Мъчат ни магнитни бури! Най-силните ще са в петък

Пийте много течности, не алкохол, избягвайте соленото
12 апр 2018 08:30,
15
Мъчат ни магнитни бури! Най-силните ще са в петък
Снимка: flickr

Геомагнитни бури ни тормозят от няколко дни и ще продължат да ни влияят до петък включително.

Плазмените частици от последното слънчево изригване са достигнали Земята и това е причината за смущенията.

Над България те са отчетени още в сряда през нощта между от 0 до 3 ч. За 24 часа скоростта на слънчевия вятър около Земята под влияние на “дългоживуща слънчева магнитно активна област” е нараснала от 450 км/с до около 570-580 км/с. Вчера тя бе приблизително 570 км/с и се очаква да мине 600 км/с, сочат данните на Центъра за слънчев и слънчево-земен мониторинг към БАН, цитирани от "Труд".

Във връзка с това най-интензивни ще бъдат “изригванията” в петък, когато почти през целия ден ще се отчитат малки магнити бури, показва прогнозата на gismeteo.com. Бури ще има и днес в часовете до обяд. Учените очакват те да са със средна мощност.

На хората, реагиращи остро на магнитните бури, се препоръчва да се въздържат от алкохол, мастни, пикантни и солени храни. Освен това е добре да се пият много течности, като акцент да се постави на слаби чайове, плодови напитки и вода. Не бива да се прекалява с физическото натоварване и с кафето. Вместо това се препоръчва да се прекарва време на открито и да се почива при възможност.

Учените успокояват, че обстановката все пак се нормализира и няма условия за нови слънчеви изригвания по посока на Земята в следващите дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Пълни глупости преди 4 години
В момента гледам активността на слънцето по графиките. Слънцето си спи и въобще не ви чува глупостите. Имало е леко отклонение снощи и толкова. И между другото изригванията и геомагнитните бури са свързани, но не са едно и също нещо. Изригването може да е няколко дни преди такава.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"The geomagnetic field is expected to be at unsettled to active levels on day one (12 Apr) and quiet to active levels on days two and three (13 Apr, 14 Apr)." откъде си ги извади тия бури бе, ***...
12
0
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Може би, но понастоящем не можеш да представиш категорично доказателство за този модел.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 9напротив, точно обратното е. плоската земя не е теория, а първоначалното познание за земята, такава каквато са я описвали всички древни култури, от северна америка до африка. будистите, индусите, инките.. никиде няма информация, че са си представяли земята като сфера. Преди 500 год. се появяват масонските шарлатани, представяйки се за "уени" и създават псевдонауката за хелиоцентризма, на която всички се кланят днес.Истината за плоската земя е много по-древна от сферичния модел.
10
0
 
0
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Ама че съм *** (да се чете по средата)
9
2
 
1
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Не ми е смешно. Достатъчно време съм отделил на темата ,,Flat Earth" . Ти просто си заменил една по-правдободобна теория градена със стотици години от досата учени с една по-малко вероятна теория градена от няколко лаици за 5-6 години. А истината е може би някъде по-средата
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 7смешно ти е, защото не си проучил въпроса, а вярваш на догмите, които са ти казани от малък.който последен се смее, най-добре се смее.
7
0
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
Ти как разбра, че е на 300км (извънземните ли ти казаха?) Аз мисля, че е на 325 км, а пък съседчето Пешко - на 375км
6
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупостите с магнитните бури нямат край. Слънцето е на 300 км от земята, и космос няма, това е истината. Всичко друго е масонски фейк нюз.
5
2
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Магнитни бури не ме интересуват -- Да не стане ядрена война на петък 13 - това ме притеснява !! Тогава няма да има никакво значение какви бури ще има ((
4
0
 
6
 
! Отговори
хой преди 6 години
ЕЕЕ - баш в петък ли да не пием алкохол беее!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пада се и петък 13-ти, така че гърчът ще е двоен.
2
1
 
5
 
! Отговори
маке преди 6 години
мен ме мачи махмурлуко ама съм зел мерки
1
2
 
10
 
! Отговори
бате Сашо преди 6 години
тия пак ли пуснаха ХААРП де...ба и хамеЛиканците