Надежда за Теодора: Възможно е да отлети от Бразилия на 4 май

Семейството има оферта за полет до Истанбул в края на седмицата
Обновена: 30 апр 2018 09:28 | 30 апр 2018 09:20,
74
Надежда за Теодора: Възможно е да отлети от Бразилия на 4 май

Все още няма яснота дали ще успее да се завърне у нас онкоболната българка, която е в болница в Бразилия. Теодора Маджарова е на 32 години, юрист и майка на две деца.

Тя заминала за процедури при световноизвестен медиум, но състоянието ѝ внезапно се влошило. По случая, за който Bulgaria ON AIR първа ви информира още в петък, работи и външното ни министерство.

За транспортирането на Теодора със специален самолет до България са необходими близо 56 хиляди евро - с полети от Сао Пауло до Париж и от Париж до София.

Още по темата

Външният министър Екатерина Захариева увери, че консулите ни в Бразилия са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да се осигури връщането на жената в България.

"От 10-15 дни се опитваме да помогнем. Първата крачка беше да я преместим в държавна болница. Нашите консули са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да може тя да се прибере, но самите лекари също се притесняват дали ще издържи полета", посочи тя пред БНТ.

"Трябва да лети с медицински екип, с техника и кислород. Очевидно жената се е влошила след сеанси - методи на лечение", каза още Захариева.

"Радвам се, когато се оценява подкрепата, която се оказва. Посланикът на Бразилия също беше извикан в Министерството с желание за съдействие. Опитваме се да помагаме с каквото можем, доста често успешно", допълни тя.

Проучват се и други възможности за транспортиране на българката до страната ни. Съпругът ѝ Александър очаква официализирането на предложение от 30 хил. евро за полет до Истанбул, а оттам до София. Оптимистичният вариант е семейството да излети от Бразилия на 4 май.

За събирането на парите е открита банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
BG74FINV91501015043945
Титуляр: Теодора Маджарова
PayPal: alex.russanov@gmail.com

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама то и в България има медиуми и врачки и всякакви други. Защо и беше да ходи чак в Бразилия? Ако е стигнала до там да вярва повече на такива отколкото на лекарите, е можеше да спести доста пари и просто да се свърже с маг някоя си, които редовно пускат обяви по вестниците. Ефектът щеше да е същият.
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онкологичните заболявания са заради Чернобиляската и Козлодуйската АЕЦ. Нека да построят и АЕЦ Белене и тогава втори ще има рак
26
2
 
9
 
! Отговори
. преди 5 години
... Сега каквото и да се каже, напише, обясни какво е ТРЯБВАЛО е късно, дано жената види детето си, и според мен е по-рационално близки и дете да отидат в Бразилия, и да изкарат оставащото време с нея.
25
5
 
8
 
! Отговори
Адвокат на Дявола 3 преди 5 години
... Продължавам ... 3. А НЯКОИ ОТ ВАС СПОМНЯ ЛИ СИ "БЕЗВРЕДНИТЕ" БОМБАДИРОВКИ С "ПРИЯТЕЛСКИ" БОМБИ В СЪСЕДНА ЮГОСЛАВИЯ ПРЕЗ 90-ТЕ ?!?! ... Където падаха "съвсем случайно" и на Българска територия ... Обаче "няма проблем" ... те са "приятелски" ... и "абсолютно безвредни" , според доста продажници ... Само се замислете какво съдържаха тези "приятелчета" от НАТО , къде падаха и в чия почва се просмукваха ! ... И години по - късно - БУМ НА ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ В БЪЛГАРИЯ ! ... "СЛУЧАЙНО" , а ?!?
24
2
 
12
 
! Отговори
. преди 5 години
123 е написал много човечен коментар, поздравления. Като човек сблъсквал се с тази диагноза, разбирам отчаянието на тези хора. Но именно в отчаянието е нужно рационалното, дори подтик към рационално мислене от близките. Лозето иска мотика, не молитва, казано е от стари времена. Ракът е лечим, навреме и с модерна медицина.Всичко останало е опит да се изнудват отчаяните до безумие болни и техните ужасени близки.
23
5
 
