Жертвите от автобуса на ужасите на "Тракия" станаха 10

Не всички пътници са извадени от рейса, починалите може да са повече
Обновена: 13 апр 2018 14:04 | 13 апр 2018 13:30, Камелия Цветанова
150
Жертвите от автобуса на ужасите на "Тракия" станаха 10
Снимка: БТА

Към момента общо десет са загиналите при катастрофата край Вакарел, съобщиха от Центъра за спешна мединска помощ София-град.

Автобусът, който се обърна, все още не е вдигнат, така че от Спешна помощ имат съмнения, че броят на починалите може да се увеличи.

Още по темата

10 от ранените са настанени в болница "Св. Анна".

Трима са  мъже и седем жени. Първият е транспортиран до болницата в 12,05 ч. Четирима ма са в тежко състояние, със съчетани травми, като на двама се правят операции по спешност.

В "Пирогов" са закарани четирима души, сред които и дете, което е с гръдна и коремна травма. то вече е в операционна.

Друг от пострадалите е с черепно-мозъчна травма.

Три жени са приети във ВМА.

Според предварителните данни жена с "Рено", с плевенска регистрация, е придизвикала зловещата катастрофа на "Тракия", станала по обед на магистралата.

Един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони" Иван Добрев каза пред БНР, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

"Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща", допълни той.

"Счупили са се стъкла и вероятно при влаченето на автобуса са изпаднали хора. Вероятно една от причините някои от пътниците да изпаднат през изпочупените прозорци е, че не са си били сложили коланите. Зор да има колани, а сега не се слагат", коментира той.

При катастрофата автобусът се е обърнал, излязъл е от пътя и има хора, които все още са затиснати под превозното средство.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото и транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,,,на другарите искам да им кажа ВИЖТЕ СТАТИСТИКАТА ДО 1989 ГОДИНА,В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЗАГИНАЛИ ПРИ В ПЪТИ ПО-МАЛКО АВТОМОБИЛИ,О ЙЕ!!!Затова млъкнете,че всички имаме вина,всеки гледа да терикатее.
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Зор да има колани, а сега не се слагат". Защо ми се струва че ако коланите не се слагат , управителя също би трябвало да носи отговорнист за това, тъй като шофьора трябва да е инструктиран да следи и да изисква от пътниците да ги слагат. Защо в самолет например никой не пътува без колан?
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЧИ МИНИ РЕНОТО БУТВА ЛЕКО СТРАНИЧНО АВТОБУСА И ШОФЕРА СЕ ПАНИРА И УПУСКА ВОЛАНА!!! ЕДИН ОТ ПЪТНИЦИТЕ Е ЗАЯВИЛ, ЧЕ ШОФЕРА Е ИЗГУБИЛ КОНТРОЛ ЩОТО Е НЕКАДЪРНИК!ТОЯ ШОФЕР ИМА ЛИ И 30 ГОДИНИ!
42
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УжасТова да не е самолет или лек автомобил?
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я вижте датата днес.
40
7
 
7
 
! Отговори
Петък 13-ти преди 6 години
Петък, петък тринайсти е, ден на бедите.Празник на лошия, ех лош късмет.Късам, късам си нервите, свършвам парите,ден, в който нищо не ми е наред.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До германецОставки и перуки трябва хвърчат.............
38
3
 
5
 
! Отговори
Aman преди 6 години
Този защо се прави на луд? Кой си слага в България колан в автобуса? Даже шофера си движи без. И да го дпрат едни 20 лв и продължава. Докато е така и катаджиите излизат само за да прибират такива нещастия ще има. Пълно безхаберие. Само просят пари и се хилят като тикви. Отделно, в случая, това плевенско рено е на 25 години. Такива коли не трябва да има по главните пътища! Евентуално на село до нивата. Иначе си опасен за останлите хора. Нали не смятате, че такива коли са изправни.
37
1
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 6 години
Какво е станало, автобуса се е обърнал хората са ИЗПАДНАЛИ от него и са загинали...ако си бяха сложили коланите жертвите щяха да бъдат далеч по малко или НУЛА...бог да ги прости хората ужас :( Сега питам защо ДАЙ и МВР не ПРОВЕЯВАТ автобусите дали пътниците си слагат коланите!!!!!!! Защо..защо!!!! Разберете колана е измислен от някой точно с тази цел ако стане нещо тялото ви да остане на седалката а не излети извън рейса...затова са тези колани... !!!!
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютен факт е че откакто направиха Тракия до Бургас и преасфалтираха точно тия участъци около София КАТАСТРОФИТЕ СЕ УВЕЛИЧИХА МНОГО,карат като бесни гов..дата мр..сни да те е страх вече да тръгнеш на път.Подкупни катаджии,инструктури,никакви присъди за убийците,смешни глоби ето го резултата.Всеки *** и селя..дур с кола за 1000 лв,и светът е негов.....
35
1
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Кой отговаря за правилата и за спазването им?
34
3
 
38
 
! Отговори
Поклон :( преди 6 години
Как не ви е срам да политизирате такава трагедия, пътни инцидентни се случват в цял свят, нито Борисов, нито Радев имат вина. По пътищата е пълно с некадърни и състезаващи се шофьори, и за съжаление, страдат невинни :( Бог да прости загиналите и да даде сили на близките
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А някой замисля ли си че в автобусите не се слагат колани?Няма гаранция разбира се но при едно преобръщане биха намалили нараняванията
32
2
 
7
 
! Отговори
германец преди 6 години
До vargСамо с глоби няма да се реши проблема а с модерни магистрали!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой ще понесе ли накрая отговорност за нещо?Отговорните хора са кът
30
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Юнион Ивкони" е ГЕРБеро-ДеПеСарска фирма. Факт !
29
0
 
10
 
! Отговори
Стоко преди 6 години
До МомоПътувам редовно по тази линия , никой никога не съм виждал да слага колан.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз когато пътувах за последен път с Ивкони на рейса му се спука два пъти гума. При това различни гуми и все бяха вътрешни. Повече с тая фирма не пътувам
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива кратери и бабунки има на тая магистрала, че на места със скорост над 70км/час можеш да летиш директно в гората. И тук говоря за тн. "новия участък". За стария участък ако карате с 50 сте ок.Уникална магистрала.
26
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АВТОБУСА Е ДОСТАТЪЧНО СОЛИДЕН!99% ВИНА НА ШОФЕРА ЗА ПАНИРАНЕ И ПУСКАНЕ НА КУРМИЛОТО В КРИТИЧНА СИТУАЦИЯ!