крият?! Крият се и бягат гузните и виновните....Искат им се доказателства, снимки, интревюта на живо, посещение от роднини, посещения от независими експерти, дипломати, юристи, лекари. В отговор - пак бягство и лъжливи клевети... Е, играйте си го сами този бездарен театър в Англия и Сащ и не занимайте целия свят с болните си мозъци!
95
1
 
24
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Трябва да ги скрият от убийците от Ми5 и Ми6.
94
0
 
27
 
! Отговори
факт преди 6 години
До АнгелНяма и да видиш защото никой не е бил отравян,всичко е провокация и лъжа на Англия, една голяма лъжа на която вярват само слабоумните и джендърите.
93
0
 
32
 
! Отговори
фабрика за лъжи преди 6 години
Лондон се саморазкри като фабрика за лъжи.
92
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тези анлета, като изкараха държавата си от ЕС, си повярваха че могат да манипулират целия свят
91
17
 
3
 
! Отговори
Кекс преди 6 години
Българските комунисти нямат аналог в световен мащаб .Винаги съм бил за комунизма на Карл Маркс , но в Бълагария едно крадливо племетвърдящо за комунисти вкара истинските хора в затворите и изби интелигенцията .Комунизъм има сега точно в ЛОНДОН !Комуна от *** правят заговор против РУСИЯ .Но всичко е точно -понеже снощи правих кекс , кекс ,кекс .
90
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, а защо не им дадете преди това право на интервю? Да разкажат историята. Нещо притеснява ли ви, че чак имената им ще сменяте и ще ги скриете на другия край на света? :D
89
15
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Иво Инджев трябва да е посланик в Масква...
88
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-интересно, че даже от роднините им ги пазят. Помня шоуто със скафандрите - пожарникари и полицаи на 5 метра от тях, а гълби се разхождат в краката им. Когато снимаха "Пътеводител на галактическия стопаджия" трябваше да поканят хора от сегашното правителство. Специално за образа на Зейфод БийблБрокс има един блонд фаворит.
87
1
 
11
 
! Отговори
олег преди 6 години
А как пасва всичко, че Великобритания е нападната с химическо оръжие и са атакували пенсиониран английски военен - Скрипал, полицаи под пагон и руска гражданка - ЮЛИЯ.Съответно случая го водят военни и военното им разузнаване и има военна цензура заради нападението.
86
35
 
4
 
! Отговори
Антидот преди 6 години
Скрипал ще се оправят от Новичок, но България трудно ще се оправи от тоя РУСОФИЛЧОК, с който Русия ни трови вече 140 години.
85
1
 
24
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Какво е Англия ?Само един остров ...Те ирландците не понасят мръсните англичани от векове .