9
 
! Отговори
Адвокат на Дявола 2 преди 5 години
... Защо обаче остава настрани наистина ГОЛЕМИЯ ВЪПРОС ... ЗАЩО ТОЛКОВА СЕ УВЕЛИЧИХА ТЕЖКИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ В БЪЛГАРИЯ , в частност - Онкологичните , в последните 20 години криворазбрана "Демокрация" ? Нали Народа е добре ? Нали живее .. в.. "Демокрация" ? 1. КАКВО ЯДЕМ? КАКВО ПИЕМ? Само това се запитайте... Особено "промоциите" в големи Хипермаркети , *** на Известни Американски вериги за бързо хранене..! 2. НЕРВИТЕ И СТРЕСА ОТ "СТРАХОТНИТЕ ЗАПЛАТИ" , с КОИТО СЕ ЧУДИМ КАКВО ПЪРВО ДА ПЛАТИМ !
22
1
 
20
 
! Отговори
Мимоза преди 5 години
Да не дава Господ! До къде може да стигне човек в отчаянието и безнадеждното си състояние! Стана ми много, много мъчно...Никой, за жалост, не е застрахован от такива глупави действия...Посредничката обаче, трябва да бъде наказана!
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съжалявам, ако събираха пари за лечение и в нормална болница в Европа, САЩ или дори Турция-щях да дам, но да давам пари за някаква хукнала при медиум на другия край на света?!
20
4
 
6
 
! Отговори
Адвокат на Дявола преди 5 години
Кофти работа :( Млада Българка си отива и оставя малко Българче - сираче ... Този свят НЕ върви никак на добре от много отдавна и накрая всичко ще свърши ... рано или късно :( 1. Отвратително бавно и мудно подобие на "Здравна система" в България , пълна главно с "БИЗНЕСМЕНИ В БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ" , а НЕ - лекари ... 2. Страшно много подобия на "хора" готови да изкарват пари на гърба на тежко болни , както в България ... така й в ... Чужбина , както виждаме ! ... :( :( :(
19
2
 
12
 
! Отговори
мнение1 преди 5 години
Дали не е по-добре близките й да отидат в Бразилия да я видят и да останат там до последния й дъх. Мисля, че и по-евтино ще им излезе да отидат до там всичките й роднини. Може би така ще й е по-леко на жената, а не да се мъчи с тоя рисков за живота й полет.
18
1
 
6
 
! Отговори
Циник до 123 преди 5 години
Много добре казано!
17
8
 
3
 
! Отговори
М да преди 5 години
Мой сме забравили на какво ни учи религията която изповядваме(обикновено се сешаме по големите празници за нея).Там има история за такива като тоя шаман.И още една история има:на всеки каквото му е писано.Не ни остава нищо друго освен да се помолим.
16
5
 
32
 
! Отговори
123 преди 5 години
Каквото и да говорим , никои от нас не може да си представи какво изживява тази жена, семейството и...за да е отишла там в Бразилия, тя е нямала дръг изход.. надявала се е на помощ , на подобрение, тя е майка и иска и трябва да живее.Мъчно ми е, дано успее да се прибере и да види дечицата си.
15
3
 
17
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Аз бих дал пари на някой, който да отиде и да строши главата на врачката посредница
14
6
 
21
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Аз искам да го питам мъжа на тази с какви очи иска пари, за да я прибере очевидно "излекувана" от шамана. С тия пари може РЕАЛНО да се помогне на поне един болен. Само че не от шамани, медиуми, попове, баячки, ходжи и не знам си какви шарлатани, а с реална медицина!
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам, че жената е била отчаяна, ама поне един здравомислещ роднина няма ли?! Медиуми... да беше дала тия пари за лечение в Европа щеше да има шанс за живот.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А другите болни, какво прави държавата за тях??? Умират без лечение, защото нямат пари да платят таксите за лекари, болници и лекарства...
11
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е смисълът от връщането в България след като й остават часове или дни живот и нищо не може да я спаси. Какво значение има къде ще бъде погребан човек, така или иначе след смъртта му е все едно. След няколко десетки години за мъртвите никой не си спомня, дори да са погребани от близки в родината си. Всичко на тоя свят потъва в забрава и времето заличава всяка следа от живота на човек.
10
11
 
9
 
! Отговори
Динко преди 5 години
А бе айде стига с тия бе, навсякъде по новините. Получила е това което си е търсила, сега всичко живо реве...е не мога да разбера.
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тази тъжна история стигнах до 3 извода.Масово българите са много, ама много наивни. Да не кажа глупави.Българското здравеопазване е ударило дъното, щом за болест която по принцип е лечима в начален стадий се е стигнало до там.В България има отвратителни хора готови да правят пари на гърба на отчаяните и болните.И най-ужасното е, че става дума за млада и добре образована жена! Смятайте колко ни е нивото щом жена като нея вярва в такива глупости!