Спорът в Bulgaria ON AIR: Увреждат ли ваксините?

Искра Хотнишка и д-р Георги Миндов за истините и митовете
1 май 2018 09:15, Златко Желев
107

4563 гледания   |  Още видео

Искра Хотнишка е родител, която не желае държавата и здравната система да я притиска да ваксинира децата си. Тя е един от тези повече от 4000 души, които са се подписали срещу готвените промени в имунизационния календар и задължителните ваксини. На това здравните власти пък отговарят с финансови санкции.

Хотнишка обясни, че е против натиска за ваксиниране, защото децата са с различна имунна система и не трябва да бъдат поставяне под общ знаменател.

"В България масово лекари и здравни власти отричат, че ваксините могат да причинят усложнения", каза тя в студиото на "България сутрин".

Д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари пък отбеляза, че фактът, че майките смятат, че детето им е увредено от ваксина, не значи, че това наистина е така.

Той беше категоричен, че не знае за такъв случай от неговите колеги, а той самият също не е имал подобен в своята дългогодишна практика.

"Ако имаше и най-малкото съмнение за нещо такова ние щяхме да обявим бунт да не слагаме ваксините. Ние сме някаква мафия, която срещу някакви пари, някакви ни притискат от горе, заплашват ни - Няма такова нещо! Това е абсурдно, да увреждам хората за 4.50 лв., които ми плаща НЗОК", категоричен беше той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Миндов обясни също, че при масова неимунизация пада общият имунитет на обществото и следват взривове от болни от предотвратими заболявания.

Искра Хотнишка пък беше категорична, че е по-добре държавата да стимулира кърменето, което е по-добрият и естeствен начин за имунизация на децата.

 


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз пък съм от хората ,които не желаят да пламнат епидемии поради простотията на шепа безотговорни хора с ментални проблеми!
94
2
 
5
 
! Отговори
Радо преди 8 месеца
До Вяра. Събалявам, но ограниченията в обема на писане не дават възможност за изчерпателно излагане на повече данни и коментари. Съветвам те да си намериш и прочетеш книгата, която посочих по долу и там ще намериш изчерпателни отговори на твойте въпроси! Направи си и превод с Гугъла на Италианския парламентарен рапорт до Европейската комисия по въпроса за ваксините. Там се говори за хиляди смъртни случай и сериозни заболявания след ваксинация! Не съм го измислил аз!
93
5
 
2
 
! Отговори
Вяра преди 8 месеца
До Радо

Повече вреда отколкото полза? Я пак.Колко процента от населението са засегнати от ваксините?А на колко процента от населението те помагат?
92
2
 
4
 
! Отговори
Радо преди 8 месеца
На моя близка след имунизация момиченцето й се парализира, спря резтежа и след 2 г. почина!
"Единствената безопасна ваксина е тази, която не е слагана." - Д-р Джеймз Шемън САЩ
Според вирусолога Алън Морис (САЩ) "има достатъчно данни, които доказват, че детските имунизации причиняват повече вреда, отколкото полза". Според изследване в САЩ "смъртността в резултат на имунизации срещу детските болести превишава почти десетократно смъртността от самите заболявания!" ХОРА ЧЕТЕТЕ!
91
4
 
3
 
! Отговори
Вяра преди 8 месеца
До Радо

Вяра не вярва в конспирации. Вярвам единствено на науката и лекарите. И здравето не е само наше. Трябва да се грижим за популацията , за колективния имунитет, не за отделния индивид.
90
2
 
4
 
! Отговори
Радо преди 8 месеца
Понеже тук има ограничение в обема на писането и не може да се изложат повече конкретни факти, то горещо препоръчвам на Вяра и на другите скептици да прочетат книгата на Д-р Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето"
Има и други независими източници, но трябва да си ги търсите и да не се предоверявате на лобистите! В края на крайщата здравето си е ваше и вие решавате на кого да го доверите!
89
3
 
3
 
! Отговори
Радо преди 8 месеца
Искра е абсолютно права, но финансовите интереси на фармацевтичните гиганти задушават всичко и всички опълчили се срещу техните интереси и не здаравето на населението е това, което ги интересува! А господин доктора да не се явява неподготвен и да лобира, а да попрочете в свтовните специализирани издания нещо повече по въпроса!
Най пресното е от 16 март 2018г.
initiativecitoyenne.be/2018/03/vaccins-un-rapport-parlementaire-italien-explosif.html
88
7
 
