Медведев готви мерки за подкрепа на руски фирми

САЩ наложи санкции на руски физически и юридически лица
9 апр 2018 17:17, Анисия Иванова
68
Медведев готви мерки за подкрепа на руски фирми
Снимка: БТА

Руският премиер Дмитрий Медведев възложи на правителството да изготви евентуални ответни мерки, след като в петък САЩ наложиха санкции на руски физически и юридически лица, предаде Ройтерс, цитирайки Интерфакс.

Медведев определи новите санкции на САЩ като недопустими и нелегитимни и заяви, че Русия си запазва правото да вземе ответни мерки.

Премиерът също така нареди на правителството на изготви план за подкрепа на попадналите в санкционния списък на САЩ руски фирми.

"Колкото до попадналите под санкции наши компании, трябва да се разгледат начини да им се окаже подкрепа. Това касае и металурзите, и енергийния сектор, и търговията с продукти от военнопромишления комплекс. Трябва да се изготвят конкретни предложения за подкрепа", каза Медведев, цитиран от ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
9
 
12
 
! Отговори
Русия потъва преди 6 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за целия свят.
36
6
 
4
 
! Отговори
3 преди 6 години
Това засяга вас гледайте тук колко катастрофи днес само
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 29 КИТАЙ не е РУСИЯ.И държавното в китай не е сато руското. Много са различни както и в това че в Китай има стотици частни фирми от САЩ, ЕС,ЯПОНИЯ СЪЩО И ОБРАТНО ОТ КИТАЙ В ТЯХ.В Русия не е така.
34
0
 
20
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
Нали санкциите не вредят, дори имаха полза от тях.
33
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Огромен държавен дълг и отрицателно търговско салдо - отличителна черта на всяка развита западна демокрация. Ще рече - не работим, но ядем здраво. Е съвсем скоро това ще свърши с война, или без война, но ще свърши. Китайци, руснаци, индийци... нямат повече намерение да хрантутят алчните англо-сакси и техните приятели от Европа.
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медвид ще отвори шишето и после колхозите.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меднед- Отваря колхозите и ще "залее " ЕВРОПА с млеко, лютеница и други благини!!!
30
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкции манкции ама Крим си е руски какьв мост правят само нямащите технологии и пари руснаци хахаха курилските острови сьщо не са японски свиквайте кравари пияндето Елцин няма да се вьрне
29
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПомняХаха ха, държавното носело само негативи, това от Иван Костов ли го научи:)))Виж Китай, виж Русия, всичко което извежда икономиките им е държавно. Руските олигарси пречат, а сега САЩ помага на Русия да ги ликвидира.
28
1
 
10
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 25 Новината за преждевременната смърт на Америка и силно пресилена.Лъжа.
27
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25Ключовата дума е "автоматизация и промишлени роботи", да в Китай, Индонезия... и много по-малко в Германия и САЩ, още по-малко в Британия, Франция, Испания и Италия, в останалия Запад, почти хич.А високите технологии, оказва се се развиват там където е производството - на терен. Днес Запада е настигнат технологичто, утре ще бъде бит. И още нещо много важно - ресурсите!На Запад те свършиха... включително и демографските
26
5
 
8
 
! Отговори
Помня преди 6 години
До Анонимен 22 И как Китай ще национализира чужди преприятия? Нали ще се самоубият.Държавното носи само негативи.
25
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези санкции са от безсилие то не бяха Скрипали то не бяха провокации по изборите химически атаки на Башар и разни други глупости и клоунади Америка просто не може да свикне ,че света вече е многополярен и Тромпета може да си пее всеки ден различни глупости но това не променя нещата гудбай Америка
24
0
 
3
 
! Отговори
8===о преди 6 години
До 22Грешка се ,че развитите държави са се лишили от производствени мощности. Ключовата дума е автоматизация и промишлени роботи.
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15 И много ли има САЩ да си режат клона или има още малко.? Демек , ще дочакаме ли клона да падне? Ха, ха,,. Те са го отрязали вече Китай Русия Индия са икономики а Америка е пред фалить колко трилиона дьлгове имат за това и война искат да направят ама Русия не е Бтлгария и Путин не е марионетката Барисов
22
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Накрая санкциите и търговските войни на САЩ, ще доведат до там, че Китай, Индия, Бразилия... и т.н. ще национализират собствеността на чуждите компании и тогава ще видите какво е санкции. Западните страни с много малко изключения, са се лишили от производствени мощности, изнесли са ги навън. Днес те потребяват много повече отколкото произвеждат. Истинските санкции ще бъдат когато Китай национализира всичко и спре да изнася за без пари.
21
0
 
10
 
! Отговори
8===о преди 6 години
Той докато се накани и дерипаска ще вземе да фалира.
20
4
 
14
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Айде преди да се радвате да вземете да се ограмотите що е борса и кой губи и печели там.Цената на алуминя е нормално да вдигне цената си при свиване на предлагането. Но това не "топли" Русал защото тя е в списъка. А Русал се контролира от руснакът Олег Дерипаска. Никого не можеш да излъжеш червен каскет!
19
1
 
16
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Можеш ли да ни кажеш кога точно САЩ ще фалират и рублата ли ще е следващата световна валута ? За един приятел питам.
18
2
 
11
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 15 И много ли има САЩ да си режат клона или има още малко.? Демек , ще дочакаме ли клона да падне? Ха, ха,,.