Залудо не работи! От работа – богат в България ти стани

Владимир Каролев: Имаме малка производителност на труда!
Обновена: 12 апр 2018 09:32 | 12 апр 2018 09:20,
239

Единственият начин една нация да стане по-богата е да работи повече. Това е категоричното мнение на икономиста Владимир Каролев, което той изрази в студиото на "България сутрин".

По думите му учениците и студентите у нас не работят, за разлика от Дания, където над 50% от населението започва работа от 15-годишна възраст, а у нас този процент е под 10.

"Няма друг начин да станеш на индивидуално ниво и на ниво нация по-богат, освен да работиш повече от по-рано и по-производително", настоя Каролев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му малко работим, като години, като часове и най-вече, като производителност.

Бившият народен представител Димитър Байрактаров пък беше категоричен, че за младите българи, които искат да започнат работа още преди да са навършили 18 години, има много нормативни пречки, които са свързани с обикалянето на различни институции и ваденето на различни документи.

"Там дори не се интересуваш каква заплата ще вземеш, а по-скоро се интересуваш да започнеш да придобиваш трудови навици", подчерта той.

Икономистът Владимир Каролев се съгласи с тези проблеми и обясни, че пречките се натрупват. По думите му покачването на минималната работна заплата няма да ни направи по-богати.

"В Швейцария няма минимална заплата, а е една от най-богатите държави в света", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 53Що си мислиш, че знаеш колко пари правя не ми стана много ясно ама карай... бичи на банцинга като за друго не ставаш.
52
1
 
29
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Каролев е ***. Българите са един от народите с най-дълга работна седмица. И е важно как работяти с какво! Докато такива като тоя предпочитат джип и любовница пред мотокар, телфер, тоалетни, душове, и ред други неща производителността ще е такава. И даже е висока.
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
44 - Едното не изключва другото, ткюака че сини двете.
50
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алооооу Каролев, каква производителност очакваш с машини от 1970 г.? Ниска ни била производителността, че ти влизал ли си в български завод да видиш за какво става дума? Всичко е замръзнало във времето с много малки изключения.
49
2
 
12
 
! Отговори
маке преди 6 години
до 36големо дрънкало си да знаеш кат инженер бачках по 10-12 часа дневно а само парното ми беше заплата и половина ся съм си на село и само дърводелската машинка ми носи 3-4 пъти по големи доходи та се питам що с гаражните ми инструменти печеля с пъти повеке отколкото кат програмист на цпу машини
48
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работодателите , научете се ,че трудът е най скъпата стока Хотелиери ,фаурнаджии ,и прочие....бизнесмени и дами ..агенции и агенцики ,свърши хубавото време ,ще плащате за работата или ще ФАЛИРАТЕ
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
19 - Не са в евро, а ползват датска крона.32 - "Селянина" иска заплата, защото в Дания, същия карап, изкарва по 7500, има 6 седмици платена отпуска и за всяка минута над 37.5 часа на седмица, ще му се плати извънредно. Стане ли събота - извънредно. Стане ли нощна - извънредно. Стане ли събота извънредни - не по 1.5, аминползвайте 2.25 ще му се плаща.И как става така ?
46
1
 
27
 
! Отговори
пишман икономист преди 6 години
Приравняването на заплащане към стойност на брутен продукт е пълен фарс. По тази логика касиерката в бг Лидл върши 5 пъти по-малко работа от тази в германия. Проблемът на българия е в огромната липса на кадри и малкото които има не са мотивирани. Другят проблем е страшно радтутата и крадлива администрация. А колкото до този кре.тен, свъта върви към минимален базов доход заради новата механизация. Тоя ще ни учи на работа.
45
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 46Пия си кафето и ви чета простотиите. Освен да ревете и да се оплаквате и да обвинявате някой друг не знаете. За това и цялата държава копае дъното. Бездарно и безмислено племе сте и си личи на всяка крачка.
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 43Къде живееш в Германия щом мислиш че 1200 евро е добра заплата ????
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо спряха социалните програми"Млад предприемач?" В които се раздаваха 20000 лева безвъзмездно за откриване на собствен бизнес. И къде отидоха тези пари? Не са усвоени и не за тези цели. Предполага се, че новия бизнес предполага заети в него. Или само приказките много за наивни люде.
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя шефчето в коментарите как си личи, че няма работа за 5 стотинки, но седнал иначе тука да се обяснява от един час. Айде мааарш, работния. Нали ти си много кадърен и успял, кво правиш тука.
41
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 41Хаха аз работа имам не ме мисли :)
40
2
 
18
 
! Отговори
от 24 до 35 преди 6 години
Живея в Германия от 10 години, ама айде щом знаеш добре. Със здраве и чакай някой квалифициран да ти работи. Отворко.
39
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкия българин никой не му дава 4000 евро заплата да си бърка в носа :((((
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36Кои 'вие', ти да не си се объркал, че си франзуцин нещо? Твоите роби също не са ти длъжни за нищо, айде откри топлата вода. Клоун.
37
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Ми не няма да останеш бездомен защото банките отпускащи имотни заеми имат застраховка при такава ситуация. Хайде преди да говорите глупости се запознайте с материята.
36
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 35Смешко не ми говори за Германия защото със сигурност знам по-добре от тебе. Ти Германия си я виждал само на картинка. 1200-1400 евро са нищо при цените на стоките и наемите в Германия. Престанете да обръщате заплатите от евро в лева.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 - Даже има друго - там, ДДСто е 25%, а корпоративния данък е 22%, а осигуровките са много по силени. Е, кк на и защо. Един познат, на 23 си взе апартамент, но след година остана без работа. От касата за безработица, веднага почнаха да ами плащат, от общината му доплащаха, за да си вкарва вноските (защото е дал баяяяя данъци преди това), а след 3 месеца му намериха нова инпо-хибава работа.Тук. .. щяха да го оставят бездомен.
34
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Ми не няма да идваш защото бездарници като теб не ми трябва. Аз ви казвам истината в очите но явно не ви харесва защото съм прав. Вие сте е едно бездарно и мързеливо племе което си мисли, че всеки му е длъжен за нещо.