4
 
! Отговори
Вяра преди 8 месеца
До Не ваксимирам
Не си личи , че сте информирана. Ако бяхте, щяхте да знаете какво е това колективен имунитет благодарение на който детето Ви е здраво. Единствено защото ваксинираните хора го пазят. А с вашето мислене, сте на път да обречете обществото на епидемии. Само големи глоби трябват и невъзможност да запишете децата си в детска градина или училище. Ама не лекарят да даде бележка, че имате всички ваксини, ами директно да се прави изследване за получени антитела.
87
6
 
6
 
! Отговори
Не ваксимирам преди 8 месеца
Вяра.. имам медицински лица в семейството.. изчел съм много литература преди да взема решенията си... най-големия риск за обществото ни са хора, които не четат, а вярват на приказки от 1001 нощ.. ако ми кажеш състава на МПР ваксината ще отида и ще я сложа на детето веднага
86
6
 
3
 
! Отговори
До Българин преди 8 месеца
Нали не мислиш, че си първият, който ги чете тези тестове. В огромната част от случаите, в които са заведени дела пред ЕСПЧ от антиваксери срещу държави, в които ваксинирането е задължително съдът отсъжда в полза на държавата.Взима се предвид балансът на интереси между общественото здраве и личната свобода на индивида да откаже интервенция.ЕСПЧ е преценил,че не може да се правят отстъпки, защото ако имунизираните паднат под определен процент всички са застрашени. Решения в полза на ищеца са 1-ци
85
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Ясно е, че ратуващите погазването на човешките права у нас, ще извадят
от девет кладенеца вода – дори кална, за да оправдаят нарушенията на
гражданските свободи, и не спират дотук.
84
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Оправдаващите задължителната ваксинация юристи обясняват, че подложения
на ваксинация не е пациент, тъй като тя се прилага на здрави хора и
затова нямало противоречие в нормативните актове. Само че явявайки се в
кабинета на личния лекар и извършвайки той интервенцията профилактична
ваксинация, това действие попада в обсега именно на чл. 5 от Конвенцията за правата на човека и биомедицината според обяснителния доклад.
83
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Чл. 58 от Закона за здравето гласи, че за предпазване на гражданите от заразни болести се правят задължителни имунизации?! В тази част законът нарушава ратифицирани и влезли в сила у нас редица европейски законодателни актове (не само посочената горе).
82
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Конституция на Република България: Чл. 5.(4)Международните
договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в
сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те
имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им
противоречат. Според чл. 30, ал. 1 от Конституцията всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.
Ако на някой още не му е ясно!
81
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Международна конвенция за правата на човека подписана от Българската държава.
Чл. 5 от Конвенцията  за правата на човека и биомедицината (обн. ДВ, бр.32 от 12 април 2005 г.) гласи:<em>
„Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със
свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице. Това
лице получава предварително необходимата информация за целта и
естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия
и рискове.”
80
1
 
6
 
! Отговори
po преди 8 месеца
Лошото при съвремеменна та наука,е че е все още на изключително ниско ниво, най-великите учени си признават, че могат да се обяснят едва малка част от природните механизми. Лошото е, че всяко текущо откритие доказало се -не доказало се, изпитано- неизпитано във времемето, бива бързо завъртяно във финансовия свят и се бърза да бъде материализирано с големи печалби. Пример - безбройните хронични болести, които човечеството си докара с антибиотиците - гениални, но ...
79
10
 
4
 
! Отговори
Вяра преди 8 месеца
До Не ваксимирам

Пречи, защото за да се изгради имунитет е необходимо време. Има ваксини, които трябва да се слагат 3 пъти (реимунизации), за да се изгради имунитет срещу съответното заболяване. Ако неимунизирано дете е в контакт с дете, които е получило примерно 2 реимунизации(не е изградило антитела все още), съществува риск.Затова неваксинирани деца представляват заплаха за обществото ни.
78
3
 
11
 
! Отговори
Не ваксимирам преди 8 месеца
И още нещо.... защо в развити държави ваксините са избирателни... а у нас не... ние пак сме най загрижени за децата на България... затова детските са смешни... цените на детските стоки свръх завишени, а ваксините задължителни... и моля.. всеки има право на решение... на мнение..като стане беля с ваксина първо лекарите вдигат рамене и казват че е от стрес и от лунна светлина..
77
3
 
10
 
! Отговори
Не ваксимирам преди 8 месеца
Един въпрос.. какво пречат неваксинираните деца на ваксинираните... ако имате ваксина нали сте защитени...т.е моето дете няма как да ви зарази с евентуална болест или вирус...нали за това ви е ваксина... или ...
76
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Който няма доводи, използва сила.