Извинение: Аз създадох Facebook, отговорен съм за злоупотребите

Зукърбърг направи признанието в писмо до Конгреса на САЩ
9 апр 2018 21:37, Анисия Иванова
40
Извинение: Аз създадох Facebook, отговорен съм за злоупотребите
Снимка: Reuters

Основателят и главен изпълнителен директор на социалната мрежа Фейсбук (Facebook) Марк Зукърбърг призна пред Конгреса на САЩ, че компанията му не е направила достатъчно, за да предотврати злоупотреби, и поднесе извиненията си. Той заяви това в писмено изявление, чиито текст бе разпространен днес, информира Ройтерс. 

"Сега е ясно, че не направихме достатъчно, за да предотвратим тези инструменти да бъдат използвани за причиняване на вреди", посочва Зукърбърг в изявлението до комисията по енергетика и търговия на Камарата на представителите.
Възгледите ни за нашата отговорност не бяха достатъчно широки и това бе грешка, допълва той.

Още по темата

Това бе моя грешка и съжалявам. Аз създадох Фейсбук, аз го управлявах и аз съм отговорен за това, което се случва, признава Зукърбърг.

Предприемачът днес се среща с американски законодатели, преди утре да започнат двудневните му изслушвания пред Конгреса.

Фейсбук бе замесена в скандал, след като вестник "Ню Йорк таймс" съобщи, че британската компания Кембридж аналитика (Cambridge Analytica) е събрала личните данни на над 50 милиона потребители на социалната мрежа, за да разработи алгоритъм за анализ на политическите предпочитания на избирателите. (БТА)


40
Още от
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Българина преди 3 месеца
Лицемерен юдеин, все едно мерцедес да се извини че колите се чупят и че продава части за тях! Продажбата на данни е основния приход на тази фирма, продават съзнателно, какво ми се извинява, злоупотреба е целия бизнес модел
37
0
 
7
 
! Отговори
пуяк преди 3 месеца
Няма уеб сайт в света, който не събира лични данни.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо не си създал! Рожба е на CIA and FBi. А ти си само пионката която ще намерят някой ден удавена в чинията на тоалетната.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фейсбук винаги е събирал данни от потребителите.
Но сега тези данни бяха използвани, за да може Тръмп да спечели изборите. Сега от другата партия в Сащ са организирали всички големи издания да пишат против Фейсбук, защото Тръмп спечели благодарение на социалните мрежи.
34
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 месеца
Великолепен анализ на номер 26, SE. Респект!
33
0
 
2
 
! Отговори
дедоТашунко преди 3 месеца
Щом си виновен, връщай милиардите, мило еврейче. И заплати щетите. Хакнати са лични данни на милиони наивници, които вярват, че има дискретност в този мръсен, глобален свят. Повръща ми се от твоята арогантна физиономия. Сметката идва, момченце, извинението не се приема. Слагайте сега минуси, тези от 80 - те % биомаса.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото кака Гинка ще е отговорна за ЧЕЗ...
31
2
 
5
 
! Отговори
Пич преди 3 месеца
А, ти си го създал ФВ. Хубаво, че са били онези глупави и наивни състуденти, които са ти направили страницата в началото, и са ти я подарили. Той бил създал ФВ. Сигурно и Стив Джобс е направил първия компютър?
30
4
 
2
 
! Отговори
Либералист преди 3 месеца
дори и да е поставен или да го е преписал - все пак нещо е постигнал - какво да кажем за нашите душе-губци продали се за 80лв на ден да тролят за кремълските фашисти - но ни един не е пратил детето си там да учи ... за 80лв/ден да продаваш и баща си ... и майка си ... и страната си ... и да обричаш децата си на мизерия!
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Спира тока.
ЦРУ:
- Ааа, не! То така не може да се работи.
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти не си виновен, Путин е виновен
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти не си създаваш нищо , ЦРУ го създаде,а за пред балъците може и да си ти.
26
3
 
14
 
! Отговори
se преди 3 месеца
Има решение:
- закривате фейсбук и изтривате всичко по сърварите на ЦРУ.
- създавате нова социална мрежа наречена НАДУПЕН и всеки който се регистрира е наясно с последствията.
25
2
 
13
 
! Отговори
x преди 3 месеца
Спрете фейсбук и ще съм безкрайно щастлив, хората с малко IQ ще получат отново живота си :)
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сложете му $1 млрд глоба на тоя тулуп, иначе извиненията му не струват нищо. Но едва ли, за милиони няма закони, за кокошка няма прошка.
23
0
 
6
 
! Отговори
има инзвазия преди 3 месеца
обсебени от извънземни наркомани американски спец служби се ползват з а проникване в домове и офиси на всеки които ползва фейсбуки туитър.

Анализ на масовите кървави погроми в КАйр о и ИСтамбул и миризливите окупации на МАйдана в Киев подават че извънземните масови убиици ползват видео наблюдение и масови обсебвания чрез паразити в телата на полицаи и други седящи пред екрани набхюдаващи площадите.
22
0
 
3
 
! Отговори
P. S. преди 3 месеца
Вторият футуролог е друг. :)
21
1
 
9
 
! Отговори
Футуролог преди 3 месеца
Фантастичните филми започват да се сбъдват. Ще всеят страх и несигурност навсякъде и ще дойде момента, когато всеки от нас ще е "убеден" , че в интерес на неговата сигурност е да има вграден чип, с който доброволно се съгласява да бъде следен. И ще си плащаме за това! Доброволно!
Мисля, че не повече от 15-20 години има до тогава...
20
2
 
24
 
! Отговори
Футуролог преди 3 месеца
По времето на комунизма имаше един лаф че управляващите са некадърни прасета а народа са говеда които вървят накъдето партията ги подкара

Сега е абсолютно същото

Уважаеми интернет-потребители:Вие сте говеда повече от всякога

Благодарение на интернет цялото човечество е поставено под един общ знаменател

Прасетата по върховете Ви правят най-подробни психоаналитични портрети

Засега прасетата по върховете се освиниха като преди но туй ще е до време тъй като непрестават да се учат да контролират
19
1
 
18
 
! Отговори
Ее преди 3 месеца
Тоя пък си признава...абе Зуки толкова ли не се сети да обвиниш руски хакери...сега е модерно.