2016 г.: Мароканци, албанци и индийци... станали европейци

Евростат: България е давала гражданство предимно на руснаци
Обновена: 9 апр 2018 16:12 | 9 апр 2018 15:49, Анисия Иванова
47
2016 г.: Мароканци, албанци и индийци... станали европейци
Архив: БТА

Държавите от ЕС са предоставяли през 2016 г. най-често гражданство на мароканци, албанци и индийци, съобщи Европейската комисия, като се позова на данни на Евростат.

За разлика от тази обща тенденция през същата година България е предоставяла най-често гражданство на руснаци (30 на сто), украинци (17,1 на сто) и турци (8,9 на сто) - общо 1626 души. В ЕС гражданство през посочената година са получили общо 994 800 чужденци.

От над 100 хиляди мароканци, получили европейско гражданство, близо 90 на сто са придобили статут от Испания, Италия и Франция. Почти всички албанци (97 на сто) с европейски паспорти са получили документите си от Гърция и Италия. Индийци и пакистанци са с най-голям дял сред натурализираните от Великобритания.

Измежду гражданите на държава от ЕС, получили паспорт от друга страна в общността, на челни места са поляците и румънците. За 2016 г. от близо 60 хиляди румънци с нови паспорти близо половината са получили гражданство от Италия.

Сред поляците, сменили паспортите си (19 800), не се откроява ясно предпочитание към гражданство от определена друга държава от ЕС.

От всички, придобили гражданство в държава от ЕС, една трета (32,5 на сто) са с произход от страна от общността, 29,6 на сто произхождат от държава от Африка, 20,9 - от Азия, а 15,2 на сто - от Америка, сочат данните. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Издирвани български затворници пък станали кенийци, танзанийци и южноафриканци.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото сееш това ще жънеш---В България ще останат само руснаци и турци!!! а българи ще заместват ромите за черна работа и ровене в ***!!! Да ви е честито
25
1
 
1
 
! Отговори
LuiGu преди 6 години
Tova ne e novost. Dvijenie na hora, stoki, tovari, idei, capitali, pravila vinagi e imalo i ste ima vinagi...
24
1
 
17
 
! Отговори
85770 преди 6 години
Мароканците и алжирците са много агресивни, движат се на групи от по Пет и повече "камили" и носят задължитено хладно оръжие. Тактиката им е следната - нападат внезапно и ограбват жертвата си заплашвайки я с ножове, при съпротивление не се замислят и вкарват в действие ножовете.Мароканци и алжирци не се "кооперират", меко казано не се понасят. От тях по-опасните са мароканците.Който живее в южните части на Италия, Франция и Испания го знае.
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Албанците СА европейци,при това много старо племе,не знам дали са илири или неславяанизирани и неромеизирани траки,но са си тукашно племе!"Албанците са арнаути и се появяват през Средвековието на Балканите,били са християни,но част от тях стават и мохамедани.Те са дали геройски отпор на османците и победа за освобождението на Балканите от османското иго.А в самата Албания има и говорящи на български диалект малцинство.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички терористи в ЕС са мароканци. Толкова за акъла на джендърите .
21
3
 
19
 
! Отговори
18976 преди 6 години
Абе, индийците, както и да е, не са агресивни и не участват в терористични организации, за разлика от пакитата.Дори турците и кюрдите се интегрират по-бързо за разлика от камиларите от Бл.Изток.Що се касае до Бг. - по-добре руснаци, украинци и белоруси отколкото ту---зе---мци от Азия и Бл.Изток!
20
0
 
0
 
! Отговори
дон базилио преди 6 години
До ЦиникТомас Барнет
19
1
 
5
 
! Отговори
гошо преди 6 години
До Анонимен 19 и 23 мата му фенаТемата на сататията е кой е получил гражданство през 2016. Бежанците, независимо какви, не получават гражданство, евентуално получават някакъв статус, след доста годинки може и при определени обстоятелства да получат и гражданство, но реално това няма да се случи минимум 5 години след идването им. Така, че коментара ти къде била войната и на кого дали гражданство е неадекватен, удар в празното пространство, колчо слепеца strikes back
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврабия
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Йово ааа не така човече,ние имаме шведи хахаха
16
1
 
31
 
! Отговори
Йово преди 6 години
На нас за какво са ни индийци, пакистанци и мароканци та ние си ги имаме в изобилие. Идете в кв. Филиповци, Факултети и др. подобни и ще се нагледате на такива.
15
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Албанците СА европейци,при това много старо племе,не знам дали са илири или неславяанизирани и неромеизирани траки,но са си тукашно племе!
14
8
 
5
 
! Отговори
После що сме смешни? преди 6 години
Еми как няма да сме смешни , като чета коментарите . Те са писани от 7 годишни дечурлиги .Стегнете се малко бе!Смях в залата .....
13
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе как войната беше в Ирак и Сирия,а бежанците са от Мароко?Това е доказателство,че ЕС е приемал предимно икономически емигранти,а не бежанци от война.Обаче европейския данъкоплатец ще плаща.
12
2
 
12
 
! Отговори
Циник до едиота преди 6 години
Сложил минус на предния ми коментар..Първо - Lapsus Linguae ( латински ) означава "Грешка на езика"Второ - книгата на Thomas P.M.BARNETT се продава в амазон - мисля за 12?Но е на английски - не е за неграмотници, които и българският не са научили още!
11
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
18 год.живея в Испания и може да се каже че познавам мароканците....кофти племе са...
10
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най добре и бързо нашите индийци да ги пратим в индия и оттам в англия
9
1
 
5
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Лапсус лингва - чета наследника на Реймънд Чандлър Робърт ПаркърИмах предвид - THOMAS P.M.BARNET
8
24
 
12
 
! Отговори
абе чудно ми е преди 6 години
Хората които обичат Европа , намират начини и идват в Европа , а хората които обичат Русия дори не търсят начини да отидат в Русия ! Абе заминавайте бе , да е..... майка ви в миризливите п....... !